preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login
e-Škole

e-Dnevnik

KEEP INVEST DONATE SPEND

 

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
JA, ČOVJEK
Autor: Ivana Ružić, 2. 6. 2015.

I. osnovna škola Čakovec i ove se godine veoma uspješno predstavila na državnoj smotri iz Građanskog odgoja i obrazovanja projektom pod imenom Ja, čovjek.

Svakodnevica nam je ispunjena pričama o ljudima koji žive u teškim obiteljskim i financijskim prilikama, djeci koja se bore s ozbiljnim i teškim bolestima te skupim liječenjima, gospodarskoj krizi, radnicima koji ne primaju plaće, stalnom rastu broja nezaposlenih...  U toj našoj svakodnevici svi jurimo prema nekim vlastitim ciljevima, vlastitim željama i potrebama ne pitajući se i ne brinući za svoje bližnje, prijatelje, za ljude oko sebe… Često su naši prioriteti dobivanje novog, skupog mobitela, markirana odjeća, izlasci… U nastojanju da ostvarimo svoje ciljeve, zaboravljamo i ne vidimo oko sebe ljude koji kopaju po kantama za smeće ne bi li pronašli koju plastičnu bocu i sakupili novac za osnovne prehrambene namirnice. Hladno prolazimo pokraj djece kojima je jedini cilj pobijediti tešku bolest i živjeti naizgled obično djetinjstvo: ići u školu, družiti se s prijateljima i sl.

Projektom „Ja, čovjek“ želimo postati osjetljiviji za tuđe probleme i životne borbe, želimo razviti empatiju prema starim i nemoćnim osobama, bolesnim osobama i osobama u potrebi. Želimo promijeniti sebe, a vlastitim primjerom utjecati na svoje bližnje i motivirati ih na promjene.  Želimo postati zajednica ljudi koji brinu jedni o drugima, koji si međusobno pomažu, koji se međusobno druže, podupiru i uvažavaju.

Predstavili smo niz aktivnosti koje smo proveli u našoj školi kao dio projekta Erasmus+ Keep Invest Donate Spend uz pomoć naših roditelja i lokalne zajednice, niz posjeta u različite ustanove sa ciljem da rušimo predrasude i širimo toplinu ljudskog srca.

Projekt su predstavile učenice sedmog razreda Jana Bedić, Tija Budiša, Pija Ivanišević i Miheala Lesjak pod mentorstvom Dubravke Kečkeš i Ivane Ružić.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju