preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
Erasmus+ What's up Mr. Bug?
Uskrs - naša tradicija
Helena Slamek / datum: 28. 4. 2021. 23:19
Dubrovnik

Učenici naše škole svojim prijateljima u Poljskoj, Rumunjskoj i Turskoj zaželjeli su sretne i blagoslovljene uskršnje blagdane izradom uskršnjih čestitaka te pjesmom i plesom koji ih je uvježbala učiteljica Slavica Pospiš.

Razigrane i raspjevane učenike 2. a razreda možete poslušati klikom na link

https://www.youtube.com/watch?v=gkRBNJFu6gc&t=12s

Na satovima Vjeronauka učiteljica Nina Somođi je učenicima predmetne nastave organizirala radionicu na kojoj su bile zastupljene teme o korizmi, Cvjetnici i Uskrsu. Klikom na link saznajte više. https://youtu.be/vWR7Gnx3LGc

Učenici 3. a razreda na online sastanku razmijenili su sa svojim partnerima običaje uoči Uskrsa i za Uskrs koji su tipični za područje pojedine partnerske škole, ali i igrali igru - POGODI, ŠTO JE U KUTIJI. Učenici su jedni drugima postavljali pitanja te na taj način vježbali komunikaciji na engleskom jeziku, ali i uživali u igri.

Na kraju sastanka učenici su bili bogatiji za još jedno iskustvo, ali i ponosni što su upravo oni istraživali i predstavljali uskršnje običaje koji se već duži niz godina njeguju u Čakovcu i okolici. Učenica Ena Horvat je uskršnje praznike provela u Dubrovniku te je fotografijom zabilježila kako je u to vrijeme ukrašen taj grad.

Iznenađeni što se Uskrs različito obilježava u pojedinim europskim zemljama učenici naše škole zaključili su da trebaju njegovoti naše običaje jer su jedinstveni i prenositi ih na buduće naraštaje.


[OPŠIRNIJE]Makete kukaca
Helena Slamek / datum: 23. 4. 2021. 20:48

Primjenjujući inovativna i kreativna rješenja učenici 3. a razreda su recikliranjem stvorili makete kukaca koje su kasnije na satu hrvatskog jezika koristili u igranju uloga, ali i bili spremni objasniti međuovisnost živih bića na vlastitim primjerima.


[OPŠIRNIJE]STEAM - Upoznajmo svijet kukaca - najbrojniju skupinu životinja na Zemlji
Helena Slamek / datum: 25. 3. 2021. 22:11

U drugoj STEAM radionici „Upoznajmo svijet kukaca – najbrojniju skupinu životinja na Zemlji“ učenici 7. c razreda su koristeći mikroskope zavirili u čaroban svijet te otkrili prekrasne, a ponekad i neprepoznatljive motive velikog noćnog paunčeta, prugastog jedarca, mrava, vretenca, obrubljenog kozaka. Zornim poučavanjem učiteljice Saše Hladki učenici mogu objasniti ulogu kretanja u preživljavanju organizma, uspoređuju različite veličine kukaca te su upoznati s najvažnijim obilježjima višestaničnih organizama.


[OPŠIRNIJE]II. međunarodni sastanak učenika
Helena Slamek / datum: 19. 3. 2021. 19:56

Učenici partnerskih škola imali su seprilike upoznati online kroz svoje hobije i interese, predstaviti omiljena mjesta i omiljenu hranu koja je karakteristična za njihovu zemlju, podijeliti svoja iskustva, razgovarati i igrati interaktivne igre koristeći Mentimeter i World Wall. Bez obzira na vremenske zone i udaljene kilometre učenici su se povezali, promijenili pristup učenju, kreativno razmišljali, komunicirali i surađivali s učenicima iz drugih zemalja u sigurnom digitalnom okruženju, ali i poštovali međukulturalne različitosti.


[OPŠIRNIJE]I. transnacionalni sastanak učenika uključenikh u Erasmus projekt - What's up mr. Bug?
Helena Slamek / datum: 5. 3. 2021. 20:38

Kako su zbog COVID – 19 sva međunarodna putovanja odgođena partneri projekta su se sastali online sa svojim timovima i predstavili svoje tematske radove i zadatke. Učenici iz Poljske, Rumunjske, Turske i Hrvatske vrlo su brzo probili komunikacijsku barijeru na engleskom jeziku i bili sjajni u izražavanju ideja, osjećaja, demonstracija i želja za daljnjom suradnjom. Našu školu su ponosno predstavljale hrabre, vesele i poduzetne učenice  3. c razreda – Sana Cimerman te Leda i Lota Križnik.Bravo djevojke, bile ste odlične.


[OPŠIRNIJE]STEAM radionica
Helena Slamek / datum: 3. 2. 2021. 17:43

 Učenici 2. a razreda istraživali su život kukaca. Proučavali su njihov način života, osobitosti u odnosu na život čovjeka i ugroženost pojedinih vrsta. Podatke su tražili na internetu, u dječjim enciklopedijama i dječjem časopisu Moj planet. Učili su izdvajati važne podatke. Tako je nastao digitalni časopis u kojem su predstavljene različite vrste kukaca i ilustracije koje su učenici nacrtali. Svoja saznanja o životu kukaca i zanimljivostima iz prirode predstavili su jedni drugima u razredu. Iznenadili su se koliko vrsta kukaca postoji i saznali koliko je važna njihova uloga u prirodi.


[OPŠIRNIJE]Sufinancirano sredstvima programa EU Erasmus+
Helena Slamek / datum: 20. 1. 2021. 00:14

 

Maskota 

U Erasmus + KA2 projektu „What's up Mr Bug?-Insects As the Wonder of Ecosystem“ sudjeluju The Secondary School No. 1 iz  Remetea u Rumunjskoj, Çetin Şen Science and Art Center iz Kayseri – a u Turskoj, I. osnovno škola Čakovec iz Hrvatske i Szkola Podstawowa nr 11 w Pulawach iz Pulawy -a u Poljskoj koja je nositelj projekta.

Neki od ciljeva projekta su podučavanje osnovnih pojmova o okolišu i ekologiji,  neposredno promatranje prirode kako bi se učenicima omogućila upotreba različitih osjetnih organa, izrada materijala  koji će učenicima omogućiti uspoređivanje kulture, zemlje i bolje razumijevanje europskog identiteta.

Učenici će postati otvoreniji, poboljšati razumijevanje za različitost, toleranciju, podići svijest o ekološkim pitanjima, utjecati na njihove svakodnevne postupke, eliminirati negativne i štetne navike, transformirati način razmišljanja sudionika projekta, ali i lokalne zajednice.

 

eTwinning TwinSpace: https://twinspace.etwinning.net/113857/home

 

Logo

 

Blogger Page: https://sp11pulawy.blogspot.com/  

Facebook Page: http://Facebook page https://www.facebook.com/WhatsupMrBug/


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju