preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
iPads School Learning for the Future

Erasmus+ iPads School Learning for the Future naziv je dvogodišnjeg međunarodnog partnerstva 5 škola:

Digitalna pismenost i digitalne vještine, jedne su od nužnih oblika pismenosti suvremenog društva. Razvoj digitalnih vještina u obrazovnom sustavu, primjena u procesu učenja i poučavanja, temelj je razvoja digitalnig vještina za buduća obrazovanja, buduće poslove i cjeloživotno učenje. Međunarodno partnerstvo pet različitih škola analizira obrazovne sustave svojih zemalja, prepoznaje prednosti, izazove i mogućnosti, te zajedničkim snagama razvija obrazovne materijale i aktivnosti koje razvijaju digitalne vještine, vještine rada u timu, vještine komunikacije i suradnje u međunarodnim timovima učenika i učitelja. Rad na projektu uključuje i rad na eTwinning TwinSpace platformi kao sigurnom i kontroliranom okružju za rad učitelja i učenika, razmjenu materijala, zajedničko stvaranje i komuniciranje.

https://twinspace.etwinning.net/68883/home

 

Projektne aktivnosti uključuju niz virtualnih sastanaka za učenike i učitelje, izradu novih digitalnih materijala i razmjenu iskustava, bolje upoznavanje obrazovnih sustava, regija, njihove tradicije, povijesti i kulture te osnaživanje timskog duha kroz pet kratkoročnig razmjena učenika. 

 

1. kratkoročna razmjena učenika u Estoniji

 

2. kratkoročna razmjena učenika u Španjolskoj

 

3. kratkoročna razmjena učenika u Hrvatskoj

 

4. kratkoročna razmjena učenika u Češkoj

 

Lokalne projekte aktivnosti

I. osnovna škola Čakovec koristi iPad lab od 2014. godine, a smjernice, pomoć i razvoj vještina korištenja različitih digitalnih uređaja pogonjenih različitim operativnim sustavima omogućen je kontinuiranom suradnjom s lokalnim partnerima Algebrom i iTrainerom (jedinim Apple certificiranim obrazovnim centrom u Hrvatskoj). Lokalne aktivnosti uključuju niz radionica u školi: korištenje pametnih dodataka za učenje Osmo (Numbers, Letters, Coding, Masterpiece, Newton), razvoj računalnog razmišljanja i vještina programiranja pomoću Ozobota, Lego WeDo 2.0, Lego Spike Prime i Lego Mindstorms EV3, dronova Mambo Parrot, Swift i Scratch programskog okružja; stvaranje vlastitih digitalnih sadržaja kao što su proširena stvarnost, animirane priče, digitalne knjige, kvizovi, animacije i sl.

 

 

Diseminacija

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3912966/erasmus-projekt-prva-osnovna-skola-cakovec-u-novu-skolsku-godinu-ulazi-s-deset-medjunarodnih-projekata/

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3343893/put-u-estoniju-ucenici-i-os-cakovec-na-studijskom-putovanju-u-sveucilisnom-gradu-tartu/

http://radio1.hr/i-osnovna-skola-cakovec-dio-medunarodne-suradnje-razvoj-pismenosti-za-buducnosti/

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-skolskog-svijeta/nagrade-nas-nikad-ne-zaobilaze/

https://www.mnovine.hr/medimurje/drustvo/i-os-cakovec-nacionalna-oznaka-kvalitete-za-rad-na-projektu-ipad-school-learning-for-the-future/

https://medjimurjepress.net/nekategorizirano/i-os-cakovec-nacionalna-oznaka-kvalitete-za-rad-na-projektu-ipad-school-learning-for-the-future/

http://radio1.hr/i-os-cakovec-dobitnica-nacionalne-oznake-kvalitete-za-rad-na-projektu-ipad-school-learning-for-the-future/

https://pogledkrozprozor.wordpress.com/tag/erasmus/page/2/

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3448089/putovanje-za-pamcenje-erasmusovci-i-os-cakovec-boravili-u-spanjolskoj/

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3586095/i-os-cakovec-domacin-razmjene-skolu-posjetili-ucenici-iz-spanjolske-estonije-ceske-i-portugala/

Projekt "iPads School Learning for the Future" nagrađen europskom oznakom kvalitete
Ivana Ružić / datum: 9. 11. 2020. 16:13

iPad School Learning for the Future naziv je eTwinning i Erasmus+ KA2 projekta u kojem sudjeluje pet partnerskih škola iz Češke, Portugala, Estonije, Španjolske i Hrvatske. Partnerske ustanove dolaze iz različitih kulturnih i socioloških sredina, različitih sustava obrazovanja i s različitim stupnjem digitalne zrelosti. Različitost među partnerima omogućuje sagledavanje obrazovnog procesa sa različitih stajališta i donosi dodatnu vrijednost u zajedničkom radu.

Sudjelovanjem u projektu učitelji i učenici razvijaju vještine rada u međunarodnim timovima te poboljšavaju svoje digitalne vještine s naglaskom na korištenje različitih uređaja pogonjenih različitim operativnim sustavima, digitalnom stvaralaštvu i suradnji korištenjem različitih aplikacija. Na taj način kroz iskustveno učenje  upoznajemo mogućnosti, prednosti i nedostatke rada u različitim aplikacijama.


[OPŠIRNIJE]U najvećoj i najstarijoj školi u Međimurju obilježen Europski tjedan programiranja
Ivana Ružić Sanja Murk Ivana Vadlja Maja Hižman / datum: 28. 10. 2020. 09:07

Nakon nastave na daljinu nova je nastavna godina počela u školskim klupama na radost svih učenika i učitelja. Velika novost od ove jeseni je nastava informatike u nižim razredima osnovne škole. Od školske godine 2020./2021.  uvedena je kao izborni predmet od 1. razreda. 

Jedan od odgojno-obrazovnih ciljeva učenja i poučavanja nastavnog predmeta informatika je razvijati računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programa te smo se tako i ove godine priključili, osmom po redu, Europskom tjednu programiranja (EU Code Week).

Europski tjedan programiranja inicijativa je Europske komisije čiji je cilj na zabavan i privlačan način približiti programiranje, računalno razmišljanje i razvijati digitalnu pismenost. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. 

A programirati se može na različite načine i sa svim učenicima pa i s onim najmlađima koji tek uče svoja prva slova i brojeve. 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ dani i e-Twinning tjedan u I. osnovnoj školi Čakovec
Ivana Ružić / datum: 23. 10. 2020. 17:27

U školi izuzetno bogatoj Erasmus+ iskustvom, druge godine za redom proslavljeni su i obilježeni Erasmus+ dani i e-Twinning tjedan. Tom prigodom organizirano je niz aktivnosti na razini pojedinačnih projekata, razini škole i nacionalnoj razini.


[OPŠIRNIJE]I. osnovnoj školi Čakovec dodijeljena nacionalna eTwinning oznaka kvalitete
Ivana Ružić / datum: 21. 9. 2020. 16:25

Učenici i učitelji I. osnovne škole Čakovec koji aktivno sudjeluju u eTwinning i Erasmus+ KA2 projektu Ipad School Learning for the Future, za svoj rad nagrađeni su nacionalnom oznakom kvalitete koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu.

Ovo je još jedno u nizu različith priznanja koja prepoznaju i nagrađuju kontinuirani rad učitelja i učenika na uspostavi međunarodne suradnje, razmjeni iskustava i primjera dobre prakse, razvoju inovacija u obrazovanju.

Čestitamo svim dobitnicima!


[OPŠIRNIJE]I. OŠ Čakovec posjetili učenici iz Španjolske, Estonije, Češke i Portugala
Ivana Ružić / datum: 24. 10. 2019. 08:23

Od 14. do 18. listopada I. osnovna škola Čakovec bila je domaćin još jedne međunarodne kratkoročne razmjene učenika. Školu su posjetili učenici, učitelji i ravnatelji iz partnerskih škola u Cartageni (Španjolska), Tartu (Estonija), Češkoj Lipi (Češka) i Barreiro (Portugal). U pet radnih dana gosti su upoznali najveću i najstariju školu u Međimurju, povijest, kulturu i tradiciju Čakovca, Varaždina i Zagreba.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA
Emilija Žitnjak / datum: 1. 10. 2019. 13:42

U četvrtak, 26. rujna 2019. obilježili smo Europski dan jezika. Kako bi provjerili svoje poznavanje stranih jezika i kultura i naučili nešto novo, organizirali smo kviz u kojemu su sudjelovali učenici 6.b, 6.e, 7.a i 7.c razreda, pod vodstvom učiteljica Gordane Ovčar, Monike Turk i Vlaste Žnidarić. Dok su predstavnici razreda odgovarali na postavljena pitanja, zdušno su ih bodrili njihovi razredni prijatelji. Svi učenici su pokazali zavidno znanje, stoga svima čestitamo!

         


[OPŠIRNIJE]Primjena iPada u obrazovanju – učenje za budućnost
Ivana Ružić / datum: 21. 2. 2019. 07:01

Primjena iPada u obrazovanju u I. osnovnoj školi Čakovec započela je 2014. godine. Učenici svih dobnih skupina uz pomoć njihovih učiteljica i učitelja, vješto koriste specijalizirane aplikacije za učenje različitih sadržaja i usvajanje različitih vještina na svim nastavnim predmetima. Korištenje iPad laba podiže motivaciju, razvija kreativnost, timski rad, suradničko učenje, digitalne vještine učenika itd.


[OPŠIRNIJE]I ove godine tijekom zimskih praznika za čakovečke osnovnoškolce organiziramo radionice
Ivana Ružić / datum: 13. 12. 2018. 06:48

Već niz godina u I. osnovnoj školi održavaju se informatičke radionice. Vode ih učiteljica informatike Ivana Ružić i učitelj tehničke kulture Branko Vujnović, a ove godine zainteresirani učenici mogu birati između iPad laba, programiranja Ozobota, 3D modeliranja i ispisa,  izgradnje i programiranja Fischer technik robota.

Radionice su namijenjene učenicima od 3. do 8. razreda, na rasporedu su od 8. do 11. siječnja od 9:00 do 11:00 sati.

  • 3D modeliranje i ispis, iPad lab i programiranje Ozobota prijavite na ivana.ruzic@skole.hr,
  • izgradnju i programiranje Fischer technik robota prijavite na branko.vujnovic@skole.hr.

 

Veselimo se novim izazovima!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju