preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

e-škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VEČER MATEMATIKE
Autor: Emilija Žitnjak, 5. 12. 2014.

ZABAVNA VEČER MATEMATIKE

4. prosinca u I. osnovnoj školi u Čakovcu održala se Večer matematike. U organizaciji i samom održavanju radionica sudjelovale su sljedeće učiteljice: učiteljica Tanja Debelec, učiteljica Željka Kraljić, učiteljica Sanja Murk, učiteljica Vesna Horvat sa svojim III. a razredom, učiteljica Dragica Vojković i njezin III. c razred, učiteljica Danijela Topličanec i III. d te učiteljica Aleksandra Sašek-Strbat.

Večer matematike je skup različitih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji. Ciljevi ovih radionica su popularizacija matematike, upoznavanje roditelja s nastavnim programom i uspostava suradnje roditelja i učenika.

Suradnja s roditeljima učenika iznimno je važna. Mnoga istraživanja, koja su bila provedena u sklopu projekta, pokazala su da djeca roditelja koji pružaju podršku pri učenju postižu mnogo bolje rezultate u školi. Vrlo je važno ostvariti dobru suradnju s roditeljima te ih upoznati sa školskim planom i programom, kriterijima vrednovanja te načinima rada.

Jedan od takvih načina suradnje je i Večer matematike.

U cilju popularizacije matematike te širenja ideje o Večeri matematike sva događanja organizira Hrvatsko matematičko društvo.

Večer matematike u I. osnovnoj školi održala se u ukupno sedam učionica gdje su učenici i njihovi roditelji, uz vodstvo učitelja, uživali u različitim igricama, kvizovima, zabavnom rješavanju zadataka. Roditelji su se prisjetili svojih školskih dana, a učenici su pokazali roditeljima kako matematika može biti maštovita.

„Prikazivanjem matematike na ovakav način uspostavlja se bolji odnos djece i roditelja, ali i Matematika se prikazuje kao zanimljiviji i zabavniji predmet“, poručila je organizatorica Večeri matematike, učiteljica Tanja Debelec.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Ema Novak

                                                                                               Mihaela Lesjak

/fotogalerija

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju