preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KORISNI LINKOVI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
BUDI PRIJATELJ, NEMOJ BITI NASILNIK - eTwining projekt
Autor: Emilija Žitnjak, 12. 6. 2017.

„Budi prijatelj, nemoj biti nasilnik“, hrvatski je prijevod eTwinning projekta „Be a buddy, don't be a bully“ u koji su se tijekom 2.polugodišta uključili učenici 5.a razreda I. osnovne škole Čakovec.

Ideja za projekt nastala je na kontaktnom seminaru u Budimpešti u listopadu 2016.godine kojem je prisustvovala psihologinja Janja Frančić te u razgovoru s učiteljicom engleskog jezika iz Italije, Serenom Gulino osmislila osnovne aktivnosti. Naknadno, u projekt su se uključili partneri iz Grčke i Španjolske te različitih ustanova i dobnih skupina, od vrtića, osnovne i srednje škole pa čak i jedna glazbena škola.

Učenici su bili upoznati s konceptom eTwinninga kao obrazovne sigurne društvene mreže na kojoj se uči virtualno sudjelujući u projektima s učenicima iz drugih zemalja. Za početak su se predstavili drugim sudionicima, pisali o sebi, školi i gradu u kojem žive. Na portalu namijenjenom projektu mogli su gledati razne video isječke o temi bullyinga te su i sami promišljali o tome što je bullying za njih. Vježbali su engleski jezik pa su asocijacije prevodili s učiteljicom engleskog Valerijom Horvat, a korištene riječi su pretvorene u jedan wordart oblik.

Glavna aktivnost projekta bila je stvaranje zajedničke priče o djevojčici Sari, izbjeglici iz Sirije, koja je dolaskom u novu školu patila zbog lošeg ponašanja njezinih „prijatelja“ iz razreda prema njoj. Priču su započela djeca iz dječjeg vrtića u Grčkoj, a radnju su osmišljavali i dovršavali učenici iz ostalih 5 škola koje su sudjelovale u projektu. Zadatak svake škole bio je osmisliti nekoliko scena. Aktivnost je bila vrlo uzbudljiva, napeta, zanimljiva, ali i neizvjesna. Svatko od nas morao je nastaviti započeto i čekati što će drugi timovi dodati, u kojem smjeru će razviti nastavak priče te kako će ta priča na kraju završiti. Kao dodatnu aktivnost, svaki tim je snimio i dijaloge tako da priča ima i zvučni zapis. Učenicima se taj dio posebno svidio, a zanimljivo je bilo slušati kako engleski jezik govore učenici iz drugih zemalja te čuti razliku u naglasku. Cijelu priču možete pročitati (i poslušati) ovdje: http://bit.ly/2rnvT7j . Pogodite koji dio su smislili naši učenici! smiley

              

Učenici glazbene škole u Zaragozi (Španjolska), osmislili su i pjesmu koja govori o važnosti prijateljstva i potiče na mir, ples i veselje, umjesto na nasilje. Izvedbu možete pogledati i poslušati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=pSva6f2D-Gg .

Ovo je 5.a razredu bio prvi eTwinning projekt, nadamo se prvi od mnogih sljedećih! ;)        


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
MATliga

Odličan početak MATlige

Dana 9.10. 2019. godine učenici naše škole prvi puta su sudjelovali u navedenoj ligi. MATliga je ekipno natjecanje koja je osmišljena za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Cilj lige je popularizirati matematiku, motivirati učenike, poticati ih na zajedništvo i timski rad. Prvim kolom natjecanja obuhvaćeno je bilo 158 škola s ukupno 2 772 učenika. I.OŠ Čakovec predstavljalo je 8 ekipa u dvije kategorije.

Četvorka u sastavu Maja Slaviček (5.r), Korana Drakulić (6.r), Klara Kolac (7.r) i Viktor Gombar (8.r) (mentorice Tanja Debelec, Karla Mikec i Sanja Murk) osvojila je 1. mjesto od ukupno 58 ekipa i zasjela na vrh tablice.  

U natjecanju u parovima najuspješniji su bili učenici 3.r NSR Jakov Bužić i Roko Igrec (mentorica Branka Hranjec) s osvojenim 1. mjestom od ukupno 89 ekipa.

     

Učenici David Koštarić i Eva Radiković iz 4.r NSR (mentorica Alexandra Sašek-Strbad) osvojili su odlično 12. mjesto od ukupno 113 ekipa.

Djevojke iz 4.d - Tesa Trbović i Ema Rodiger (mentorica Danijela Topličanec) osvojile su 59. mjesto.

Petaši Saša Ovčarić i Fran Ivan Marić (mentorica Tanja Debelec) osvojili su 29. mjesto od 185 ekipa.

Dečki iz šestih razreda - Lovro Gašparić i Gabrijel Murk (mentorica Sanja Murk) osvojili su 44. mjesto od 168 ekipa.

Sedmašice u sastavu Lorena Janković i Matea Bočkaj (mentorica Tanja Debelec) osvojile su 48. mjesto od ukupno 111 ekipa.

Denis Toplek i Antonijo Srpak predstavljali su osmaše (mentorica Karla Mikec) i osvojili 18. mjesto od ukupno 128 ekipa.

 

Čestitke svim matematičarima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

preskoči na navigaciju