preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
INFOKUP 2016.
Autor: Ivana Ružić, 29. 2. 2016.

I. osnovna škola Čakovec ugostila je 72 najboljih učenica i učenika iz informatike u našoj županiji. Učenici su se natjecali u 4 kategorije: Osnove informatike, Razvoj softvera i poduzetništvo, Algoritmi Logo i Basic.

Na službenom portalu natjecanja www. infokup.hr objavljeni su konačni rezultati županijske razine natjecanja i popis učenika pozvan na državnu razinu natjecanja. Našu županiju predstavljati će 4 učenika: Martin Josip Kocijan iz Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, Mihael Pristav iz Osnovne škole dr. Vinko Žganec Vratišinec, Matija Bujanić iz Osnovne škole Ivanovec i Leo Stričak iz III. osnovne škole Čakovec.

Na županijskoj razini natjecanja iz informatike, našu školu su predstavljali učenici osmih razreda: Abel Mislović, Valentina Mikulić, Jakob Mučić, Mihael Petričević, Lovro Košir i Dino Jakšić.

Čestitamo svim učenicama i učenicima te njihovim mentorima!

Zahvaljujemo domaćinu natjecanja, ravnatelju I. OŠ Čakovec gospodinu Siniši Stričaku na domaćinstvu, a Školskoj knjizi d.d. na prigodnim znacima pažnje za sve natjecatelje.

Ove godine obilježava se jubilarno 25. natjecanje iz informatike. O važnosti informatike, programiranja i općenito primjeni IKT u obrazovanju govori činjenica da IKT obuhvaća sve dijelove svakodnevnog života svakog pojedinca. Puni potencijal za poboljšanje obrazovanja kroz IKT-a u Europi i dalje tek treba otkriti, a to je razlog zašto je Europska komisija razvija politiku i potporu istraživanja kako bi učenici odgovaraju za život u 21. stoljeću i rad.

Programiranje je pismenost 21. stoljeća, ono pojačava kreativnost, uči ljude da surađuju, da rade zajedno bez obzira na fizička ogranićenja i zemljopisne granice, ono je univerzalni jezik koji nam omogućuje komunikaciju. Tehnologija je dio našeg života, a programiranje nas povezuje i zbližuje!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju