preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PROPISI
Lista linkova je prazna
ŠKOLSKI DOKUMENTI
Lista linkova je prazna
Radovi
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Bubblr i Flickr
Autor: Ivana Ružić, 21. 9. 2011.

Flickr je alat za pohranu slika i videa. Svojim korisnicima omogućava organiziranje vlastitih sadržaja prema ključnim rječima, opisivanje istih, uređivanje grupacija i postavljanje na svjetsku kartu. Flickr pruža privatnu i javnu pohranu sadržaja. Korisnik može sam, tijekom objavljivanja odlučiti tko sve može vidjeti njegove sadržaje. Sadržaji mogu biti označeni kao javni ili privatni.  Za korištenje ovog alata potrebna je registracija korisnika.

Bubblr je alat koji omogućava stvaranje stripova koristeći fotografije objavljene na Flickru pod Creative Common licencom. Pretraživanje fotografija je omogućemo prema ključnim riječima i prema korisniku koji ih je objavio. Vrlo je jednostavan za korištenje, koristi tehniku povuci i spusti. Za izradu i spremanje stripova nije potrebna nikakva registracija korisnika. Prilikom spremanja stripa korisnik svojem stripu dodjeljuje ime te ime/nadimak autora, a ponuđena je mogućnost spremanja poveznice u Deliciousu, slanje poveznice na određenu e-mail adresu i sl.

Flickr trenutno koristimo samo za spremanje i objavu fotografija i crteža za izradu stripova u Bubblru.  Bubblr se koristi kao potpora učenju, a učenici su izradili razglednice mnogih gradova širom svijeta te mali savjetnik za sigurno korištenje interneta. U nastavku slijede poveznice na učeničke radove.


 

 

 

Razglednice:

London Paris  Hrvatska Venecija

Dubrovnik

Zagreb   Dubai

Washington DC   Hawaii

Egipat

New York

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju