preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
European Goodwill Cup
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici 1. osnovne učit će o važnosti štednje, razvijat timski rad te pozitivan odnos prema učenju
Autor: Ivana Ružić, 11. 11. 2014.

Prva osnovna škola Čakovec jedna je od najuspješnijih škola na gradskom području, te već niz godina provodi brojne projekte financirane iz domaćih i stranih izvora. Dva nova projekta Erasmus K2 plus koja će se provoditi u ovoj školi vrijedna su 40 tisuća eura, a u potpunosti su financirana iz vanjskih izvora.

Kako je na prigodnoj konferenciji na novinare naglasila ravnateljica 1. osnovne škole Nevenka Šopar, radi se o dva projekta koji se kriju pod imenima “Keep Invest Donate Spend” i “European goodwill cup”. U prvom cilj je poticanje djece na štednju te stvaranje navike planiranja troškova i života. Drugi projekt usmjeren je prema razvijanju svijesti i potrebe pomaganja ljudima starije životne dobi, osobama s posebnim potrebama, odgovornom odnosu prema prirodi te stvaranju pozitivnog odnosa prema radu i učenju, razvijajući suradništvo i timski rad. Oba projekta provodit će se u suradnju s školama partnerima iz Turske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Bugarske, Grčke i Italije. Djeca i profesori u sklopu projekta, posjećivat će te sredine te prezentirati i razmijenjivati iskustva.

Voditeljica je učiteljica informatike Ivana Ružić kojoj ovo nije prvi uspješna aktivnost koja se financira iz vanjskih izvora koja se provodi u ovoj školi. Kako je rekla, ovakvi projekti okupljaju učenike i učitelje, njeguju i razvijaju timski rad te omogućuju putovanja i upoznavanja novih sredina. Želju za sudjelovanjem dosad je izrazilo 25 učenika i nastavnika, što je odlično.

Gradonačelnik Grada Čakovca rekao je da je 1. osnovna među najuspješnijim školama ne samo u gradu već i šire, te da Grad u potpunosti podržava ovakve aktivnosti.

“Našim ulaskom u Europsku uniju otvorili su nam se brojni različiti fondovi iz kojih se mogu dobiti financijska sredstva za ovakve ili slične projekte. Za prijavu na njih ne trebaju nam razvojne agencije, već osposobljeni pojedinci. U Gradu i povezanim ustanovama i tvrtkama radi velik broj visokoobrazovanih ljudi, a želja mi je da većina dodatne aktivnosti financira na ovakav ili slični način. Na taj način oslobađaju nam se i financijski resursi koje onda možemo usmjeriti prema drugim projektima. “, rekao je Kovač.

Gradonačelnik je pozvao sve zainteresirane da otiđu na internetske stranice Ministarstva poduzetništva i obrta, jer preko njih, ispunjavanjem obrazaca mogu direktno u Brussels prijaviti projekt ili aktivnost do iznosa od 70 tisuća eura, direktno i bez posrednika.

Inače, ovaj najnoviji projekt, koji će se provoditi u ovoj školi, dodatno će poboljšati kvalitetu nastave u ovoj školi, znanje koje učenici dobivaju, ali i kompetencije nastavnika.

preuzeto 11.11.2014.: http://www.cakovec.hr/web/ucenici-1-osnovne-ucit-ce-o-vaznosti-stednje-razvijat-timski-rad-te-pozitivan-odnos-prema-ucenju/


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju