preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Online tečaj o uređivanju web stranica pomoću Carnetovog CMS-a
Autor: Ivana Ružić, 11. 10. 2011.

U želji za osiguranjem dodatne edukacije postojećih, kao i inicijalne edukacije budućih korisnika iz sustava škola o učinkovitom korištenju CARNetovog CMS-a (eng. Content Management System), CARNet je razvio online tečaj "CMS za škole - izrada i uređivanje web stranica škole". Podsjećamo, riječ je o sustavu koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škole putem web preglednika.


Tečaj je namijenjen korisnicima iz sustava škola koji već imaju dodijeljenu ulogu, odnosno onima koji žele sudjelovati u oblikovanju školskih web sjedišta izrađenih u CARNetovom CMS-u. Tako će u ovom tečaju praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti ovog sustava pronaći administratori školskih web sjedišta, ali i svi drugi korisnici koji žete uređivati svoje tekstove, stranicu ili skupinu stranica na školskim web sjedištima u CARNetovom CMS-u.

Kroz pet cjelina u koje je tečaj podijeljen, korisnici imaju prilike upoznati se općenito s načinom rada weba, a posebno s CARNetovim CMS sustavom, upravljanjem web sjedištem i pojedinim stranicama te načinom postavljanja sadržaja, odnosno raznim vrstama modula. Osim ovih znanja vezanih uz sam CMS, korisnici će u tečaju pronaći i dio sadržaja koji se bavi općenitim vještinama koja su korisna u radu s CMS-om kao što je rad u editoru, priprema slika za objavljivanje na webu te pregledno pisanje i organizacija rada na školskom web sjedištu.

Tečaj je predviđen za samostalno učenje i dostupan je korisnicima na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu "Nikola Tesla" na adresi http://lms.carnet.hr uz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju