2021-11-11 18:27:00

Što su nam pripremili odgovorni građani

U sportskoj dvorani  11. studenog 2021. godine održana je revija u nazočnosti učenika, nekolicine roditelja, učitelja, ravnatelja, pročelnika Davida Vugrinca i gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini.


Revija je dio Erasmus + projekta „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, a započela je pjesmom „Šaputanje“ koju su za goste otpjevali učenici 4. c razreda. Na modnoj reviji mali odgovorni građani naše škole ponosno su nosili odjeću, torbice i nakit od otpadnih i recikliranih materijala koju su kreirali i izrađivali uz manju pomoć svojih razrednica.

Učenici su na reviji pokazali da se mnogi materijali mogu ponovno upotrijebiti i reciklirati, ali i poručili da žele postati odgovorni građani koji će svoj okoliš održavati čistim, poduzeti mjere za zaustavljanje klimatskih promjena kako bi spasili planet Zemlju.

Program su obogatili Adam Oslaković - učenik 3. a razreda koji je prezentirao aktivnosti provedene u projektu „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, Lena Kovačić - učenica 4. b razreda prezentiravši aktivnosti projekta „DON'T CHANGE THE CLIMATE; CHANGE THE SYSTEM“.  Korana Drakulić, učenica 8. c razreda ispričala je svoju priču s kratkoročne razmjene učenika u partnerskoj školi Henryka Sienkiewicza u Pulawy-u u Poljskoj koja se odnosila na projekt „What's up Mr Bug? - Insects As the Wonder of Ecosystem“.

   


I.osnovna škola Čakovec