preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Keep Invest Donate Spend
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ KIDS transnacionalni sastanak u Rumunjskoj
Autor: Ivana Ružić, 29. 2. 2016.

I. osnovna škola Čakovec veoma uspješno provodi dvogodišnji Erasmus+ Keep Invest Donate Spend (KIDS) projekt financiran sredstvima EU. Cilj projekta je razvijati financijsku pismenost djece, podizanjem svijesti o važnosti vlastitog ponašanja i raspolaganja dobrima, omogućuje djeci  da stječu naviku štednje, osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici, koristeći crteže, plakate, računalne igre i obrazovne programe, video i druge sadržaje i aktivnosti kroz koje će prenijeti snažne poruke na temu financijske pismenosti. Ovaj program prate i obrazovni materijali prilagođeni za djecu i mlade prema dobnim skupinama, obrazovni materijali za učitelje i roditelje.

Scoala Gimnaziala nr.79 iz Bukurešta bila je domaćin četvrtog transnacionalnog sastanka partnera na kojem su I. OŠ Čakovec predstavljale Ivana Ružić i Ivana Ričko Borović. Ovakva vrsta sastanaka je namijenjena boljem upoznavanju partnerske škole, nastavnih planova i programa i cjelokupnog obrazovnog sustava domaćina. Iznenađene smo što je financijska edukacija učenika dio nastavnog plana i programa, financijska edukacija se izvodi kao izborni predmet za koji postoje i odgovarajući udžbenici. Time je Rumunjska jedna od predvodnica financijske edukacije djece u EU.  Susret nam je pružio priliku upoznati povijest, kulturu i tradiciju Rumunjske. Uz znamenitosti Bukurešta, posjetili smo poznati turistički grad Sinaju i kraljevski dvorac Peleš, prekrasnu Transilvaniju i dvorac Bran, poznatiji kao Drakulin dvorac.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju