preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN IZUMA
Autor: Ivana Ružić, 28. 11. 2017.

Dan izuma, 9. studeni,  učenici  3.a razreda  l. osnovne škole Čakovec posvetili su hrvatskim izumiteljima Nikoli Tesli,  Faustu Vrančiću i Eduardu Slavoljubu Penkali. Upoznali su njihov život i znanstvena i praktična dostignuća služeći se enciklopedijama znanja.

Sudjelovali su u vrlo zanimljivoj radionici održanoj  u Knjižnici i čitaonici "Nikola Zrinski" Čakovec koju je pripremila knjižničarka gospođa Helena Drvoderić. Radionica je ostvarena u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Cilj je bio naučiti služiti se enciklopedijama i upoznati naše slavne izumitelje.  Na kraju radionice svaka je grupa prezentirala plakat.

Ovakvim načinom edukacije učenici su u novim uvjetima i u prekrasnom prostoru Dječjeg odjela gradske knjižnice spoznavali  važnost hrvatskih izumitelja, učili služiti se enciklopedijom,  koja je sve više zanemareni  izvor informacija i znanja te razvijali svoje prezentacijske vještine.

U školi su nastavili s aktivnostima vezanima uz Dan izumitelja. Shvatili su da su izumi iznimno važni za napredak i boljitak društva u kojem živimo. Mnogi se izumi iz prošlosti još uvijek i danas koriste i neprekidno se usvršavaju i stvaraju novi uređaji.  Naglašeno je kako nam trebaju takvi izumi koji služe za dobrobit svima.  Učenici su  smišljali izume koji bi pomogli  ljudima i prirodi te doprinijeli  očuvanju i zaštiti okoliša. Uređaji koje su zamislili bavili bi se recikliranjem upotrijebljenih stvari, čišćenjem okoliša i zdravljem.  Bila je to zanimljiva i kreativna nastava. Takvim načinom rada želi se potaknuti mlade da doprinose svojim idejama i postanu budući inovatori i poduzetnici.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju