preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Keep Invest Donate Spend
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Razvoj poduzetničkog duha počinje u školskim klupama
Autor: Ivana Ružić, 1. 2. 2016.

Učenici osmih razreda I. osnovne škole Čakovec ove su godine uključeni u projekt YEC („Young Entrepreneurs in Croatia”). YEC je projekt međunarodne studentske organizacije AIESEC Varaždin, a uspješno se izvodi već niz godina. Projekt se izvodi s ciljem prepoznavanja i razvitka potencijala mladih u području društvenog poduzetništva i proaktivnog razmišljanja, a provodi se u obliku radionica. Radionice se organiziraju od 11. siječnja do 29. veljače 2016. godine, a izvode ih mladi volonteri, studenti završnih godina studija povezanih područja. Izvode se na engleskom jeziku, a u I. osnovnu školu došli su treneri iz Brazila, Kine i Egipta.  U radionicama je naglasak na komunikaciji u opuštenoj atmosferi, a učenicima se omogućuje interkulturalno iskustvo i aktivno korištenje stranog jezika. Naglasak je stavljen i na učenje pet glavnih kompetencija: proaktivno učenje, poduzetnički stav, emocionalna inteligencija, društvena odgovornost i globalno razmišljanje. Učenici će na kraju, pomoću mentora, oblikovati vlastitu poduzetničku ideju te će svoju ideju prezentirati pred stručnim žirijem na službenom zatvaranju projekta.

Učenici osnovnih škola spadaju u mlađu od dviju obrazovnih skupina u kojima se provodi projekt (rYEC – 12 – 14 godina, osnovne škole), a projekt se provodi i u srednjim školama (YEC – 15 – 18 godina, srednje škole). Trenutno je u projekt uključeno petnaest učenika osmih razreda I. osnovne škole, a radionice pohađaju dva puta tjedno po dva školska sata. Prvi su susreti s voditeljima već odrađeni, a uključeni su učenici pokazali velik interes za učenje novih vještima povezanih s poduzetništvom, kao i za upoznavanje drugih jezika i kultura.

Niz aktivnosti edukativno-kreativnog sadržaja provodi se s ciljem poticanja poduzetničke kulture, razvoja kreativnih sposobnosti te znanja i vještina učenika osnovnih i srednjih škola.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju