preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Keep Invest Donate Spend
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEĐIMURSKE UČITELJICE NA SJEVEROISTOKU TURSKE
Autor: Ivana Ružić, 19. 2. 2015.

I. osnovna škola Čakovec je od ove školske godine uključena u EU projekt Erasmus +  pod nazivom “Keep, invest, donate, spend”, ili skraćeno “KIDS”. Ovim se projektom želi pružiti učenicima financijsko obrazovanje te načini na koje mogu uštedjeti, ali i pomoći drugima oko sebe, a da se sami pri tom previše ne odriču, osobito ako uzmemo u obzir gospodarsku krizu koja je obuhvatila sve zemlje koje sudjeluju u ovom europskom projektu.

Osim Hrvatske, u projketu sudjeluju Poljska, Portugal, Rumunjska i Turska. Domaćin prvog transnacionalnog sastanka škola koje su u projketu bila je Turska,  u   gradu  na samom sjeveroistoku zemlje, na granici s Armenijom, u Sarikamišu.

Dvije djelatnice ove najveće čakovečke gradske škole, učiteljica informatike, Ivana Ružić i učiteljica razredne nastave, Veronika Kapelari Horvat, raspravljale su s kolegama o zadacima projekta koji su već izvršeni i o tome što sve treba učiniti da se kod učenika razvije svijest o vrijednosti novca. Tako su već prije sastanka, putem internetskog glasovanja, odabrane maskota, logo i poster projekta.

Financijsko je  obrazovanje  u Rumunjskoj  izborni predmet pa su materijali rumunjsih kolegica poslužili kao ogledni primjerak za buduće aktivnosti vezane za projekt. Osim detaljnih dogovora o aktivnostima koje će se poduzeti, učiteljice su imale priliku ući u učionice škole domaćina, upoznati ravnatelja osnovne škole u Sarikamišu, učiteljice i učitelje, te učenike   i pobliže se upoznati s planom i programom za osnvne škole u Turskoj. Zanimljivo je spomenuti da se kurikulum matematike od 1. do 4. razreda ne razlikuje od onog po kojem rade hrvatski osnovnoškolski učitelji. Tako su se još jednom uvjerili da postoji mnogo  toga zajedničkog sa zemljama koje sudjeluju u projektu, nego što se to  činilo na samom početku.

Nakon svečane ceremonije dodjele certifikata o ovom transnacionalnom sastanku, učiteljice su se vratile u svoje razrede svojim učenicima s mnogo dojmova…….  


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju