2016-12-01 21:00:00

Večer matematike 2016

Već četvrtu godinu zaredom u I. osnovnoj školi Čakovec prvi četvrtak u mjesecu prosincu rezerviran je za matematiku. Jedva smo dočekali 1. prosinac u 18h kada su učenici s roditeljima, bakama, djedovima ili pak sami zaigrali vesele matematičke igre.

 

Večer matematike, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, je zamišljena kao skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Cilj ove večeri je bio popularizirati matematiku što smo i uspjeli jer su djeca kroz igru pokazala da je znanje koje su usvojili u školi primjenjivo ne samo u svakodnevnom životu, već i u igri.

U projekt Večeri matematike uključili su se učenici 1.c s učiteljicom Dragicom Vojković, 1.d s učiteljicom Danijelom Topličanec, 1. NSR s učiteljicom Aleksandrom Sašek – Strbad, 2. b s učiteljicom Snježanom Drabić,   2. c s učiteljicom Željkom Perko, 2. d s učiteljicom Jasminkom Štefić, 3. c s učiteljicom Helenom Slamek, 3. d s učiteljicom Tanjom Žganec te učenici svih viših razreda vođeni učiteljima matematike Tanjom Debelec, Sanjom Murk, Aleksandrom Jerosimićem i Željkom Kolar.


Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim roditeljima te svim pratiteljima koji su zajedno s nama proveli ugodnu večer i uživali u matematičkim izazovima. Vjerujemo da ćete rado ponoviti ovo zabavno iskustvo i sljedeće godine.  smiley

Slike Večeri matematike pogledajte pod opširnije. 

 

 

 

 


I.osnovna škola Čakovec