preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
Erasmus+ CodeInnova

“Teaching programming in primary school: curriculum, didactic methods, textbooks, online support - CodeInnova” ime je projekta financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+ KA201.

Glavni koordinator projekta je škola Zamojskie Towarzystwo Oświatowe iz Zamošča u Poljskoj, a partneri u projektu su I. osnovna škola Čakovec, Školska knjiga dd., sveučilište Jyvaskylan Yliopisto iz Finske te škola Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres iz Portugala.

CodeInnova je dvogodišnji projekt sa ciljem razvoja novog kurikuluma, pripreme metodičkih obrazovnih sadržaja, udžbenika i priručnika te online tečaja za učenje programiranja. Razmjenom iskustava i zajedničkim radom svih partnera, u projektu se razvijaju, testiraju i vrednuju intelektualni rezultati koji će svim zainteresiranim školama, učiteljima i učenicima ponuditi cjelovite sadržaje za učenje programiranja u osnovnom obrazovanju. CodeInnova ima jasan cilj: razvoj, stvaranje, testiranje i vrednovanje obrazovnih materijala za učenike (od 1. do 8. razreda osnovne škole) i učitelje kako bi sustavno razvijali vještine programiranja učenika, vještine komuniciranja jedinstvenim jezikom svih naroda - programskim kodom.

vijesti
I. osnovna škola Čakovec na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021. Računala u obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 1. 10. 2021. 12:54

Na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021., sekcija Računala u obrazovanju, I. osnovnu školu predstavljali su ravnatelj Siniša Stričak i učiteljica informatike Ivana Ružić predstavivši dva stručna rada:

  1. ARTIE: Umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju - izazovi i mogućnosti novog doba: razvoj kurikuluma, priručnika za učitelje i obrazovnih materijala za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju i
  2. ‘CodeInnova’ Teaching Programming in Primary School

Radovi predstavljaju projektne rezultate dva međunarodna partnerstva za razvoj inovacija u obrazovanju:

ARTIE kojem je glavni koordinator I. osnovna škola Čakovec i

CodeInnova kojem je glavni koordinator Zamojskie Towarzystwo Oświatowe.

Na konferenciji su predstavljena ukupno 352 znanstvena i stručna rada autora iz tridesetak različitih zemalja.


[OPŠIRNIJE]CodeInnova - testiranje i evaluacija intelektualnih rezultata
Ivana Ružić / datum: 12. 2. 2021. 08:15

CodeInnova: Teaching programming in Primary school: curriculum, didactic methods, texbooks, online suport ime je međunarodnog partnerstva financiranog sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+ KA201, strateška partnerstva za razvoj inovacija.

Projektni tim iz I. osnovne škole Čakovec u partnerstvu s timovima iz škole Zamojskie Towarzystwo Oswiatowe iz Poljske, škole Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres iz Portugala, fakultetom Jyvaskylan Yliopisto iz Finske i timom iz Školske knjige, razvili su novi kurikulum za poučavanje i učenje programiranja učenika od 1. do 8. razreda, dva priručnika i pedesetak scenarija poučavanja primijenjivih na škole u partnerskim zemljama.

Nakon godine dana zajedničkog rada, svi obrazovni materijali su završeni i poslani na testiranje u škole diljem Europske unije. Ponosni smo radom i doprinosom projektnog tima iz I. osnovne škole Čakovec u ovom međunarodnom partnerstvu čime nastavljamo kontinuirani rast i razvoj na području razvoja digitalnih kompetencija učitelja i učenika u našoj školi, razvijamo status naše škole u zajednici europksih škola koje zajedničkim radom neprekidno rade na poboljšanju obrazovnog sustava s naglaskom na razvoj kompetencija potrebnih u budućem školovanju učenika i kompetencije potrebnih na tržištu rada.

U prilogu je dostupan kurikulum CodeInnova.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ CodeInnova - drugi projektni sastanak u Finskoj
Ivana Ružić / datum: 29. 4. 2020. 15:33

Drugi projektni transnacionalni sastanak održan je u finskom gradu Jyvaskila na sveučilištu Jyvaskylan Yliopisto. Sudionici sastanka posjetili su i upoznali sveučilište, finski obrazovni sustav, načine učenja i poučavanja, vrednovanja postignuća učenika.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ CodeInnova - prvi sastanak partnera u Poljskoj
Ivana Ružić / datum: 7. 11. 2019. 18:29

 

I. osnovna škola Čakovec je partner u Erasmus + projektu CodeInnova: Teaching programming in Primary school: curriculum, didactic methods, texbooks, online suport. Osnovni cilj ovog dvogodišnjeg projekta jest kreirati koherentni sustav poučavanja programiranja u osnovnoj školi zajedno s nužnim resursima za poučavanje koji će biti primjenjivi u svim sustavima obrazovanja zemalja partnera: Poljske, Finske, Portugala i Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju