preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
I. osnovna škola Čakovec: nagrada za najbolji učenički projekt na natječaju Digitalni učenički inkubator
Autor: Ivana Ružić, 11. 6. 2021.

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su Digitalni učenički inkubator. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti, educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata, promovirati timski rad i zajedništvo unutar razreda, omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. 

U Digitalnom učeničkom inkubatoru sudjelovalo je više od 1900 učenika iz 160 škola s područja cijele Republike Hrvatske. 30 učenica i učenika I. osnovne škole Čakovec spremno je prihvatilo izazov, razvijalo je i predstavilo tri poduzetnička projekta uz menstorstvo učiteljica Silvije Martišek i Ivane Ružić. Potepuh je projekt kojim se promiče aktivni turizam u Međimurju, Geo Escape Room je obrazovna računalna igra koja provjerava znanje iz geografije, a Natural disaster survival je obrazovna računalna igra koja poučava o sigurnom i odgovornom ponašanju tijekom prirodnih nepogoda.
 
 
Za razvijene poduzetničke ideje i radove učenika, I. osnovna škola Čakovec je osvojila četvrto mjesto, a projekt Natural disaster survival je proglašen najboljim učeničkim projektom.
U četvrtak, 10. lipnja 2021. Filip Vrhovnik, organizator natječaja posjetio je I. osnovnu školu Čakovec, upoznao učenike i njihove poduzetničke ideje te im je svečano uručio nagrade i priznanja. Na svečanosti je sudjelovala i gradonačelnica grada Čakovca, gospođa Ljerka Cividini koja je izrazila zadovoljstvo i oduševljenje znanjem i vještinama učenika te ih ohrabrila i motivirala na daljnji napredak.
 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju