preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ISTRAŽIVANJE - ANALIZA STANJA I POTREBA
Autor: Ivana Ružić, 23. 10. 2017.

Financijska pismenost je jedna od izuzetno važnih područja u životu svakog pojedinca, a na žalost u obrazovnom sustavu i općenito u odgoju u krugu obitelji i lokalnoj zajednici često je zapostavljena.

U suvremenom društvu gdje često prevladava težnja za stejacnjem materijalnih dobara, u društvu različitih usluga banaka i drugih financijskih institucija, pojedinac se teško snalazi u moru različitih financijskih pojmova.

Sa ciljem razvoja financijske pismenosti djece i poticanja okoline na usvajanje odgovornog gospodarenja dobrima kojima raspolažemo, prva projektna aktivnost u svih šest partnerskih škola u projektu Young Entrepreneurs in Action je istraživanje i analiza postojećeg stanja. Putem anonimnih upitnika istražujemo navike djece, roditelja i učitelja, stanje u obiteljima i školama o učestalosti i načinima učenja o novcu i raspolaganju dobrima, o usvajanju navika i vještina štednje.

Nakon prikupljanja i analize svih podataka, međunarodni tim učitelja prepoznati će potrebe i izraditi smjernice za učenje, usvajanje vještina i razvoj stavova iz područja financijske pismenosti, razvoj poduzetničkih vještina kako bi doprinjeli razvoju odgovornog i savjesnog ponašanja.

Vođeni idejom da sve što naučimo u najranijoj dobi, usvojima za cijeli život tim učitelja iz svih partnerskih škola osmiliti će i provesti radionice, stručne posjete i predavanja, provesti niz lokalnih aktivnosti, razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse u učenju i usvajanju vještina i stavova u području koje je jedan od temelja uspjeha svakog pojedinca.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju