2019-10-24 08:23:30

I. OŠ Čakovec posjetili učenici iz Španjolske, Estonije, Češke i Portugala

Od 14. do 18. listopada I. osnovna škola Čakovec bila je domaćin još jedne međunarodne kratkoročne razmjene učenika. Školu su posjetili učenici, učitelji i ravnatelji iz partnerskih škola u Cartageni (Španjolska), Tartu (Estonija), Češkoj Lipi (Češka) i Barreiro (Portugal). U pet radnih dana gosti su upoznali najveću i najstariju školu u Međimurju, povijest, kulturu i tradiciju Čakovca, Varaždina i Zagreba.

Radom u međunarodnim timovima, gosti i njihovi domaćini usvajali su nova znanja, upoznavali mogućnosti i razvijali vještine korištenja iPada u nastavi. Od 2014. godine učitelji i učenici u I. osnovnoj školi Čakovec nastavi koriste iPad Lab i na taj način koristeći drugačiju tehnologiju usvajaju digitalne vještine, kao i nova znanja i vještine iz gotovih svih predmetnih područja.

Učiteljice i učitelji iz škole domaćina pripremili su i održali niz radionica koristeći iPade za svoje goste: izrada digitalnih plakata, izrada animacija, učenje programiranja uz pametne igračke Osmo, izrada kvizova, računalnih igara, potragu za blagom...

Učenici i učitelji iz svih partnerskih škola posjetili su Zagreb i sudjelovali na radionicama u jedinom certificiranom Apple obrazovnom centru u Hrvatskoj te na radionicama u najvećem privatnom učilištu za digitalne tehnologije. Ovaj međunarodni susret završili su bogatiji za nova digitalna znanja i vještine, a još više za nova prijateljstva.


I.osnovna škola Čakovec