preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IGRAJMO SE
Autor: Ivana Ružić, 13. 11. 2017.

Učenici 4. d razreda obilježili su Dan igre u Gradskoj knjižnici Čakovec. Važan je to datum za svu djecu. Igra je važna za sve ljude, a djecu pogotovo. 

Igrajući se odmaramo mozak od dnevnih napora i obveza. Igrajući se mi i učimo i stječemo mnoga nova znanja i vještine. Mnogobrojni su načini i mnogobrojne igre kojih se možemo igrati. 

Igrajući se družimo se s prijateljima i bolje ih upoznajemo, a i oni nas. Učimo biti tolerantni prema prijateljima u igri. Učimo i suradničkom radu. Kroz igru naučimo kako prihvatiti i podnijeti poraz ali i pobjedu. 

Svemu tome podučavale su nas u knjižnici knjižničarka Blaška i psihologinja Berta. Mnogo toga smo znali od prije. Mnoga znanja stekli smo u školi ali i u svakodnevnoj igri. Bilo je dobro podsjetiti se na ono što smo pomalo i zaboravili. Naravno da smo se i igrali. Knjižničarka nas je naučila kako se igrati s knjigama. Psihologinja nas je naučila kako bolje upoznajemo roditelje oponašajući ih u njihovim obvezama. Na kraju smo svi zajedno krenuli na igru. 

U skupinama smo podijelili igračke i poigrali se uživajući. Na jednom od satova igrali smo se uz pomoć iPada. Naučili smo koristiti Tangram. Uz pomoć ove igre smo razvijali koncentraciju i pažnju. Radeći u paru natjecali smo se i ponovno učili toleranciji. Igru smo nastavili i na slijedećem satovima. 

Ovaj put su nas novoj igri podučile mlade arhitektice iz Međimurske udruge arhitekata. S arhitekticama smo izradili maketu izmišljenog grada. Podijelili smo se u četiri skupine i izrađivali sve potrebno za maketu; zgrade, drveće, mostove, igrala na igralištu, avione na aerodromima. 

U ovoj smo igri naučili da se i odrasli vole igrati. Posao može isto ponekad biti igra. Naravno radimo li posao koji volimo. 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju