2015-12-04 08:10:40

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

3. prosinca – Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Glavna skupština Ujedinjenih naroda je u listopadu 1992. godine na zajedničkoj sjednici, usvojila rezoluciju kojom je 3. prosinca proglašen Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.

Dana 8. kolovoza 1956. godine u rudniku ugljena Bois du Casier u Belgiji planuo je požar u kojem su stradala 262 rudara. Ta se nesreća pamti kao rudarska nesreća s najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku ugljena.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Dječji forum „Zmajići“ l. osnovne škole Čakovec, sa svojim voditeljicama Draženkom Blažeka i Marijom Toplek, u četvrtak 3. prosinca 2015. godine  na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, posjetio je zajednicu organiziranog stanovanja osoba s intelektualnim teškoćama koja je ustrojena u sklopu  projekta “Moj korak do samostalnosti“  Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

U zajedničkom druženju „forumaša“ s korisnicima  pjevali smo, plesali i ukrašavali  šibe sv. Nikole.

    

    

 


I.osnovna škola Čakovec