preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
J. BAKSA - dobitnica posebnog priznanja
Autor: Emilija Žitnjak, 31. 5. 2019.

Posebna nagrada za strip „Čarobna olovka“

U Zagrebu se u svibnju održavao 22. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou u  Domu HDLU-a tj u Meštrovićevom paviljonu. U sklopu festivala održan je i 18. strip natječaj za djecu „Mladi lav“ zajedno s izložbom natječajnih radova.

Janja Baksa, učenica 4. a razreda pod vodstvom mentorice Slavice Pospiš, dobila je posebno priznanje za svoj strip „Čarobna olovka“ što je bila tema ovogodišnjeg natječaja. Treba istaknuti da se natjecala u kategoriji od 11 do 15 godina i imala zaista jaku konkurenciju. Posebnost njezinog stripa je u likovnom izričaju i temi same stripovske priče, a to je da na kraju samo vlastitim radom postižeš uspjeh.

Bio je to zaista lijep događaj u krasnom prostoru Meštrovićevog paviljona. Osim izložbe dječjih radova posjetitelji su mogli uživati u mnogobrojnim izložbama stripova, Školici crtanja stripa za djecu, sajmu stripa, predavanjima i razgovorima u stripu,  projekcijama filmova, susretu s poznatim hrvatskim i inozemnim crtačima stripa koji su posjetiteljima crtali minijature ili davali autograme te sudjelovanju u igrama i edukativnim programima u sobi za virtualnu stvarnost.

Bilo je to nezaboravno iskustvo i poticaj Janji i ostalim učenicima da se ogledaju i u tom zabavnom i dinamičnom mediju ili kako se voli reći – strip je „deveta umjetnosti“.

  

  


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
MATliga

Odličan početak MATlige

Dana 9.10. 2019. godine učenici naše škole prvi puta su sudjelovali u navedenoj ligi. MATliga je ekipno natjecanje koja je osmišljena za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Cilj lige je popularizirati matematiku, motivirati učenike, poticati ih na zajedništvo i timski rad. Prvim kolom natjecanja obuhvaćeno je bilo 158 škola s ukupno 2 772 učenika. I.OŠ Čakovec predstavljalo je 8 ekipa u dvije kategorije.

Četvorka u sastavu Maja Slaviček (5.r), Korana Drakulić (6.r), Klara Kolac (7.r) i Viktor Gombar (8.r) (mentorice Tanja Debelec, Karla Mikec i Sanja Murk) osvojila je 1. mjesto od ukupno 58 ekipa i zasjela na vrh tablice.  

U natjecanju u parovima najuspješniji su bili učenici 3.r NSR Jakov Bužić i Roko Igrec (mentorica Branka Hranjec) s osvojenim 1. mjestom od ukupno 89 ekipa.

     

Učenici David Koštarić i Eva Radiković iz 4.r NSR (mentorica Alexandra Sašek-Strbad) osvojili su odlično 12. mjesto od ukupno 113 ekipa.

Djevojke iz 4.d - Tesa Trbović i Ema Rodiger (mentorica Danijela Topličanec) osvojile su 59. mjesto.

Petaši Saša Ovčarić i Fran Ivan Marić (mentorica Tanja Debelec) osvojili su 29. mjesto od 185 ekipa.

Dečki iz šestih razreda - Lovro Gašparić i Gabrijel Murk (mentorica Sanja Murk) osvojili su 44. mjesto od 168 ekipa.

Sedmašice u sastavu Lorena Janković i Matea Bočkaj (mentorica Tanja Debelec) osvojile su 48. mjesto od ukupno 111 ekipa.

Denis Toplek i Antonijo Srpak predstavljali su osmaše (mentorica Karla Mikec) i osvojili 18. mjesto od ukupno 128 ekipa.

 

Čestitke svim matematičarima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

preskoči na navigaciju