preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
Erasmus+ ARTIE

Erasmus+ ARTIE
Veliki AI izazov za škole
Ivana Ružić / datum: 26. 10. 2021. 14:38

CroAIAgencija 404 te Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Reaktorom i Sveučilištem u Helsinkiju na proljeće 2021. godine predstavili su Elements of AI – besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije.

Učenici prošlogodišnjih osmih razreda aktivno su sudjelovali u online tečaju, učili, promišljali, rješavali problemske zadatke i doprinjeli uspjehu I. osnovne škole Čakovec koja je postala AI certificirana škola. Više o programu i popis svih AI certificiranih škola  možete potražiti na poveznici.

U Republici Hrvatskoj tečaj o umjetnoj inteligenciji uspješno je završilo 713 sudionika iz osnovnih i srednjih škola, a sljedeći učenici naše škole: Stjepan Ružić, Matija Molnar, Larisa Košak, Dea Levačić, Sara Marcus, Josip Džerdži, Leona Radek, Leon Ljušaj, Fran Medlobi, Nela Novak, Dario Radek, Tena Horvat i Ivano Rodek, završili su tečaj među prvih 200 učenika i nagrađeni su prigodnim majicama. 


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021. Računala u obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 1. 10. 2021. 12:54

Na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021., sekcija Računala u obrazovanju, I. osnovnu školu predstavljali su ravnatelj Siniša Stričak i učiteljica informatike Ivana Ružić predstavivši dva stručna rada:

  1. ARTIE: Umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju - izazovi i mogućnosti novog doba: razvoj kurikuluma, priručnika za učitelje i obrazovnih materijala za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju i
  2. ‘CodeInnova’ Teaching Programming in Primary School

Radovi predstavljaju projektne rezultate dva međunarodna partnerstva za razvoj inovacija u obrazovanju:

ARTIE kojem je glavni koordinator I. osnovna škola Čakovec i

CodeInnova kojem je glavni koordinator Zamojskie Towarzystwo Oświatowe.

Na konferenciji su predstavljena ukupno 352 znanstvena i stručna rada autora iz tridesetak različitih zemalja.


[OPŠIRNIJE]Prvi transnacionalni sastanak partnera u projektu ARTIE
Ivana Ružić / datum: 22. 9. 2021. 09:46

Početkom rujna 2021. godine u Zamoscu u Poljskoj održan je prvi transnacionalni sastanak partnera u projektu „ARTIE: Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students“, koji je financiran sredstvima Europske unije unutar programa Erasmus+. 

Riječ je o dvogodišnjem projektu za razvoj inovacija u obrazovanju u kojem partneri zajednički razvijaju kurikulum, scenarije poučavanja za učitelje i nastavnike te e-tečaj za učenike sa ciljem uvođenja umjetne inteligencije u nastavni proces za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Na sastanku su sudjelovali partneri iz Hrvatskog robotičkog saveza (Hrvatska), Nefinije (Nizozemska), Agrupamento de Escolas do Barreiro (Portugal), domaćin sastanka I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu (Poljska) i glavni koordinator u projektu I. osnovna škola Čakovec. Našu školu su na sastanku predstavljali Siniša Stričak, ravnatelj i Ivana Ružić, voditeljica projekta. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodno istraživanje: umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 17. 2. 2021. 18:23

17. veljače održan je radni sastanak partnerskih ustanova u međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija i razmjenu primjera dobre prakse u obrazovanju pod nazivom Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students.

I. osnovna škola Čakovec nositelj je projekta u kojem zajedno s partnerima iz Hrvatskog robotičkog saveza, Nefinije,  Agrupamento de Escolas do Barreiro i  I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, razvijaju kurikulum, priručnik za učitelje i online tečaj za učenike primijenjiv u obrazovnim ustanovama širom Europske unije.

Na današnjem radnom sastanku dogovoreni su ciljevi i smjernice za provođenje međunarodnog istraživanje koje će se provoditi u europskim školama, udrugama i drugim obrazovnim ustanovama sa ciljem utvrđivanja koristi li se umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju, na koji način umjetna inteligencija poboljšava proces učenja i poučavanja, koji je oblik podrške potreban učiteljima pri uvođenju umjetne inteligencije u obrazovanje. Umjetna inteligencija je ključni element STEM područja koja na različite načine ulazi u naše učionice, a zajedničkim radom partnera nastoje se ponuditi obrazovni sadržaji koji će učenike i učitelje iz korisnika pretvoriti u stvaratelje digitalne tehnologije.


[OPŠIRNIJE]MIPRO 2021. Računala u obrazovanju: Prihvaćen stručni rad
Ivana Ružić / datum: 11. 2. 2021. 08:21

ARTIE: Umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju - izazovi i mogućnosti novog doba: razvoj kurikuluma, priručnika za učitelje i obrazovnih materijala za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju

 


[OPŠIRNIJE]Početak međunarodnog strateškog partnerstva ARTIE - umjetna inteligencija u obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 12. 12. 2020. 18:11

„ARTIE: Umjetna inteligencija u obrazovanju - izazovi i prilike novog doba: razvoj novog kurikuluma, priručnikaza učitelje i online tečaja za učenike“ je dvogodišnje strateško partnerstvo sufinancirano sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+, a sastavljeno je od tri škole i dvije organizacije usko povezane uz obrazovanje i stručno osposobljavanje: I. osnovna škola Čakovec (Hrvatska), I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu (Poljska), Agrupamento de Escolas do Barreiro (Portugal), Hrvatski savezrobotičara (Hrvatska ) i Nefinia (Nizozemska). Nositelj je I. osnovna škola Čakovec, a međunarodnim strateški partnerstvom upravljaju i vode ga Ivana Ružić, koordinator i Siniša Stričak, ravnatelj.

U srijedu, 9. prosinca održan je prvi radni online sastanak na kojem su partneri svečano obilježili početak rada međusobnim predstavljanjem i dogovorom oko načina, dinamike rada, stvaranja intelektualnih rezultata, testiranja, evaluacije, izvještavanja i diseminacije. O važnosti teme i očekivanih postignuća ovog partnerstva dovoljno govori činjenica da je ARTIE već u studenom 2020. i prije formalnog početka bio predstavljen na međunarodnoj konferenciji Carnet User Conference 2020., a Agencija za mobilnost i programe EU u Zagrebu ocijenila ga najboljim ovogodišnjim projektnim prijedlogom u Hrvatskoj u kategoriji prijedloga Erasmus+ KA201.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju