preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
ERASMUS+ ECOLOGICAL LITERACY AKTIVNOSTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Foto herbarij
Autor: Ivana Ružić, 2. 11. 2017.

Klara Piskač, učenica 8.d razreda svoju ljubav prema prirodi, zavičaju i tehnologiji objedinila je stvoreći vlastiti foto herbarij.

Foto herbarij je multimedijalna prezentacija izrađena u alatu Microsoft PowerPoint u kojoj se nalazi zbirka fotografija biljaka koje obitavaju u našem zavičaju. Za svaku od trideset i tri biljke nalazi se fotografija koju je učenica sama snimila, datum snimanja, ime biljke, nalazište i njeno stanište. Kroz Klarin foto herbarij upoznajte rumenu rumenku, ivančicu, štitasto ptičje mlijeko, čestoslavicu, đurđicu i niz drugih prirodnih ljepota našeg zavičaja.

Prisjetimo se, početkom 16. stoljeća Luca Ghini, profesor botanike sa Sveučilišta u Bologni, počeo je sušiti biljke pod pritiskom i sakupljati ih u zbirku - herbarij. Vrlo brzo tu su tehniku prihvatili botaničari širom Europe i svijeta pa je do danas nezamjenjiva u čuvanju i proučavanju biljnog materijala. Ako se herbarij pravilno čuva i održava, može trajati neograničeno. Tako su najstarije zbirke starije od 500 godina, a još su u itekako upotrebljivom obliku. Herbarijske zbirke vrlo su bitan komparativni materijal u mnogim taksonomskim i florističkim i geobotaničkim istraživanjima, pa se najčešće nalaze uz botaničke institucije i prirodoslovne muzeje.

Foto herbarij možete vdijeti u privitku ove vijesti.
Priloženi dokumenti:
E-herbarij.pptx (29.49 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju