preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ mogućnosti i izazovi
Autor: Ivana Ružić, 28. 2. 2022.

22. veljače 2022. godine I. osnovna škola Čakovec organizirala je konferenciju imena Erasmus+ mogućnosti i izazovi, međužupanijske razine, posvećenu Erasmus+ programu, diseminaciji projektnih aktivnosti, razmjeni iskustava i primjera dobre prakse radi osnaživanja suradnje s hrvatskim školama.

Na konferenciji je sudjelovalo sedam škola iz Međimurske i Varaždinske županije: VI. osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Franje Serta Bednja, Osnovna škola Donja Dubrava, Osnovna škola Belica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, III. osnovna škola Čakovec i domaćin susreta, I. osnovna škola Čakovec.

Danijela Ciglar, Đurđica Krtanjek i Danijel Hojski iz Osnovne škole Franje Serta Bednja održali su predavanje i predstavljanje iskustava u provođenju projekata iz programa Erasmus+ KA1 pod nazivom Naš europski okvir za razvoj kompetencija.

Iskustva u provođenju KA229  Erasmus+ projekata naziv je predavanja koje je održala Manuela Stričak iz Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica u kojem je predstavila sudjelovanje u međunarodnim školskim partnerstvima od početne motivacije, traženja partnera, realizacije projektnih aktivnosti, podnošenja izvještaja i drugih iskustava s naglaskom na važnost uključivanja profesora tjelesne i zdravstvene kulture i njihov doprinos u međunarodnim projektima i općenito u obrazovanju.

Silvija Micek i Marina Đura iz Osnovne škole Belica održale su predavanje imena OŠ Belica u Erasmus+ avanturi i predstavile su projektne aktivnosti svoje škole. Predstavile su svoj projektni tim, načine podjele i organizacije pri realizaciji raznovrsnih projektnih aktivnosti.

Tina Ivčić iz VI. osnovne škole Varaždin održala je predavanje naziva Izazovi u realizaciji Erasmus+ projekata u doba pandemije te predstavila iskustva u organizaciji i realizaciji virtualnih mobilnosti kao posljedica pandemije. 

Dražen Ružić iz III. osnovne škole Čakovec održao je radionicu Od otpada do utrke. Radionica predstavlja aktivnost ponovne upotrebe starih stvari (plastičnih bočica, čepova i sl)., STEM aktivnost izgradnje vozila koje se kreće te organiziranja utrke.

Ravnatelj I. osnovne škole Čakovec Siniša Stričak, predstavio je Razvojni put Erasmus+ projekata u I. osnovnoj školi ČakovecI. osnovna škola Čakovec aktivno se uključila u međunarodnu suradnju sa školama diljem Europe 2014. godine. Od rujna 2014. do danas u školi je uspješno završeno devet međunarodnih projekata financiranih iz programa Erasmus+ KA2, a trenutno se provodi još sedam takvih projekata. Od ukupno šesnaest projekata, I. osnovna škola Čakovec glavni je koordinator u tri projekta. Također, važno je istaknuti da od šesnaest projekata u trinaest projekata riječ je međunarodnim školskim partnerstvima za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, a u tri projekta razvijaju se inovacije u obrazovanju, intelektualni rezultati (kurikulumi, priručnici, scenariji poučavanja, e-tečajevi i sl.) primijenjivi u svim partnerskim školama.

Helena Slamek predstavila je aktivnosti i rezultate u projektu What's up mr. Bug? - Insects as the Wonder of Ecosystem. U projektnim aktivnostima sudjeluju učenici cijele škole, a predstavljen je časopis u kojem su prikazane aktivnosti STEAM radionice za učenike mlađe školske dobi i digitalni rječnik kao rezultat međunarodne suradnje učenika partnerskih škola.

Erasmus+ razvoj inovacija i intelektualnih rezultata naziv je interaktivnog izlaganje koje je pripremila Ivana Ružić iz I. osnovne škole Čakovec. Predstavljen je udžbenik za poučavanje programiranja koji je jedan od intelektualnih rezultata razvijen u projektu Teaching programming in primary school: curriculum, didactic methods, textbooks, online support u kojem I. osnovna škola Čakovec sudjeluje kao jedan od partnera. Održano je i interaktivno izlaganje Umjetna inteligencija u svakodnevnom životu koje je samo jedno od sedamdeset scenarija poučavanja o umjetnoj inteligenciji razvijenih u projektu ARTIE: Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students u kojem je I. osnovna škola Čakovec glavni koordinator i nositelj projekta.

Prvi ovakav susret I. osnovna škola Čakovec organizirala je u jesen 2019. godine povodom obilježavanja Erasmus dana i eTwinning tjedna. 2020. i 2021. godine organizirana je online konferencija nacionalne razine na kojoj se okupilo više od dvadeset škola iz svih dijelova Republike Hrvatske. Poboljšanjem epidemiološke situacije i u dogovoru sa suradnicima iz regije, održana je konferencija uživo. Cilj ovakvih susreta je razvoj i osnaživanje suradnje sa školama iz Hrvatske kako bi osnaženi i ohrabreni sudjelovali u raznovrsnim projektima financiranim sredstvima Europske Unije. O dobrobiti ovakvih susreta dovoljno govori činjenica da je već dogovoren sljedeći susret kojem će biti domaćin Osnovna škola Franje Serta Bednja.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju