2011-09-21 22:17:53

Bubblr i Flickr

Flickr je alat za pohranu slika i videa. Svojim korisnicima omogućava organiziranje vlastitih sadržaja prema ključnim rječima, opisivanje istih, uređivanje grupacija i postavljanje na svjetsku kartu. Flickr pruža privatnu i javnu pohranu sadržaja. Korisnik može sam, tijekom objavljivanja odlučiti tko sve može vidjeti njegove sadržaje. Sadržaji mogu biti označeni kao javni ili privatni.  Za korištenje ovog alata potrebna je registracija korisnika.

Bubblr je alat koji omogućava stvaranje stripova koristeći fotografije objavljene na Flickru pod Creative Common licencom. Pretraživanje fotografija je omogućemo prema ključnim riječima i prema korisniku koji ih je objavio. Vrlo je jednostavan za korištenje, koristi tehniku povuci i spusti. Za izradu i spremanje stripova nije potrebna nikakva registracija korisnika. Prilikom spremanja stripa korisnik svojem stripu dodjeljuje ime te ime/nadimak autora, a ponuđena je mogućnost spremanja poveznice u Deliciousu, slanje poveznice na određenu e-mail adresu i sl.

Flickr trenutno koristimo samo za spremanje i objavu fotografija i crteža za izradu stripova u Bubblru.  Bubblr se koristi kao potpora učenju, a učenici su izradili razglednice mnogih gradova širom svijeta te mali savjetnik za sigurno korištenje interneta. U nastavku slijede poveznice na učeničke radove.

 

 

 

Razglednice:

London Paris  Hrvatska Venecija

Dubrovnik

Zagreb   Dubai

Washington DC   Hawaii

Egipat

New York

 

 

 

 


I.osnovna škola Čakovec