preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt "OMOGUĆIMO UŽINU POTREBITOJ DJECI"
Autor: Emilija Žitnjak, 19. 10. 2016.

Grad Čakovec u suradnji s projektnim partnerima I. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec u školskoj godini 2016./2017. provodi projekt „Omogućimo užinu potrebitoj djeci“.

Projektom, ukupne vrijednosti 401.440,81 kn, bit će osigurana besplatna prehrana za 377 učenika nižega socijalnog statusa koji pohađaju neku od četiri navedene osnovne škole.

Projekt se provodi u okviru programa Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020., Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Aktivnosti će biti  sufinancirane sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (85 %) i iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %).

Početna konferencija projekta održana je 18. listopada 2016. u čakovečkoj gradskoj vijećnici. Okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je naglasio njegovu važnost, jer se i na taj način smanjuje socijalna isključenost ranjivih skupina. „Ovaj projekt, vrijedan 401.440,81 kuna, nastavak je prošlogodišnjeg koji se provodio u suradnju sa Crvenim križem, a na tragu je naših nastojanja da svoj djeci s područja grada osiguramo normalno odrastanje i jedan topli obrok na dan. Na žalost, potrebitih u našem društvu je mnogo, no vjerujem da ovakvim konkretnim projektima svima njima možemo olakšati svakodnevicu“, rekao je, među ostalim čakovečki gradonačelnik.

Projekt je predstavila direktorica Razvojne agencije „Čakra“ Damira Vresk, koja je rekla kako će biti nabavljeno preko 20 tona hrane koja će tijekom 10 mjeseci školske godine,  biti pripremana za učenike osnovnih škola koje sudjeluju u projektu. Provedbom ove vrste pomoći smanjuje se siromaštvo među djecom, doprinosi se smanjenju socijalne isključenosti djece iz socijalno osjetljivih skupina, potiče se aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju te se senzibilizira lokalna javnost i zajednica.

U ime škola o projektu je govorila ravnateljica OŠ Kuršanec Marija Tepalović, koja je naglasila važnost osiguravanja prehrane za sve učenike.

Treba napomenuti i da će se podjela hrane u školama odvijati na način da se spriječi bilo kakva diskriminacija te da se u potpunosti poštuje dostojanstvo i anonimnost najpotrebitije djece.  Pri utvrđivanju djece kojima treba pružiti pomoć u prehrani, škole partneri su se rukovodili istim kriterijima koji su zajednički definirani u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Čakovec.

            Provedbom projekta osigurat će se redoviti i zdrav obrok za svako dijete u osnovnoj školi, smanjit će se siromaštvo među djecom, doprinijet će se smanjenju socijalne isključenosti djece iz socijalno osjetljivih skupina, poticat će se aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju, senzibilizirat će se lokalna javnost i zajednica o potrebama djece koja su u riziku od siromaštva.

 

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju