preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KORISNI LINKOVI

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ČAKOVEČKE LEGENDE - predstavljanje projekta
Autor: Emilija Žitnjak, 22. 12. 2016.

U prostorijama Doma sindikata Čakovec 16. prosinca 2016. predstavljen je projekt Čakovečke legende proveden u I. osnovnoj školi Čakovec pod pokroviteljstvom Grada Čakovca.

Projekt ČAKOVEČKE LEGENDE  usmjeren je na istraživanje legendi o Čakovcu i Međimurju te na traganje za materijalnim i nematerijalnim povijesnim izvorima o sadržajima na koje upućuju legende – na granicu između povijesti i stvarnih činjenica te mašte i imaginacije  s glavnim ciljem organiziranja slobodnih aktivnosti za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u heterogenim skupinama uključujući ostvarivanje odgojnih sadržaja, s ciljem osvješćivanja važnosti očuvanja narodne baštine kraja u kojem živimo, obrazovnih sadržaja iz Povijesti, Hrvatskoga jezika, Likovne kulture i Informatike te povezivanja navedenih predmeta s međupredmetnim temama koje predlaže Nacionalni obrazovni kurikul (NOK).

Projekt ČAKOVEČKE LEGENDE nudi konkretan doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u planiranju slobodnih aktivnosti u osmišljenim radionicama i aktivnostima učenika osnovne škole za vrijeme zimskoga odmora te tijekom cijele nastavne godine. 

Projekt ČAKOVEČKE LEGENDE (2015. – 2016.) provodile su Ivana Ružić, učiteljica informatike, Višnja Matotek, učiteljica povijesti, Mira Žerjav, učiteljica likovne kulture i Julijana Levak, učiteljica hrvatskoga jezika, međupredmetno se povezujući i s obzirom na specifičnosti svakoga od četiriju navedenih predmeta osmišljavajući aktivnosti.

 

  


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
MATliga

Odličan početak MATlige

Dana 9.10. 2019. godine učenici naše škole prvi puta su sudjelovali u navedenoj ligi. MATliga je ekipno natjecanje koja je osmišljena za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Cilj lige je popularizirati matematiku, motivirati učenike, poticati ih na zajedništvo i timski rad. Prvim kolom natjecanja obuhvaćeno je bilo 158 škola s ukupno 2 772 učenika. I.OŠ Čakovec predstavljalo je 8 ekipa u dvije kategorije.

Četvorka u sastavu Maja Slaviček (5.r), Korana Drakulić (6.r), Klara Kolac (7.r) i Viktor Gombar (8.r) (mentorice Tanja Debelec, Karla Mikec i Sanja Murk) osvojila je 1. mjesto od ukupno 58 ekipa i zasjela na vrh tablice.  

U natjecanju u parovima najuspješniji su bili učenici 3.r NSR Jakov Bužić i Roko Igrec (mentorica Branka Hranjec) s osvojenim 1. mjestom od ukupno 89 ekipa.

     

Učenici David Koštarić i Eva Radiković iz 4.r NSR (mentorica Alexandra Sašek-Strbad) osvojili su odlično 12. mjesto od ukupno 113 ekipa.

Djevojke iz 4.d - Tesa Trbović i Ema Rodiger (mentorica Danijela Topličanec) osvojile su 59. mjesto.

Petaši Saša Ovčarić i Fran Ivan Marić (mentorica Tanja Debelec) osvojili su 29. mjesto od 185 ekipa.

Dečki iz šestih razreda - Lovro Gašparić i Gabrijel Murk (mentorica Sanja Murk) osvojili su 44. mjesto od 168 ekipa.

Sedmašice u sastavu Lorena Janković i Matea Bočkaj (mentorica Tanja Debelec) osvojile su 48. mjesto od ukupno 111 ekipa.

Denis Toplek i Antonijo Srpak predstavljali su osmaše (mentorica Karla Mikec) i osvojili 18. mjesto od ukupno 128 ekipa.

 

Čestitke svim matematičarima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

preskoči na navigaciju