preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
LIDRANO 2016.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana županijska Smotra Lidrano 2016.
Autor: Marta Kolar, 4. 3. 2016.

      Županijska Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016. za osnovne škole održana je 2. ožujka 2016. u organizaciji I. osnovne škole Čakovec i Međimurske županije. Ove se godine obilježava dvadeset i peta godina održavanja Smotre na državnoj razini, kojoj je grad Čakovec bio domaćin u početcima održavanja, 1993. godine. Posjetitelji su na županijskoj Smotri mogli čitati ovogodišnje literarne radove predložene za županijsku Smotru LiDraNo, kao i samostalne novinarske radove učenika međimurskih škola, u Centru za kulturu Čakovec.

     Okrugli stol za literarni izraz počeo je u 10 sati, a radove učenika komentiralo je stručno povjerenstvo u sastavu: Sanja Prošev (predsjednica), Ivan Pranjić (član) te Kristina Sisek (član). Okrugli stol za novinarsko stvaralaštvo (samostalne novinarske radove, školske listove, radijske emisije i radioigre) također je počeo u 10 sati, a radove učenika komentiralo je stručno povjerenstvo u sastavu: Vedrana Močnik (predsjednica), Dejan Zrna (član), Danijela Bratić-Herceg (član). U govorenoj su riječi posjetitelji mogli uživati u dramsko-scenskom dijelu Smotre održanom u Centru za kulturu s početkom u 12 sati. Uvodnu riječ dali su ravnatelj I. osnovne škole Čakovec Siniša Stričak te predsjednica županijske Smotre LiDraNo Julijana Levak, a Smotru je otvorenom proglasila predstavnica Međimurske županije Sandra Herman. Svaka od dvadeset i dviju točaka izvedenih na pozornici bila je jedinstvena, a svoj su naporan rad, trud i kreativnost pokazali učenici iz brojnih međimurskih škola. Osim dragocjenog iskustva koje učenici stječu sudjelovanjem i pripremanjem za takvu Smotru, učenici imaju prilike poboljšati svoj nastup pomoću savjeta i dobronamjernih kritika povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo u sastavu: Romano Bogdan (predsjednik), Dejan Buvač (član), Tanja Novak (član), a posebnu su čast imali slušajući savjete poznate hrvatske glumice Barbare Rocco, ujedno i državne izbornice za dramsko-scensko stvaralaštvo.

Fotografije možete pogledati OVDJE.


   

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju