preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
Smarter... Greener... Safer...

Smarter... Greener... Safer... je dvogodišnji projekt iz Erasmus+ KA219 programa sa ciljem razvoja suradnje i razmjene primjera dobre prakse, razvoja inovativnosti i kreativnosti u obrazovanju. 

Projektni ciljevi i zadaci: razvoj ekološke svijesti i poduzetničkih vještina, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturalnosti i cjeloživotnog učenja učenika, učitelja, lokalne i međunarodne zajednice.

Nositelj projekta je I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, Zamosc, Poland, a partneri u projektu su: I. osnovna škola Čakovec, Croatia; Istituto Comprensivo Madonna della Camera, Monteperano, Italy; Emäkosken koulu, Nokia, Finland; Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva, Vila Nova de Paiva, Portugal.

 

mrežna stranica projekta

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET ČAKOVEČKIM MLINOVIMA
Autor: Ivana Ružić, 13. 11. 2017.

U sklopu projekta: Smarter... Greener..Safer... učenici 4. d razreda su obilježili  Dane kruha u suradnji s Čakovečkim mlinovima. Bili smo gosti u njihovom Play Cafe.

Voditeljica nam je prikazala prezentaciju izrade kruha u cjelokupnom procesu. Cijelo pogon je kompjutiziran i malo je poslova koji se obavljaju ručno. Učenicima je bilo zanimljivo gledati robota koji prevozi kruhove od jednog procesa do drugog. Prvi puta su vidjeli kako se izrađuju urezi na gornjoj strani kruha. To je jedan od rijetkih poslova koji nije kompjuteriziran i rade ga pekari ručno. No oni su toliko spretni i brzi da su učenici bili zadivljeni njihovom vještinom.

Tehničar Čakovečkih mlinova pokazao nam je od kojih se žitarica  u Međimurju izrađuju brašna. Vidjeli smo kukuruzno, pšenično i raženo brašno. Saznali smo i da se od pšenice izrađuje više vrsta brašna: bijelo, polubijelo i integralno.

Nakon usvajanja  teoretskog znanja krenuli smo na praktičan dio. Doslovno smo zavrnuli rukave i privezali pregače. Tijesto nas je čekalo pripremljeno. Uz detaljne i korisne upute tehničara krenuli smo u izradu svojih peciva. Svako pecivo bio je jedan mali unikat. Izradili smo: kiflice, pletenice, klipiće, kruščiće pa čak i jednu zdravu picu.

Dok smo čekali da se ispeku naša peciva odmorili smo se uz popularni, zdravi sendvič Play Cafea Vrući pas i poigrali se u njihovoj višenamjenskoj igraonici. Sa ispečenim proizvodima, novim znanjima i puni lijepih doživljaja vratili smo se u školu. Uvjerili smo se da se nastava ne mora uvijek izvoditi samo u učionicama i da su raznovrsni načini stjecanja znanja.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju