preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
ERASMUS+ ECOLOGICAL LITERACY AKTIVNOSTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
RADIONICA: RECIKLIRANJE ODJEĆE
Autor: Ivana Ružić, 16. 5. 2017.

Održavanju radionice prethodila je akcija sakupljanja starog tekstila kojeg smo predali u socijalnu zadrugu Humana Nova. Uspostavili smo i suradnju s dvije krojačke radnje koje su nam poklonile ostatke tkanina iz svoje radionice.

Od sakupljenog tekstila djelatnici socijalne zadruge HN pripremili su dvije vrste platnenih vrećica: vrećice za školske papuče i vrećice za trgovinu. Sudionici radionice samostalno su odabrali vrećicu i dalje je ukrašavali aplikacijama. Mogli su birati između različitih ponuđenih motiva/aplikacija (Pozoja/zmaja iz legende o Čakovcu, cvijeta, pčele, brodića…) ili je samostalno napraviti. Odabrani motiv/aplikaciju kredom su preslikali na tkaninu i  izrezivali je od ostataka tkanine.

Odabrane motive/ aplikacije sudionici su rukom učvrstili  na vrećicu koju su odabrali i dodatno je ukrašavali filcom, gumbima, koncem i sl.

Gospođa Tea iz HN je na kraju sve aplikacije/ukrase prišila šivaćom mašinom.

Kao rezultat radionice nastale su personalizirane vrećice koje će još dugo sudionike podsjećati na provedenu radionicu.

Tijekom radionice vježbali smo manipulaciju škarama, iglom i koncem, razvijali finu motoriku, koordinaciju ruka-oko, pincetni hvat i estetiku. Također, sudionici su usavršavali poznavanje engleskog jezika te razvijali socijalne kompetencije. Naučili smo kako starom tekstilu možemo dati novu vrijednost dajući mu novu namjenu i kako navikom uporabe platnenih vrećica čuvamo svoj okoliš.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju