preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju

PRIZNANJE ZA NAJBOLJI STRUČNI RAD MEĐUNARODNE KONFERENCIJE MIPRO 2013.

Autor: Ivana Ružić, 2. 6. 2013.

Tradicionalno se i ovog svibnja u Opatiji održao 36. po redu najveći međunarodni stručno-znanstveni ICT skup u ovom dijelu Europe - MIPRO 2013. MIPRO je mjesto okupljanja gospodarstva, obrazovanja, znanosti i uprave, mjesto na kojem govori struka, najstariji i najveći nekomercijalni ICT skup u jugoistočnoj Europi. Skup redovito posjećuje preko 1000 sudionika iz više od četrdesetak zemalja.

Ovogodišnji MIPRO posebno je značajan za Međimurje s obzirom da je učiteljica informatike u I. osnovnoj školi Čakovec Ivana Ružić, dipl. informatičar, osvojila priznanje za najbolji stručni rad skupa. Po prvi puta se ovakvo prestižno priznanje MIPRA dodijelilo sudioniku iz osnovne škole.  Rad imena „Sigurnost i mobilnost za sve“ prikazuje istoimeni program koji se provodi u školi od siječnja 2012. godine. Ovaj međunarodni program potiče djecu i mlade na aktivno promatranje svijeta oko sebe, uočavanje problema u prometu i kretanju te aktivno djelovanje i rješavanje problema. Program je značajan po tome što uključuje uvođenje i primjenu nove ICT u obrazovni proces. O globalnom značaju i kvaliteti programa govori i činjenica da su prije godinu dana učenici I. OŠ Čakovec Eva Šardi i Nikola Lakić sa učiteljicom Ružić predstavili svoje aktivnosti na Road safety conference 2012. u Parizu i osvojili 2. mjesto u svijetu, a i ove godine smo ušli u uži krug među 20 najuspješnijih škola u svijetu. Učenici Ena Jalšovec, Margareta Lesjak, Jana Škvorc i Hrvoje Novak su predstavili program na ovogodišnjoj državnoj smotri iz građanskog odgoja te pridobili veliku pažnju i pohvale komisije.

Ovom prigodom zahvaljujem svima koji na bilo koji način sudjeluju u realizaciji programa: Savjetu za sigurnost na cestama u Međimurskoj županiji, djelatnicama PU Međimurske Ireni Branović i Alenki Hošnjak, dožupanu Matiji Posavcu, dogradonačelniku grada Čakovca Zoranu Vidoviću te mnogim gospodarstvenicima koji su financijski podržali realizaciju raznovrsnih aktivnosti. Najveće pohvale zaslužuju učenici koji vrlo aktivno i marljivo sudjeluju u programu.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju