preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
AI School Challenge u I. osnovnoj školi Čakovec
Autor: Ivana Ružić, 18. 6. 2021.

U Republici Hrvatskoj je krajem studenog prošle godine pokrenut besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI koji je dosad upisalo preko 20 tisuća sudionika. Edukacija je naišla na veliku potporu akademske i poslovne zajednice, a svoju podršku dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Vlada Republike Hrvatske i premijer Andrej Plenković osobno.

Za učenike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokrenuto je natjecanje ‘AI School Challenge’ čiji je cilj motivirati učenike da aktivno sudjeluju u  Elements of AI online tečaju i saznaju osnove tehnologije koja je danas omogućuje rad sve većeg broja raznih uređaja i servisa.

I. osnovna škola Čakovec spremno se odazvala pozivu Carneta i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Desetak djelatnika naše škole uspješno je završilo tečaj i steklo globalno priznat i prepoznatljiv certifikat Elements of AI kojeg prepoznaju i vrednuju poslodavci u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama.

Učenici 8.a i 7.c razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Ružić također su sudjelovali na online tečaju i stekli certifikate Elements of AI. Svi ponosni vlasnici certifikata dobit će priliku sudjelovati na ekskluzivnom predavanju poznatog hrvatskog inovatora. S obirom na broj polaznika koji su uspješno završili tečaj, u rujnu naša će škola biti proglašena AI školom i dobit će ekskluzivan certifikat ‘AI škola’.

Ponosimo se novim uspjehom naše škole.

Naša škola je prepoznala mogućnosti i potencijal umjetne inteligencije u obrazovanju i glavni je koordinator u međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija i razmjenu primjera dobre prakse u obrazovanju pod nazivom Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students.

Također, učenici naše škole sudjeluju u inovativnom STEAM projektu Škola budućnosti, a učiteljice informatike Ivana Vadlja i Ivana Ružić održale su predavanja na dva državna stručna skupa naziva Rješavanje problema pomoću umjetne inteligencije i Strojno učenje, a predstoji i treće predavanje na državnom stručnom skupu za učitelje  i nastavnike informatike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje naziva Info@EDU koje će se održati 28. lipnja.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju