preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ljubav, ples, glazba – Valentinovo u našoj školi
Autor: Marta Kolar, 16. 2. 2016.

    Praznik ljubavi ove je godine u I. osnovnoj školi proslavljen nešto ranije, u petak, 12. veljače, a ljubav je najbolje proslaviti uz ples i pjesmu. Učenici viših razreda odabrali su među svojim suučenicima iz razreda najbolje plesne parove koji su ih predstavili na natjecateljskom dijelu programa. Plesne su korake valcera, fokstrota i sambe učenici svladavali na satima tjelesne kulture s učiteljima Marinkom Horvatom i Matijom Horvatom. Natjecatelji su plesali pod budnim okom žirija u sastavu: ravnatelj Siniša Stričak, učiteljica glazbene kulture Bojana Terzo te psihologinja Janja Frančić, koji su sudjelovali i u pripremama za ples.


     Iako su natjecatelji bili pod svjetlima reflektora, ni publika nije bila izostavljena te je svojim pljeskom za pojedini par mogla utjecati na odluku žirija. Žiri je odabrao pobjedničke parove petih, šestih, sedmih i osmih razreda, a ostali su natjecatelji bili nagrađeni simboličnim prigodnim poklonom – čokoladom. Osim onih koji su plesali, u programu su sudjelovali i pjevači i svirači viših razreda.

    Poseban su prizor priredili brojni učenici koji su sudjelovali u Plesu srca, u kojem je svakom plesnom paru dodijeljen broj, a pedagoginja Dubravka Kečkeš je uz pomoć učenika iz osmog razreda postepeno eliminirala plesne parove, tako dugo dok na podiju nije ostao samo jedan plesni par. Zajedničku su koreografiju pripremili učenici osmih razreda te na taj način pokazali slogu i zajedništvo, ali i da pomažući jedni drugima mogu svladati ne samo zahtjevnu koreografiju, već i ostale prepreke koje se pred njih postave. Posljednji dio programa učenici su proveli uživajući u zajedničkom druženju.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju