preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige
Autor: Emilija Žitnjak, 22. 11. 2017.

„Korak po knjigu – korak u slobodu“

Potaknuti uspješno provedenim aktivnostima povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) prošlih godina i ove smo godine radili na poticanju i osvješćivanju potrebe za čitanjem.

Napravili smo niz aktivnosti i uredili školski pano te naše „Drvo knjiga“ s kojeg ste mogli „ubrati“ knjigu, a za uzvrat mu pokloniti vlastitu preporuku za čitanje. Osim toga, naše su drvo krasili i straničnici - slagalice koje su posložili učenici viših razreda. Nastavili smo s projektom Veliki čitaju malima u kojem su učenici viših razreda čitali učenicima nižih razreda. Učenici 4.d razreda sa svojom su učiteljicom i školskom knjižničarkom izrađivali slikovnicu „Kako usrećiti knjige“ koju su predstavljali učenicima 2.d.

Za učenike viših razreda pripremljen je i proveden kviz „Lektiroteka“  unutar razrednih odjela. Potaknuti nacionalnom kampanjom „I ja želim čitati“ odlučili smo provesti aktivnosti vezane za čitanje učenika koji se susreću s teškoćama u čitanju i pisanju.

Naše su stručne suradnice radile i s učenicima PŠ Krištanovec i PŠ Novo Selo Rok gdje su  održale radionicu o čitanju, a nakon provedenih aktivnosti učenici su u bibliocekeru dobili knjige za svoje razredne knjižnice. Za sam kraj obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige bila je organizirana Književna večer za učenike i učitelje škole.

Osim što nas čitanje opušta, ono nas odvodi u neke druge svjetove u kojima uvijek možemo biti svoji, biti slobodni. Zato vas i dalje potičemo da koračate do knjižnice, posudite knjigu i (p)ostanete svoji, slobodni!

Detaljnije o svemu možete pročitati odabirom opcije „opširnije“, a tamo vas čeka i galerija snimljenih fotografija. Uživajte!

Autor: Maja Tkalec

Fotografije na poveznici:

  http://os-prva-ck.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=145


„Korak po knjigu – korak u slobodu“

Potaknuti uspješno provedenim aktivnostima povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) prošlih godina i ove smo godine radili na poticanju i osvješćivanju potrebe za čitanjem.

Napravili smo niz aktivnosti o kojima ste se mogli informirati ukoliko ste prolazili hodnikom škole i vidjeli uređen školski pano te naše „Drvo knjiga“ s kojeg ste mogli „ubrati“ knjigu, a za uzvrat mu pokloniti vlastitu preporuku za čitanje. Osim toga, naše su drvo krasili i straničnici - slagalice koje su posložili učenici viših razreda i time dodali našem drvu još poneki zanimljivi naslov.

Osim toga, nastavili smo s projektom Veliki čitaju malima u kojem su učenici viših razreda čitali odabrane tekstove učenicima nižih razreda kako bi ih potaknuli da što češće posežu za knjigama. Učenici 4.d razreda sa svojom su učiteljicom i školskom knjižničarkom izrađivali slikovnicu „Kako usrećiti knjige“ koju su predstavljali učenicima 2.d.

Za učenike viših razreda naše su učiteljice Hrvatskoga jezika u suradnji s knjižničarkom pripremile i provele kviz „Lektiroteka“  u kojem su se učenici unutar razrednih odjela „prisjećali“ dosadašnjih lektirnih naslova.

Još jedna novost ove godine! Potaknuti nacionalnom kampanjom „I ja želim čitati“ odlučili smo provesti aktivnosti vezane za čitanje učenika koji se susreću s teškoćama u čitanju i pisanju. Oni su s našim stručnim suradnicama škole porazgovarali i napravili plakat o tome s čime se susreću i kako se osjećaju kad čitaju. Svoj su rad predstavili u svojim razrednim odjelima kako bi nas sve zajedno podsjetili na potrebu za razumijevanjem ove teškoće.

Naše su stručne suradnice radile i s učenicima PŠ Krištanovec i PŠ Novo Selo Rok gdje su  održale radionicu o čitanju. Učenicima su čitale knjigu „Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lesmorea", a poslije su zajedno pogledali istoimeni animirani film. Nakon svega učenici su u bibliocekeru dobili knjige za svoje razredne knjižnice.

Za sam kraj obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 15. studenog 2017. u 19 sati, učiteljica Julijana Levak sa svojim je pripravnicama Petrom Balić i Ines Panić te svojim učenicima organizirala Književnu večer za učenike i učitelje škole. U ugodnoj atmosferi, uz svijeće, topli čaj i kekse opustili smo se uz animirani film Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea te čitanje i kazivanje pjesama, priča i kraćih odlomaka uz nježne zvukove dviju gitara.  Večer je završila čitanjem lijepih i mudrih misli o knjigama i čitanju.

Sve navedene aktivnosti navele su nas na razmišljanje i zaključak o pozitivnim učincima čitanja knjiga na naše zdravlje (biblioterapija). Naučili smo da, osim što nas čitanje opušta, ono nas odvodi u neke druge svjetove u kojima uvijek možemo biti svoji, biti slobodni. Zato vas i dalje potičemo da koračate do knjižnice, posudite knjigu i (p)ostanete svoji, slobodni!

 

Autor: Maja Tkalec

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju