preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

e-škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROLJETNI KROS MEĐIMURJA
Autor: Emilija Žitnjak, 19. 4. 2016.

U IZJEDNAČENOJ BORBI PEHAR I. OSNOVNOJ ŠKOLI  ČAKOVEC

Ovogodišnii Proljetni kros Međimurja obilovao je iznenađenjima i neizvjesnim situacijama kao nikad do sada. Prvo iznenađenje priredio je organizator natjecanja, Atletski klub Međimurje iz Čakovca, koji je za ovaj 23. kros u čakovečkom parku koji je do sada godinama išao po ustaljenom rasporedu, znatno promijenio trasu za trčanje te je sve utrke usmjerio i u susjedno jezero. Zbog toga je trebalo protrčati ispod mosta koji vodi u Stari Grad, što je za trkače bila posebna atrakcija, a staza za trčanje velikim je dijelom prolazila izuzetno dobro pripremljenom travnjaku po kojem se do sada nije trčalo. Promjena staze imala je i drugu stranu medalje, jer su sve utrke bile nešto dulje što je teže palo onima koji su na kros došli slabije pripremljeni. No to svakako nije pokvarilo cijeli ugođaj a da je trčati bilo lijepo dokazuje i podatak da je odaziv bio jedan od najbojih do sada na krosu. Okupilo se 884 trkača od čega 92 polaznika vrtića, 508 polaznika osnovnih škola, te 284 srednjoškolaca. 

Raduje i podatak da se broj trkača kao i kvaliteta koja je vidljiva iz osvojenih odličja rasporedila na veliki broj osnovnih škola. Tako su sa dva zlatna odličja kući otišli učenice i učenici iz Domašinca, Murskog Središća, Hodošana te I., II. i III. OŠ Čakovec. Kako se pehar za najuspješniju školu daje školi koja ima najviše zlatnih medalja (u slučaju istog broja zlatnih gledaju se srebrne pa na kraju brončanih), odluka o pobjedniku pala je tek za "zelenim stolom": prepbrojavanjem listića utvrđeno je da je najbolja škola  I. OŠ Čakovec jer su učenici osim dvije zlatne osvojili i četrii srebrne medalje što im je donijelo i titulu najbolje škole na ovom Proljetnm krosu.  Na krosu su sudjelovala 104 učenika, a prvo mjesto osvojile su:

- Gabrijela Novak, učenica 2. razreda pretrčavši 400 metara za 2 minute, što je bilo za 4,2 sekunhde brže od drugoplasirane

- Dora Horvat, učenica 4. razreda, pretrčavši 600 metara za 2:18.6

  

Osim organizatora Atletskog kluba Međimuje te Zbora atletskih sudaca Međimurja, provedbi krosa su dali potporu Međimurska županija i Grad Čakovec a aktivno su se uključili i Gradska poduzeća Ekom i Čakom. Glavni sponzor krosa ponovo je bla tvrtka Ambijenti koja je najboljim trkačima poklonila majice i to one zelene boje, jer ta boja najbolje oslikava ambijent čakovečkog parka. Podrška ovoj manifestaciji koja traje već dvanaestu godinu zaredom, došla je i od strane Zvonka Ivekovića iz Bjelovara, predsjednika Hrvatske atletske lige sjever i predsjednika Natjecatelsjke komisije Hrvatskog atletskog saveza te Željka Zgurića  tajnika Hrvatske atletske lige sjever i člana Natjecateljske komisije Hrvatskog atletskog saveza, koji nisu krili oduševljenje odličnom organizacijom te velikom odazivu učesnika.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju