preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Keep Invest Donate Spend
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEĐUNARODNI TJEDAN NOVCA
Autor: Ivana Ružić, 13. 3. 2015.

U sklopu EU projekta Erasmus + „Keep Invest Donate Spend“, a povodom Međunarodnog tjedna novca, i Područna se škola Krištanovec mnogobrojnim aktivnostima pridružila obilježavanju tog važnog tjedna. Kako bi se učenicima od 1. do 4. razreda objasnila vrijednost novca i kako je važno štedjeti kad imate, naučili su  uz pomoć igre ,u kojoj su , donijevši vlastiti novac koji su izradili, morali u našoj imaginarnoj trgovini kupiti što više, a za manje novca…

 Osim što smo imali ljekarnu i trgovinu namirnica, osmislili smo i trgovinu igračkama te liječničku ordinaciju. Na zabavan i kreativan način učiteljica Veronika Kapelari Horvat  učenike je  upoznala s vrijednošću novca. Učiteljica, ali i učenici bili su iznenađeni i sretni  i jer su matematički sadržaji bili ponovljeni na do sad nepoznat način. Osim što smo kroz igru ponovili matematičke sadržaje, obilježili smo i dan financijskih igara pa smo u te svrhe igrali bankarsku igru „Monopol“. Učenici, ali i učiteljice,Jasminka Štefić i Veronika Kapelari Horvat , poželjeli su da je ovakvih matematičkih sati što više jer samo zorno učenje i učenje kroz praktične primjere može donijeti najbolje rezultate. Na ovaj se način pokušava djecu obrazovati za financijsku pismenost koja se već polako uvodi u nastavni Plan i program kroz sadržaje građanskog odgoja. Najsretniji bi smo bili kad bi se , po uzoru na Rumunjsku, financijska pismenost uvela kao zaseban izborni predmet gdje bi učenici učili kako izračunavati postotke, kamate, štedjeti, ali i novac što bolje iskoristiti.

GALERIJA FOTOGRAFIJA


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju