preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Čakovec

Login

e-Dnevnik

Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

vijesti
EVIDENCIJA DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./24.
Emilija Žitnjak / datum: 24. 1. 2023. 08:22

OBAVIJEST O EVIDENCIJI DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED

ZA ŠK. GOD. 2023./24.

 

Poštovani roditelji/ skrbnici,

I., II. i III. osnovna škola Čakovec će u utorak 7. veljače 2023. vršiti evidenciju djece dorasle za upis u prvi razred  u vremenu od 12 do 18 sati. Za učenike iz Novog Sela Rok evidencija je u PŠ NSR od 13 do 15 sati, a za učenike iz Krištanovca u PŠ Krištanovec od 12 do 13 sati.

Evidentiraju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. i djeca kojoj je školske godine 2022./ 2023. odgođen upis.

Evidencija se vrši na temelju utvrđenih upisnih područja u školi u kojoj dijete po mjestu stanovanja pripada.

Područje I. OŠ obuhvaća sljedeće ulice:

Za učenike razredne nastave MATIČNE ŠKOLE ČAKOVEC:

Ulice u Čakovcu: Augusta Cesarca, Augusta Šenoe, Branka Lustiga, France Prešerna, Franjevački trg, Istarska, Jurice Muraia, Marofska ulica, Martina Pušteka, Mihovljanska ulica, Nova, P. Preradovića, Park Rudolfa Kropeka, Poduzetnička ulica, Republike Austrije, Sajmišna ulica, Strossmayerova ulica, Špinčićeva, Tome Masaryka, Trg Eugena Kvaternika, Ulica 17. rujna 1991., Ulica 34. inženjerijske bojne, Ulica Aleksandra Schulteissa, Ulica Andrije Kačića-Miošića, Ulica Ante Kovačića, Ulica Antuna Gustava Matoša, Ulica bana Josipa Jelačića, Ulica Bartola Kašića, Ulica Dobriše Cesarića, Ulica dr. Ante Starčevića, Ulica dr. Rudolfa Horvata, Ulica Dragutina Domjanića, Ulica Ivana Gundulića, Ulica Ivana Kukuljevića, Ulica Ivana Mažuranića, Ulica Ivana Pergošića, Ulica Ivane Brlić Mažuranić, Ulica Josipa Kozarca, Ulica Jurja IV. Zrinskog, Ulica Kalmana Mesarića, Ulica Koče Racina, Ulica Kralja Tomislava, Ulica Kralja Zvonimira, Ulica Lavoslava Ružičke, Ulica Marije Jurić-Zagorke, Ulica Marije Zidarić, Ulica Mate Lovraka, Ulica Mihalja Bučića, Ulica Nikole Tesle, Ulica Ognjena Price, Ulica Otona Kučere, Ulica Otona Župančića, Ulica Republike Italije, Ulica Rudolfa Steinera, Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Slavka Kolara, Ulica Stanka Vraza, Ulica Stjepana Bencea, Ulica Stjepana Radića, Ulica ZAVNOH-a i Uska te naselje Mihovljan.

PŠ NOVO SELO ROK- naselje Novo Selo Rok

PŠ KRIŠTANOVEC- naselje Krištanovec

Roditeljski sastanak za roditelje budućih prvoškolaca I. OŠ Čakovec bit će 7. ožujka 2023. godine u 17.00 sati u prostorijama matične škole Čakovec.

 


[OPŠIRNIJE]Pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH
Emilija Žitnjak / datum: 16. 1. 2023. 10:58

Poštovani,

Vlada RH donijela je Zaključak o nastavku provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH do 31. prosinca 2024. godine.

Kako bi ostvarili pravo na besplatna putovanja, učenici trebaju imati pametnu karticu s važećim profilom koji vrijedi do 31. kolovoza 2023. godine. Profil se može kupiti na blagajni po cijeni od 2,65 €/19,97 kn uz predočenje pametne kartice te identifikacijskog dokumenta na kojemu je naveden datum rođenja. 

 

S pametnom karticom s profilom za besplatna putovanja učenici na blagajni mogu zatražiti pretplatnu kartu za svakodnevna putovanja vlakom u školu, ali i pojedinačnu kartu za povremena putovanja (izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i sl.).

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.

 

S poštovanjem,

HŽ Putnički prijevoz


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Emilija Žitnjak / datum: 23. 12. 2022. 14:16

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Zimsko kolo MATlige
Sanja Murk / datum: 16. 12. 2022. 21:05

Kraj 2022. godine donio je odlične rezultate naših matematičara u drugom kolu MATlige. Neki od njih napravili su veliki iskorak i približili se samom vrhu tablice.

Među 433 ekipe trećih razreda najbolji su bili Hannah Koštarić i Vilim Novak (3.NSR) koji se trenutno nalaze na 74. mjestu. Par Franka Šimunić i Patrik Martinjak (3.NSR) nalaze se na 88. mjestu, a Ivan Logožar u kombinaciju sa Androm Štefuljom i Laurom Smilović (3.a) nalazi se na 139. mjestu.

  


[OPŠIRNIJE]Helena Pleh na državnom natjecanju u SUDOKU
Tanja Debelec / datum: 13. 12. 2022. 10:28

Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirala je ove godine natjecanje učenika u rješavanju SUDOKU za osnovne i srednje škole. Učenici naše škole sudjelovali su na Regionalnom natjecanju u kategorijama Bistrići (1.-4.OŠ) i Kadeti (5.-8.OŠ) u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec.

Na državno natjecanje koje je održano 10.prosinca 2022. godine u Vodicama plasirala se kadetkinja Helena Pleh s mentoricom prof.Tanjom Debelec. Među 40 najboljih u svojoj kategoriji Helena je osvojila izvrsno 9.mjesto.

Čestitke Heleni na izvrsnom uspjehu!

      


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O RASPISIVANJU NATJEČAJA ZA ZAKUP ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE
Emilija Žitnjak / datum: 12. 12. 2022. 09:33

[OPŠIRNIJE]Dolazak svetog Nikole
Nina Somođi / datum: 8. 12. 2022. 18:54
U utorak 6. prosinca učenike nižih razreda posjetio je zaštitnik djece sveti Nikola biskup 😇 uz pratnju učenica Vjeronaučno karitativne skupine 6.a razreda Paule i Asje te ih darivao malim poklonima jer su cijele godine bili dobri, vrijedni i poslušni.
U PŠ Novo Selo Rok i PŠ Krištanovec ove godine nije stigao doći ali im je poslao pismo i darove.
Sveti Nikola, čuvaj sve naše učenike (male i velike) 🙏 i čekamo te ponovo sljedeće godine. 💜

.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava iz matematike
Aleksandar Jerosimić / datum: 7. 12. 2022. 10:49

     5. 12. 2022. učenici (od V. do VIII. razreda) boravili su u Prelogu i Zagrebu na terenskoj nastavi u sklopu PROJEKTA "BUDI MATEMATIČAR, ŠTEDI, BUDI COOL ZA 5+" koja je planirana u KURIKULUMU škole a financirala je škola i grad Čakovec.
     U Prelogu su posjetili RECIKLAŽNO DVORIŠTE i upoznali se s načinima štednje reciklažom.
     Predavanje o hrvatskom novcu i novcu europodručja u HNBu u Zagrebu bilo je vrlo zanimljivo. Učenici su u pratnji učitelja (Tanja Debelec, Sanja Murk i Aleksandar Jerosimić) završili posjet Zagrebu ugodnim razgledavanjem i klizanjem na otvorenom. 
Poticajno i korisno!

Fotografije možete pogledati putem ove poveznice.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Tanja Debelec / datum: 6. 12. 2022. 16:51

Prošli tjedan u našoj školi provodile su se radionice i predavanja u sklopu projekta Večer matematike koji u Republici Hrvatskoj organizira Hrvatsko matematičko društvo.

U Večeri matematike sudjelovali su učenici i roditelji od 1. do 4. razreda I.OŠ Čakovec s učiteljicama Danijelom Topličanec, Tanjom Žganec i Jasminkom Štefić. U šestim razredima radionice s učenicima provele su učiteljice Sanja Murk i Tanja Debelec.

U PŠ Novo Selo Rok aktivnosti su se provodile s učiteljicama Aleksandrom Sašek Strbad, Zdenkom Buljan, Brankom Hranjec i učiteljem Sašom Novakovićem. Također se uživalo i u PŠ Krištanovec gdje su aktivnosti provedene s učiteljicama Teom Bogdan i Aleksandrom Pospišil.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo.  Kroz Večer matematike popularizira se matematička znanost, razvija pozitivan stav učenika prema matematici te pokazuje svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna.

      


[OPŠIRNIJE]Helena Pleh putuje na Državno natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka
Sanja Murk / datum: 30. 11. 2022. 20:25

Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, već duži niz godina, organizira natjecanje u rješavanju SUDOKU za osnovne i srednje škole. Ove godine u popularno se natjecanje uključio čak 8 000 natjecatelja i to u tri kategorije – Bistrići, Kadeti i Juniori.

Tridesetak Bistrića i Kadeta naše škole okušalo se na školskoj razini natjecanja. Oni su kroz set različitih SUDOKU zadataka tražili prolaz na iduću razinu natjecanja.

Pet učenika naše škole izvrsnim se rezultatima plasiralo na Regionalno natjecanje. Za učenike naše županije ono se održalo u Gimnaziji Josip Štolcer Slavenski.

U kategoriji Bistrića sudjelovali su učenici 4.a razreda - Adam Oslaković i Zoran Drakulić pod vodstvom mentorice Slavice Pospiš. Nakon tri seta zadataka Adam je dokazao da mu pripada titula najboljeg Bistrića u našoj županiji. Zoran je zauzeo odlično 8.mjesto. Čestitamo dečkima na njihovoj koncentraciji i uspjehu.

  

U kategoriji Kadeta sudjelovale su učenice Sana Cimerman iz 5.c i Klara Kipke iz 6.d razreda pod vodstvom mentorice Sanje Murk te Helena Pleh iz 8.b razreda pod vodstvom mentroce Tanje Debelec.

Kadetkinje su ukupno rješavale četiri seta zadataka. Klara je osvojila jako dobro 12.mjesto. Sana kao jedina predstavnica 5.razreda u cijeloj našoj županiji osvojila je izvrsno 2.mjesto. Najbolja u županiji s osvojenim 1.mjestom bila je Helena koja se pokazala kao majstorica rješavanja svih vrsta SUDOKU zadatka.

Ovih dana, za Helenu i njezinu mentoricu, stigla je pozivnica za Državno natjecanje koje će se održati u Vodicama 10.12.2022. Heleni želimo jako dobru koncentraciju i puno sreće kako bi pronašla svoje mjesto među najboljima i otputovala na Svjetsko prvenstvo u SUDOKU (WSC).

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Naboj junior
Tanja Debelec / datum: 29. 11. 2022. 18:23

Náboj Junior, međunarodno ekipno natjecanje iz matematike i fizike za učenike osnovnih škola (primarno za učenike 7. i 8. razreda). Timovi se sastoje od najviše 4 člana. Zadaci na natjecanju podupiru kreativno i logičko razmišljanje.

Glavni organizator natjecanja je Udruga Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" koja se primarno bavi pripremom učenika za natjecanja te popularizacijom matematike. Natjecanje se održalo 25.11.2022. od 10:00 do 12:00, a našu školu predstavljali su učenici Maja Slaviček, Fran Ivan Marić, Nikola Dolenec i Saša Ovčarić s mentoricom prof.Tanjom Debelec.

U Republici Hrvatskoj sudjelovalo je 130 ekipa, a naša ekipa osvojila je izvrsno 9. mjesto. Na međunarodnoj razini od 1392 ekipe naši su plasirani na 141.mjesto.

Čestitke na odličnom rezultatu!


[OPŠIRNIJE]Sjajan nastup naših robotičara na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi
Ivana Ružić / datum: 22. 11. 2022. 17:34

U njemačkom gradu Dortmundu od 17. do 19. studenog 2022. godine održana je Svjetska robotička olimpijada. Na olimpijadi se okupilo 365 timova iz 73 države širom svijeta. Dominik Dukić, Martin Krištofić i Teo Doring okupljeni u timu naziva BO2 iz I. osnovne Čakovec predstavljali su Republiku Hrvatsku u kategoriji Robomission, starosna dob Juniori. Tim je ostvario iznimne rezultate. Zauzeli su visoko 8. mjesto na ljestvici najboljih timova iz Europe, te 23. mjesto na ljestvici najboljih timova iz cijelog svijeta. Učenike su na natjecanju pratili ravnatelj Škole, Siniša Stričak i učiteljica informatike i mentorica učenicima na natjecanju, Ivana Ružić.

Svjetska robotička olimpijada se ove godine održala pod geslom Moj robot – moj prijatelj. Kombinacija robotike i umjetne inteligencije može promijeniti svijet, a posebno čovjekov okoliš.

Izazovi ovogodišnje sezone povezani su s načinima na koje roboti mogu pomoći ljudima, načinima kako interakciju robota i čovjeka možemo učiniti korisnom i sigurnom.

 


[OPŠIRNIJE]PRIMANJE RODITELJA
Emilija Žitnjak / datum: 15. 11. 2022. 13:40

Raspored primanja roditelja nalazi se pod "opširnije"


[OPŠIRNIJE]Listopad, mjesec u znaku Erasmus+ suradnje u I. osnovnoj školi Čakovec

Devetu godinu I. osnovna škola Čakovec aktivno sudjeluje u provedbi međunarodnih projekata iz programa Erasmus+. U tekućoj školskoj godini provodi se čak sedam međunarodnih partnerstava koja okupljaju učenice i učenike svih uzrasta, njihove učiteljice, učitelje i stručne suradnike sa ciljem usvajanja novih znanja, razvoja novih vještina i stavova, razmjene iskustava i primjera dobre pedagoške prakse, stvaranja novih obrazovnih sadržaja za učenike i priručnika za učitelje i stručne suradnike.

Područna škola Krištanovec aktivno sudjeluje u partnerstvu „GO  green – so can I“ s partnerskim školama iz Italije, Španjolske, Portugala i Slovenije. Učenici i njihovi učitelji u međunarodnim timovima uče i razmjenjuju iskustva o važnosti očuvanja biološke raznolikosti, zaštiti prirode s naglaskom na uključivanje i aktivno sudjelovanje svih učenika ovisno o njihovim pojedinačnim interesima i sposobnostima. Koordinatorica projekta je učiteljica razredne nastave Veronika Kapelari Horvat.

Učiteljica razredne nastave Helena Slamek koordinatorica je u dva partnerstava u kojem sudjeluju učenici iz matične škole i učenici Područne škole Novo Selo Rok. „What's up Mr Bug? - Insects As the Wonder of Ecosystem“ naziv je partnerstva škola iz Rumunjske, Poljske, Turske i I. osnovne škole Čakovec. Aktivnosti učenika i učitelja usmjerene su na učenje i poučavanje o osnovnim pojmovima o zaštiti okoliša i ekologiji, razvoj i podizanje svijest o ekološkim pitanjima, promatranje okoliša u kojem živimo, prepoznavanju i smanjenju vlastitih navika koje su štetne za okoliš, pokretanje inicijative u razredu, obitelji i zajednici za promjenama i odgovornim ponašanjem prema prirodi.

Partnerstvo imena „Don't change the climate; change the system“ okuplja škole iz Turske, Italije, Rumunjske, Makedonije i Hrvatske. Cilj partnerstva je poučavanje i učenje o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na okoliš. Osmišljavanjem i pokretanjem inicijativa u razrednoj zajednici, obitelji i školi, učenici razvijaju i njeguju aktivno građanstvo vodeći brigu o okolišu.

Učiteljica informatike Ivana Vadlja koordinira partnerstvom pod nazivom „Struggle Against Values Extinction”. Aktivnosti učenika i učitelja usmjerene su na upoznavanje lokalnog identiteta, tradicije, kulture i svakog aspekta kulturne baštine, istovremeno promičući svijest da je svaki narod dio šireg kulturnog okvira koji je prepun raznih naroda, tradicija i kultura koje također treba poštovati. Partneri u projekti su osnovne i srednje škole iz Rumunjske, Bugarske, Italije, Portugala, Turske i Hrvatske.

Učiteljica informatike Ivana Ružić koordinator je u tri međunarodna partnerstva u kojem se razvijaju inovativni obrazovni materijali. „Metoda poučavanja MEMA“ ime je partnerstva u kojem sudjeluju škole iz Poljske, Turske i Hrvatske te Društvo kibernetičara iz Rijeke koji zajednički razvijaju inovativnu metodu poučavanja računalnog razmišljanja za učenike najmlađeg uzrasta. 

„Security and Privacy in Academic Data management at Schools - SPADATAS“ ime je partnerstva u kojem sudjeluje pet sveučilišta Universitat Ramon Llull, Universidad de Salamanca, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Syddansk Universitet i Univerza v Mariboru te dvije škole, jedna iz Danske i I. osnovna škola Čakovec.SPADATAS je usmjeren na stjecanje digitalnih kompetencija učenika i nastavnika u školama koje se odnose na zaštitu, privatnost i povjerljivost podataka u oblaku te njihovu odgovornu uporabu.

Umjetna inteligencija, poučavanje i učenje o umjetnoj inteligenciji, njenom odgovornom korištenju i stvaranju vlastitih radova iz područja umjetne inteligencije i strojnog učenja, aktivnosti su partnerstva „ARTIE: Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students“. Hrvatski robotički savez, Nefinia iz Nizozemske, škole iz Portugala i Poljske s I. osnovnom školom Čakovec razvijaju kurikulum, metodički priručnik, scenarije poučavanja i obrazovne sadržaje za učenike iz područja napredne tehnologije.

Međunarodna obrazovna zajednica u listopadu tradicionalno obilježava Erasmus+ dane i eTwinning tjedan. I. osnovna škola Čakovec aktivno se uključila u proslavu Erasmus+ dana o eTwinning tjedna provodeći mnogobrojne aktivnosti u školi u zajednici i na međunarodnoj razini.

Učenici 1.b i njihova učiteljica Marija Toplek upoznali su nacionalna obilježja partnerskih zemalja, dok su učenici 4.a razreda i učiteljicom Slavicom Pospiš izradili su višemedijski rječnik. Učenici 1.c razreda su s učiteljicom Draženkom Blažeka Erasmus+ dan proslavili pjesmom, a 1.a razreda su s učiteljicama Helenom Slamek i Majom Hižman izrađivali slagalice zdrave hrane, pixel art tehnikom stvarali crteže kukaca. Učiteljica Branka Hranjec sa svojim učenicima je u Područnoj školi Novo Selo Rok provela edukativne radionice pod nazivom „Kam se koje smeče meče“.  Učenici Područne škole Krištanovec su s učiteljicama Veronikom Kapelari Horvat i Teom Bogdan proveli akciju čišćenja okoliša škole i upoznavali partnerske ustanove, obilježja zemalja iz kojih dolaze.

Učenici predmetne nastave su na nastavi informatike s učiteljicama Ivanom Vadlja i Ivanom Ružić Erasmus+dane obilježili izradom i igranjem Kahoot i Quizziz kvizova o poznavanju kulture, običaja i tradicije partnerskih država i programiranjem različitih robota.

Erasmus+ aktivnosti u našoj školi, iskustva i primjere dobre prakse predstavio je ravnatelj, Siniša Stričak na konferenciji međunarodne razine Erasmus+ mogućnosti i izazovi u organizaciji Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Na Carnetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2022. održanoj u Šibeniku, održana je radionica i interaktivno izlaganje o aktivnostima i rezultatima u projektu ARTIE.

Uz niz mobilnosti učenika i učitelja I. osnovne škole Čakovec u partnerske ustanove u inozemstvu, naša škola je u listopadu ugostila osamdesetak učenika i učenica, njihovih nastavnika i stručnih suradnika te ravnatelja Boguslawa Klimczuka iz partnerske škole u Zamoscu iz Poljske.

U duhu jačanja međunarodne suradnje, širenju prijateljstava, stvaranja i razmjene obrazovnih materijala i pedagoških praksi, znanja, vještina i iskustava nastavljamo s provođenjem Erasmus+ aktivnosti tijekom cijele školske godine.


[OPŠIRNIJE]MATURALAC
Emilija Žitnjak / datum: 28. 10. 2022. 06:56

Iako je prošlo već mjesec dana od našeg maturalnog putovanja uvijek se lijepo prisjetiti tri dana koje smo proveli zajedno na putu.

Nakon što je pandemija malo “popustila” odlučili smo iskoristiti priliku i na početku osmog razreda organizirati dugo očekivano maturalno putovanje za naše osmaše u trajanju od tri dana.  Za destinaciju smo odabrali Sjevernu Dalmaciju s bazom u Šibeniku.

Na put smo krenuli 19.9., 105 učenika 8.a,b,c i d razreda i razrednice i pratitelji; Suzana Sklepić Šarić, Silvija Martišek, Ivana Ričko – Borović, Mihael Varga, Jura Cmrečak i Tihana Srpak.

Prva destinacija bio je grad Nin i solana. Nakon kratkog obilaska grada u solani nas je dočekala njihova djelatnica koja nam je detaljno objasnila kako se uzgaja i bere sol. Imali smo prilike i degustirati različite vrste soli. Nakon Nina krenuli smo put Zadra gdje smo uz lokalno stručno vodstvo razgledali najvažnije znamenitosti grada, orgulje, pozdrav Suncu, Forum, crkvu svetog Donata, crkvu svete Stošije, te smo posjetili i muzej stakla.

U kasnim popodnevnim satima stigli smo hotela Andrija gdje smo imali organizirani smještaj.

Drugi dan smo obišli znamenitosti Šibenika, također uz lokalno stručno vodstvo. Prošli smo kroz samo središte grada, a razgled smo završili posjetom Katedrali svetog Jakova.

Iz Šibenika smo se uputili prema NP Krka gdje smo razgledali prirodne ljepote jednog od naših 8 nacionalnih parkova.

Poslastica dana, a vjerojatno i cijelog putovanja bio je posjet sokolarskom centru u mjestu Dubrava u blizini Šibenika. Učenici su slušali vrlo zanimljivo predavanje o sovama i sokolovima, a imali su prilike i družiti se s pticama.

Po povratku u hotel ostalo je dovoljno slobodnog vremena prije večere pa su učenici to mogli iskoristiti za kupanje ili šetnju uz plažu.

Trećeg dana krenuli smo natrag prema Čakovcu, ali smo usput zastali u Karlovcu i obišli akvarij slatkovodnih riba. Uz vrlo stručno i zanimljivo vodstvo njihove djelatnice saznali smo mnogo i rijeci Korani i ribama koje u njoj obitavaju, ali i o drugim vrstama riba koje obitavaju u rijekama širom Hrvatske.

Umorni, ali zadovoljni vratili smo se u Čakovec.

  


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN TABLICE MNOŽENJA U NAŠOJ ŠKOLI
Sanja Murk / datum: 14. 10. 2022. 14:47

Mali i veliki matematičari naše škole, dana 7. 10. 2022., uključili su se u obilježavanje Svjetskog dana tablice množenja. Njihove učiteljice pripremile su im mnoštvo zanimljivih zadataka i aktivnosti kako bi oni podigli svijest o važnosti vještine koja se ne zaboravlja kroz život.

  


[OPŠIRNIJE]Dopis Grada Čakovca
Emilija Žitnjak / datum: 13. 10. 2022. 13:50


[OPŠIRNIJE]ISPIS POTVRDA O ŠKOLOVANJU
Emilija Žitnjak / datum: 16. 9. 2022. 08:19

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom je u sustavu omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf


[OPŠIRNIJE]AKCIJA SAKUPLJANJA TEKSTILA I TEKSTILNE ODJEĆE
Emilija Žitnjak / datum: 9. 9. 2022. 07:48

Poštovani učenici i roditelji,

Socijalna zadruga Humana Nova društveno je poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i marginaliziranih skupina kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže društveno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Ovim putem pozivamo vas da sudjelujete u velikoj akciji sakupljanja tekstila i tekstilne odjeće na način da djeca donose odjeću u školu u periodu od 12.09. do 26.09.2022. godine i odlože je kod stepeništa u starom dijelu škole, stražnji ulaz,

Zahvaljujemo na sudjelovanju!


[OPŠIRNIJE]SATNICA POLAZAKA ŠKOLSKOG AUTOBUSA
Emilija Žitnjak / datum: 2. 9. 2022. 09:09

6:45 Krištanovec-6:50 NS Rok-1. OŠ

13:05 Krištanovec-13:10 NS Rok- 1. OŠ

12:50  i 18:50   1.OŠ-NS Rok-Krištanovec

 

Mihovljan 7:05 i 13:05 za 1. OŠ

1.OŠ   12:05 , 12:50 , 18:05 i 18:55 za Mihovljan

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE PRVOG NASTAVNOG DANA, 5. 9.2022.
Emilija Žitnjak / datum: 31. 8. 2022. 15:50

U ponedjeljak, 5. rujna 2022., učenici 2. do 8. razreda imat će tri nastavna sata. Učenici sa sobom trebaju donijeti školsku torbu i imati školske papuče.

A smjena: 1. a, b; 2. a, b; 3. a, b; 4. a; 5. a, b, c, d, e (učenici PŠ NSR i PŠ Krištanovec); 7. a, b, c, d

Prvi tjedan učenici A smjene imaju nastavu prije podne, u 7,30

B smjena: 1. c; 2. c, d; 3. c, d; 4. b, c; 6. a, b, c, d, e; 8. a, b, c, d

Prvi tjedan učenici B smjene imaju nastavu poslije podne, u 13,30

Učenici će u ponedjeljak imati nastavu 3 školska sata, a prehrana u školskoj kuhinji organizirana je od utorka, 6. rujna 2022.

PRODUŽENI BORAVAK počinje s radom u ponedjeljak 5rujna 2022.

                                             VAŽNO ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA

Prvog nastavnog dana SVI učenici dolaze u pratnji roditelja u 17 sati u sportsku dvoranu škole.

Nastava po smjenama za njih kreće od utorka, 6. rujna.


[OPŠIRNIJE]DJEČJI ZBOR "ČAKOVEČKI MALIŠANI"
Emilija Žitnjak / datum: 26. 8. 2022. 06:55

Grad Čakovec – prijatelj djece i Društvo Naša djeca Čakovec

O B A V I J E S T

DJEČJI ZBOR

ČAKOVEČKI MALIŠANI

ZAPOČINJE S RADOM U PETAK 9. RUJNA 2022. GODINE

U 18:30 SATI U III. OŠ ČAKOVEC

(ČAKOVEC, IVANA PL. ZAJCA 24)

 

PRVI SUSRET (9. 9.) BIT ĆE SASTANAK S RODITELJIMA

I UPOZNAVANJE S NAČINOM RADA ZBORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.

 

POHAĐANJE ZBORA JE ZA DJECU (RODITELJE) BESPLATNO!

ZBOR JE NAMIJENJEN DJECI U DOBI OD 4 DO 11 GODINA

 

VODITELJICA ZBORA JE LANA CVRTILA, prof.

 


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Emilija Žitnjak / datum: 20. 7. 2022. 11:34

Obavještavamo roditelje budućih prvašića da je I. osnovna škola Čakovec, Odlukom o broju razrednih odjela za školsku godinu 2022./2023., dobila tri (3) razredna odjela prvog razreda (umjesto traženih četiri). 

Roditelji mogu prema objavljenom popisu naručiti dodatne obrazovne materijale jer da će sva tri razreda raditi prema istim udžbenicima, a radne bilježnice za strani jezik naručit će se naknadno (nakon formiranja razrednih odjela).


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2022./2023.
Emilija Žitnjak / datum: 6. 7. 2022. 08:51

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 116/2018.) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima  osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (NN, br. 46/2019).

U školskoj godini 2022./2023. u uporabi u osnovnim školama bit će:

 • Hrvatski jezik, Matematika i Priroda i društvo u osnovnoj školi za 1. razrede (iz Kataloga za osnovnu školu za šk. god. 2019./2020.), 2. i 3. razrede (iz Kataloga za osnovnu školu za šk. god. 2020./2021.) i 4. razrede (iz Kataloga za osnovnu školu za šk. god. 2021./2022.). U ostalim predmetima i razredima u uporabi ostaju postojeći udžbenici odabrani 2019., 2020. i 2021. godine.

Sredstvima državnog proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici obveznih i izbornih predmeta. Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava  (radne bilježnice, zbirke zadataka, radni materijali za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi, udžbenici za Glazbenu kulturu 1. – 3. razred i dr.).

Obavijest o stranom jeziku za buduće prvašiće

Učenici PŠ Novo Selo Rok i PŠ Krištanovec učit će engleski jezik.

Odluka koji će jezik učiti učenici matične škole donijet će se nakon formiranja razrednih odjela, što ovisi o dobivenom rješenju.

Udžbenike za novu školsku godinu učenici od 1. do 4. razreda dobit će u školi prvi nastavni dan, a učenici od 5. do 8. razreda na podjeli svjedodžbi, u četvrtak 7. srpnja 2022.

Pod „opširnije“ nalazi se popis odabranih udžbenika.

 


[OPŠIRNIJE]DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI
Emilija Žitnjak / datum: 5. 7. 2022. 10:56

Temeljem čl. 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ("Narodne novine", broj 116/18), objavljujemo popis drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2022./2023.

Obavještavaju se roditelji budućih prvašića da će obavijest koji rzredni odjel će učenik pohađati dobiti  NAKON DOBIVANJA RJEŠENJA MZO o formiranju razrednih odjela.


[OPŠIRNIJE]PRIJEVOZ NA PODJELU SVJEDODŽBI
Emilija Žitnjak / datum: 5. 7. 2022. 09:41

Prijevoz učenika na podjelu svjedodžbi u četvrtak, 7. srpnja 2022. bit će prema sljedećem rasporedu:

- A smjena (6. i 8. razredi) - učenici iz Mihovljana, Krištanovca i Novog Sela Rok čekaju autobus na stajalištima u 8,30 (odmah nakon podjela svjedožbi vraćaju se kućama)

- B smjena (5. i 7. razredi) - učenici putnici čekaju autobus na stajalištiima u 9,30


[OPŠIRNIJE]DOPUNSKI RAD
Emilija Žitnjak / datum: 23. 6. 2022. 12:30

 

 

Dopunski rad za učenike koji imaju negativnu ocjenu, održavat će se od 27. lipnja do 1. srpnja 2022.  

Vremenik održavanja: 

 • KEMIJA ( Renata Najman ) 7,30 – 9,00 
 • MATEMATIKA ( Sanja Murk ) 7,30 – 9,00 
 • GEOGRAFIJA ( Silvija Martišek ) 7,30 – 9,00 
 • GEOGRAFIJA (Danijela Perenc Jaušovec ) 9,30 – 11,00 
 • BIOLOGIJA ( Saša Hladki ) 9,30 – 11,00  

 


[OPŠIRNIJE]Učenici I. osnovne škole na Zrinijadi
Emilija Žitnjak / datum: 13. 6. 2022. 11:57

U petak, 10. lipnja 2022. godine u atriju Starog grada Zrinskih održana je druga po redu Zrinijada – natjecanje učenika osnovnih škola koje baštine Zrinske u znanju o povijesti obitelji Zrinskih.

Tim I. osnovne škole činili su: Dorian Gombar i Adrian Murk, učenici 6.a razreda, Bela Veronika Lovrenčić, učenica 7.c razreda te Filip Kitanović, učenik 8.a razreda. Naši su učenici pokazali zavidno znanje o povijesti obitelji Zrinski i osvojili visoko 2. mjesto. Čestitamo!

   


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Maja Hižman / datum: 31. 5. 2022. 12:19

Zavirite u digitalnu razglednicu naše škole!


[OPŠIRNIJE]PRIJEVOZ 31. SVIBNJA 2022.
Emilija Žitnjak / datum: 31. 5. 2022. 08:43

Učenici putnici iz Novog Sela Rok i Krištanovca  čekaju autobus u 17,30 sati na uobičajenim stajalištima.

Povratak kućama je u 19,00 sati – najvjerojatnije prije završetka  programa  -  učenici bi morali u tišini napustiti dvoranu u 18,55. Molim  učenike da IZAĐU NA VRIJEME (autobus neće moći čekati zbog redovnih linija).

Učenici iz Mihovljana čekaju autobus u 17,40, a kućama se vraćaju u 19,30 sati.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Emilija Žitnjak / datum: 29. 5. 2022. 20:24


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE 31. svibnja 2022.
Emilija Žitnjak / datum: 29. 5. 2022. 20:06

U utorak, 31. svibanja 2022. ujutro će bite nastavni dan za učenike B smjene prema rasporedu  za petak poslije podne. Za učenike A smjene imat taj dan će biti  nenastavni. Produženi boravak radit će prema redovnom rasporedu.

Priredba povodom Dana škole započet će u 18 sati. 


[OPŠIRNIJE]HRVATSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA ZA KADETE
Sanja Murk / datum: 5. 5. 2022. 13:09

Odlični rezultati naših matematičara na Županijskoj razini natjecanja rezultirali su pozivom na 2. Matematičku olimpijadu za kadete. Olimpijadu HMOK provodi Hrvatsko matematičko društvo s ciljem popularizacije matematike i poticanja izvrsnosti u djece od rane dobi. Olimpijada je organizirana za šezdesetak najboljih učenika iz 4., 5. i 6. razreda i održava se u dva kola.

Našu školu će na HMOK-u predstavljati učenik Ivan Raguž 4.c pod mentorstvom učiteljice Tanje Debelec te Nataša Drakulić 6.b pod mentorstvom učiteljice Sanje Murk.

 

Ivanu i Nataši želimo puno sreće i da ih koncentracija na dan natjecanja (11.6.) odlično posluži!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O PRIKUPLJANJU TEKSTILA I OBUĆE
Emilija Žitnjak / datum: 3. 5. 2022. 08:47

U suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova organiziramo prikupljanje starog tekstila i obuće kojeg učenici/roditelji mogu ostaviti kod ulaznih vrata nove sportske dvorane. Unaprijed hvala svima na pomoći oko brige i očuvanja planeta Zemlja!


[OPŠIRNIJE]Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva
Emilija Žitnjak / datum: 3. 5. 2022. 08:39

FEAD – Objava poziva ˝Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)˝

 

Na stranicama Strukturnih fondova objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. - 2023.)“, ukupne vrijednosti 30.000.000,00 kn.

Cilj Poziva ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim škola.

Obavezni partneri su javne osnovne škole koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave s indeksom razvijenosti ispod 105%, a neobavezni partneri su druga javna tijela koja su osnivači javnih osnovnih škola na području s indeksom razvijenosti ispod 105%.

Kriteriji za odabir najpotrebitije djece koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva za sudjelovanje u projektu:

OBAVEZNI KRITERIJI

DOKAZNA DOKUMENTACIJA

 1. Djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu

Važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu

ili

važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu izdano od strane nadležne inozemne institucije i pisana izjava korisnika doplatka da ukupni dohodak ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva

mjesečno ne prelazi 70 % proračunske osnovice, odnosno ne prelazi iznos od 2.328,20 kuna

ili

potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu

ili

uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za djecu

ili

potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka

 

 1. Djeca državljani Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita

Iskaznica stranca pod privremenom zaštitom

 

 1. Molimo roditelje djece budućih prvašića da HITNO (najkasnije do 6. svibnja) dostave potrebnu dokumentaciju o DD pedagoginji škole ili u tajništvo škole.
 2. Roditelji koji su dobili Rješenje o DD tijekom tekuće školske godine također trebaju HITNO (najkasnije do 6. svibnja) dostaviti važeću dokumentaciju.

 


[OPŠIRNIJE]RODITELJI, GDJE STE?
Emilija Žitnjak / datum: 3. 5. 2022. 08:35


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Tanja Debelec / datum: 6. 4. 2022. 07:47

Ove godine županijsko Natjecanje iz matematike održano je u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica 24.ožujka 2022.godine. Među 100 najboljih matematičara naše županije I.osnovnu školu predstavljalo je 22 učenika u pet kategorija.

Naši učenici pokazali su zavidna znanja i ostvarili odlične rezultate u svim kategorijama. 

Ove godine u kategoriji četvrtih razreda predstavljalo nas je 5 učenika. Učenik Ivan Raguž osvojio je odlično 2.mjesto, a svoje znanje pokazali su Lovro Žagar (9.mjesto) i Lota Koren (14.mjesto) pod vodstvom učiteljice Draženke Blažeka. Svoje znanja pokazali su i učenici Eugen Janković (16.mjesto) i Šimun Nekić (17.mjesto) pod vodstvom učiteljice Tanje Žganec.

Kako petaši usvajaju matematička znanja i vještine pokazali su učenik Max Varga (5.mjesto), Paula Peras (9.mjesto), Ida Horvat (12.mjesto), Nera Ružić (15.mjesto) te Roko Barušić (16. mjesto).

U kategoriji šestih razreda Nataša Drakulić osvojila je odlično 2.mjesto. Našu školu predstavljali su još i Ema Rodiger (10.mjesto), David Koštarić (11.mjesto) i Adrian Murk (14.mjesto).

Među našim sedmašima istaknuli su se odlični uspjesi učenika Frana Ivana Marića koji je osvojio 1.mjesto, te Maje Slaviček koja je osvojila 3.mjesto. Sedme razrede predstavljali su još i Nikola Dolenec (5.mjesto), Lucija Bočkaj (6.mjesto) i Mirta Žerjav (11.mjesto).

U kategoriji osmih razreda odlično znanje pokazali su Lovro Gašparić osvojivši 2.mjesto, te Korana Drakulić (4.mjesto).

Učenike od petog do osmog razreda za natjecanja su pripremale učiteljice                  Željka Kolar, Sanja Murk i Tanja Debelec. 

Velike čestitke svim učenicima na uloženom trudu i postignutim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Emilija Žitnjak / datum: 31. 3. 2022. 10:43

Geografi nastavljaju  s vrhunskim rezultatima.

U kategoriji 8.razreda Keti Tropša osvojila je 1. mjesto, a u kategoriji 6.razreda Nataša Drakulić 1.mjesto, a Dorian Gombar 2. mjesto

Učenice Keti Tropša i Nataša Drakulić pozvane su na  državno natjecanje (mentor D.Perenc-Jaušovec).

Predstavljali su nas i sljedeći učenici:

5.r Klara Kipke, mentor Silvija Martišek

6.r Fabijan Horvat, Arien Kovačić, Adrian Murk, Vinko Drvoderić, David Koštarić, Eva Marčec, Morin Tkalec, Vida Horvat (mentor D.Perenc-Jaušovec)

8.r Korana Drakulić (mentor D.Perenc-Jaušovec učenicima 6. i 8. r)

Čestitke svim učenicima, a Keti i Nataši želimo uspješan nastavak natjecanja!


[OPŠIRNIJE]Eratostenov eksperiment
Tanja Debelec / datum: 28. 3. 2022. 05:18

     Učenici dodatne grupe sedmih razreda zajedno s učiteljicama geografije Silvijom Martišek i matematike Tanjom Debelec uključili su se u provođenje Eratostenovog eksperimenta. Eratostenovim eksperimentom mjeri se opseg Zemlje po meridijanu i to kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom. Za eksperiment nam je bio potreban štap i metar. Eksperiment se diljem svijeta provodio 21. ožujka 2022. godine.

Eratosten, grčki matematičar, geograf i astronom koji je živio u 3. st. pr. Kr. izmjerio je opseg Zemlje zapanjujuće točno - 39 600 km. Danas je poznato da prema satelitskim premjerima opseg Zemlje po meridijanu iznosi 40 008 km. Po uzoru na Eratostena, učenici su imali štap visine 1 m i u lokalno solarno podne (11:54 h) izmjerili su duljinu sjene štapa, izračunali kut sunčevih zraka i podatke usporedili s drugim školama uključenim u eksperiment, a koje se nalaze na istom meridijanu. Razliku kutova su pomnožili s udaljenosti između škola i time izračunali opseg Zemlje.

Među prijavljenim školama povezali smo našu najsjeverniju školu s najjužnijom školom OŠ Župom dubrovačkom. Mjerenjem smo dobili kut od 46°, a naša škola partner 42° te smo izračunali opseg Zemlje 39 546 km.  

       učenici OŠ Župa dubrovačka

Cilj eksperimenta, između ostalog je i poticanje istraživačkog učenja. Ovo je bilo zanimljivo iskustvo koje ćemo sigurno ponoviti i sljedeće godine.       

                  
     


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz kemije. Opet najbolji!!!!!!!!
Emilija Žitnjak / datum: 8. 3. 2022. 07:35

Na županijskom natjecanju, održanom 4.ožujka 2022. u osnovnoj školi u Sv. Martinu na Muri naši su mladi kemičari pokazali fantastično znanje!

Matija Šopar, učenik sedmog, te Korana Drakulić, učenica osmog razreda,  najbolji su kemičari u Međimurskoj županiji osvojivši prva mjesta u svojim kategorijama!

Pablo Srpak Šoltić, učenik sedmog razreda – drugi!

Na županijskom je natjecanju sudjelovao 21 učenik sedmih i 18 učenika osmih razreda iz škola Međimurske županije. Našu školu, osim ranije navedenih učenika, predstavili su i Maja Slaviček i Fran Čonkaš, učenici sedmog razreda, te Dominik Dukić, Zara Nedeljko, Helena Veselko i Filip Kitanović iz osmog razreda. Svi su pokazali zavidno znanje u poznavanju kemijskih formula i reakcija Svim je učenicima mentorica bila Renata Najman.

Čestitke svim učenicima i mentorici!

Županijsko je povjerenstvo, temeljem postignutih rezultata, predložilo da boje naše županije na državnom natjecanju brane Korana Drakulić u kategoriji osmih, te Matija Šopar i Pablo Srpak Šoltić u kategoriji sedmih razreda.

Želimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Savjetovalište za djecu i mlade Grada Čakovca
Emilija Žitnjak / datum: 8. 3. 2022. 07:31

Savjetovalište za djecu i mlade grada Čakovca namijenjeno je djeci i mladima te članovima njihovih obitelji koji imaju potrebu za savjetom, podrškom ili razgovorom sa stručnom i neutralnom osobom. Naša misija je poticanje rasta i razvoja ličnosti i bolje funkcioniranje u određenim životnim situacijama.

Raspon problema i situacija zbog kojih nam se možete javiti vrlo je velik i raznolik, npr.:

- vršnjačko nasilje

- poteškoće prilagodbe

- narušeni obiteljski odnosi

- neadekvatni obrasci ponašanja i dr.

Znakovi da je možda vrijeme da potražite stručnu pomoć su: 

- kada postoji problem koji traje duže vremena

- kada vaše dijete ne funkcionira na način koji smatrate primjerenim

- kada problem ne uspijevate riješiti sami ili uz pomoć obitelji, prijatelja i drugih bliskih osoba te korištenjem uobičajenih strategija rješavanja problema

Roditelji, prepoznajte važnost prevencije, podrške i pravovremene reakcije u situacijama kada primijetite da se vaše dijete bori na nekom području svog života i obratite nam se s povjerenjem. U savjetodavnom radu koriste se specifične spoznaje, vještine, metode i tehnike, ovisno o profesionalnom usmjerenju savjetovatelja. Savjetovalište je besplatno i za njega nije potrebna uputnica.

 

Kontaktirajte nas za dogovor termina:

Asja Supančić Balog, dipl. soc. radnica, 098537787 (Viber, WhatsApp)

Ivana Vugrek, dipl. psihologinja, 0997951750  (Viber, WhatsApp)

 


[OPŠIRNIJE]Zamolba za humanitarnu pomoć izbjeglicama iz Ukrajine
Ivana Ružić / datum: 4. 3. 2022. 10:53
Drage učenice i učenici, poštovani roditelji,
 
upućujemo zamolbu za humanitarnu pomoć izbjeglicama iz Ukrajine koju ćemo prikupljati u subotu, 5. ožujka (od 10 do 14 sati), ponedjeljak i utorak, 6. i 7. ožujka (od 12 do 18 sati) u našoj školi, na ulazu u sportsku dvoranu.
Prikupljat ćemo dječju hranu, deke, kape, rukavice, šalove, pelene za bebe, čarape, suhu hranu (tjesteninu, konzerve, brašno,...). Svu prikupljenu donaciju poslat ćemo kamionom Crvenog križa u prijateljskoj školi u gradu Zamošću u Poljskoj. Zamošć se nalazi blizu ukrajinske granice, to je grad kroz koji prolazi veliki broj izbjeglica, a naša prijateljska škola Zamojskie Towarzystwo Oświatowe je aktivno uključena u njihovo zbrinjavanje.
Naše misli su s ljudima u Ukrajini tijekom ovih mračnih i teških vremena i nadamo se da će se moći pronaći brzo i mirno rješenje kako bi se stalo na kraj trenutnoj situaciji.
 
ravnatelj Škole, Siniša Stričak

[OPŠIRNIJE]Učimo o važnosti novca i štednje
Tanja Debelec / datum: 1. 3. 2022. 09:34

U sklopu kurikuluma za međupredmetnu temu Poduzetništvo učenike od 5. do 8.razreda uveli smo u svijet financija na malo drugačiji način. Kako se odgovorno odnositi prema radu i novcu, kako stvoriti uvjete za osobni i profesionalni razvoj učili su kroz radionice Škole pametnih financija.

Učenike je kroz radionice vodila financijska stručnjakinja Ivana Perhoč. Radionice su na jednostavan, lako razumljiv i koristan način upoznale učenike s pojmovima banke, novca, kartice, kredita, štednje … Kroz razgovor su stjecali korisna znanja i vještine za životne situacije povezane s osobnim financijama. Odgovarali su na pitanja što su potrebe, a što želje te razmišljali o utjecaju novca na život. Znaju li učenici štedjeti, te kako i na koji način štede? Imaju li svoj financijski plan te kako ga mogu napraviti? Važno je voditi dnevnik mjesečne potrošnje, a tada će biti i lakše upravljati vlastitim džeparcem. Također je ukazano na posljedice prekomjerne potrošnje.

Učenicima je ovakav način rada bio jako zanimljiv, a mi ćemo i dalje istraživati kako upravljati osobnim financijama, pratiti tijek novca, obrazlagati ovisnost cijena o ponudi i potražnji, izračunavati PDV, ukazati na prednosti i nedostatke kupnje na sniženjima (Black Friday), kupnje manjih ili većih pakiranja proizvoda, kako izabrati najpovoljniji kredit ili najpovoljniju štednju ...

Aleksandar Jerosimić, Željka Kolar, Sanja Murk, Tanja Debelec

   


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ mogućnosti i izazovi
Ivana Ružić / datum: 28. 2. 2022. 11:36

22. veljače 2022. godine I. osnovna škola Čakovec organizirala je konferenciju imena Erasmus+ mogućnosti i izazovi, međužupanijske razine, posvećenu Erasmus+ programu, diseminaciji projektnih aktivnosti, razmjeni iskustava i primjera dobre prakse radi osnaživanja suradnje s hrvatskim školama.

Na konferenciji je sudjelovalo sedam škola iz Međimurske i Varaždinske županije: VI. osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Franje Serta Bednja, Osnovna škola Donja Dubrava, Osnovna škola Belica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, III. osnovna škola Čakovec i domaćin susreta, I. osnovna škola Čakovec.

Danijela Ciglar, Đurđica Krtanjek i Danijel Hojski iz Osnovne škole Franje Serta Bednja održali su predavanje i predstavljanje iskustava u provođenju projekata iz programa Erasmus+ KA1 pod nazivom Naš europski okvir za razvoj kompetencija.

Iskustva u provođenju KA229  Erasmus+ projekata naziv je predavanja koje je održala Manuela Stričak iz Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica u kojem je predstavila sudjelovanje u međunarodnim školskim partnerstvima od početne motivacije, traženja partnera, realizacije projektnih aktivnosti, podnošenja izvještaja i drugih iskustava s naglaskom na važnost uključivanja profesora tjelesne i zdravstvene kulture i njihov doprinos u međunarodnim projektima i općenito u obrazovanju.

Silvija Micek i Marina Đura iz Osnovne škole Belica održale su predavanje imena OŠ Belica u Erasmus+ avanturi i predstavile su projektne aktivnosti svoje škole. Predstavile su svoj projektni tim, načine podjele i organizacije pri realizaciji raznovrsnih projektnih aktivnosti.

Tina Ivčić iz VI. osnovne škole Varaždin održala je predavanje naziva Izazovi u realizaciji Erasmus+ projekata u doba pandemije te predstavila iskustva u organizaciji i realizaciji virtualnih mobilnosti kao posljedica pandemije. 

Dražen Ružić iz III. osnovne škole Čakovec održao je radionicu Od otpada do utrke. Radionica predstavlja aktivnost ponovne upotrebe starih stvari (plastičnih bočica, čepova i sl)., STEM aktivnost izgradnje vozila koje se kreće te organiziranja utrke.

Ravnatelj I. osnovne škole Čakovec Siniša Stričak, predstavio je Razvojni put Erasmus+ projekata u I. osnovnoj školi ČakovecI. osnovna škola Čakovec aktivno se uključila u međunarodnu suradnju sa školama diljem Europe 2014. godine. Od rujna 2014. do danas u školi je uspješno završeno devet međunarodnih projekata financiranih iz programa Erasmus+ KA2, a trenutno se provodi još sedam takvih projekata. Od ukupno šesnaest projekata, I. osnovna škola Čakovec glavni je koordinator u tri projekta. Također, važno je istaknuti da od šesnaest projekata u trinaest projekata riječ je međunarodnim školskim partnerstvima za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, a u tri projekta razvijaju se inovacije u obrazovanju, intelektualni rezultati (kurikulumi, priručnici, scenariji poučavanja, e-tečajevi i sl.) primijenjivi u svim partnerskim školama.

Helena Slamek predstavila je aktivnosti i rezultate u projektu What's up mr. Bug? - Insects as the Wonder of Ecosystem. U projektnim aktivnostima sudjeluju učenici cijele škole, a predstavljen je časopis u kojem su prikazane aktivnosti STEAM radionice za učenike mlađe školske dobi i digitalni rječnik kao rezultat međunarodne suradnje učenika partnerskih škola.

Erasmus+ razvoj inovacija i intelektualnih rezultata naziv je interaktivnog izlaganje koje je pripremila Ivana Ružić iz I. osnovne škole Čakovec. Predstavljen je udžbenik za poučavanje programiranja koji je jedan od intelektualnih rezultata razvijen u projektu Teaching programming in primary school: curriculum, didactic methods, textbooks, online support u kojem I. osnovna škola Čakovec sudjeluje kao jedan od partnera. Održano je i interaktivno izlaganje Umjetna inteligencija u svakodnevnom životu koje je samo jedno od sedamdeset scenarija poučavanja o umjetnoj inteligenciji razvijenih u projektu ARTIE: Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students u kojem je I. osnovna škola Čakovec glavni koordinator i nositelj projekta.

Prvi ovakav susret I. osnovna škola Čakovec organizirala je u jesen 2019. godine povodom obilježavanja Erasmus dana i eTwinning tjedna. 2020. i 2021. godine organizirana je online konferencija nacionalne razine na kojoj se okupilo više od dvadeset škola iz svih dijelova Republike Hrvatske. Poboljšanjem epidemiološke situacije i u dogovoru sa suradnicima iz regije, održana je konferencija uživo. Cilj ovakvih susreta je razvoj i osnaživanje suradnje sa školama iz Hrvatske kako bi osnaženi i ohrabreni sudjelovali u raznovrsnim projektima financiranim sredstvima Europske Unije. O dobrobiti ovakvih susreta dovoljno govori činjenica da je već dogovoren sljedeći susret kojem će biti domaćin Osnovna škola Franje Serta Bednja.


[OPŠIRNIJE]Veliki i mali pikači na Fašniku
Slavica Pospiš / datum: 28. 2. 2022. 11:00

U organizaciji Udruge „Pikač“ Selnica  učenici 3. a i 3. b razreda s učiteljicama Snježanom Drabić i Slavicom Pospiš sudjelovali su u Samoboru 26. 2. 2022. u obilježavanju Fašnika. Učenici su se predstavili kao mali Pikači zajedno s fašničkim maskama Pikač i članovima udruge na glavnom događanju na trgu Samobora. 27. 2. 2022. u istom sastavu sudjelovali su u fašničkoj povorci u Čakovcu.

Udruga "Pikač“ Selnica  je nosioc projekta „Pikač uživo“. Partneri u projektu su Pučko Otvoreno Učilište Čakovec i Grad Čakovec. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost mlađih i starijih osoba uključivanjem u online radionice iz područja nematerijalne baštine. Stoga su u projekt uključeni učenici I. osnovne škole Čakovec, te učenici Osnovne škole Selnica, PŠ Zebanec i Dom za starije i nemoćne osobe Ščavničar.

U prvom ciklusu radionica umijeća izrade Pikača sudjelovali smo u radionici izrade užadi od slame u Donjem Zebancu uživo i protekli tjedan u našoj školi. Upute za  izradu lutke Pikač, vjenčića i štapova za male Pikače dobivali smo online od voditelja Udruge „Pikač“ Nenada Jambrovića putem Teamsa. Svaki razred je izradio svoju lutku pikača. Kako bi se održale online radionice, škola je dobila deset laptopa iz sredstava projekta. Osim toga učenici su do sada sudjelovali u miješenju i pečenju kruha, mlaćenju slame u Svetom Martinu na Muri te sudjelovali u Baranji na Slama Land Art festivalu.

Očekuju nas još mnoge aktivnosti i radionice o kulturnoj baštini Međimurja i običajima vezanim uz izvornu fašničku masku Pikač. Umijeće izrade tradicijske pokladne maske pikač upisano je 2007. g. u Registar kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske kao zasebno dobro. Velika je vrijednost ovog projekta jer učenici sudjeluju u očuvanju kulturne baštine našeg kraja. S veseljem su i marljivo sudjelovali u projektnim aktivnostima i lijepo se zabavili.

   

  

    

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Važna obavijest za roditelje učenika koji u jesen upisuju prvi razred
Emilija Žitnjak / datum: 18. 2. 2022. 13:24

Zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti roditeljskog sastanka uživo, već će roditelji na svoje mail-adrese dobiti prezentaciju sa svim uputama i informacijama.

Molimo roditelje koji do sada nisu poslali tražene podatke za evidenciju učenika, da to učine čim prije, kako bi mogli dobiti prezentaciju.


[OPŠIRNIJE]Model ukidanja samoizolacija - upute
Emilija Žitnjak / datum: 10. 2. 2022. 14:18

 

 

Pod "opširnije" se nalazi Obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika te Izjava o ne pristanku testiranja.

 

Poveznica za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo:   https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG BROJA 112
Emilija Žitnjak / datum: 10. 2. 2022. 10:05

Pod "opširnije" se nalazi brošura vezana za obilježavanje "Europskog broja 112"


[OPŠIRNIJE]Raspored roditeljskih sastanaka u osnovnim školama u Međimurskoj županiji
Emilija Žitnjak / datum: 7. 2. 2022. 11:54

Dokument pod "opširnije"


[OPŠIRNIJE]NASTAVA UŽIVO OD PONEDJELJKA, 31. siječnja 2022.
Emilija Žitnjak / datum: 27. 1. 2022. 12:10

Od ponedjeljka, 31. siječnja 2022. nastva će se po redovitom rasporedu odvijati prema "A modelu" - uživo.

 


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 21. 1. 2022. 08:10

Zbog velikog broja novozaraženih, nastava  će se prema "C" modelu - na daljinu odvijati do 28. siječnja 2022. godine.

Učenici na nastavu dolaze u ponedjeljak, 31. siječnja 2022.


[OPŠIRNIJE]Plan upisa u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.
Emilija Žitnjak / datum: 17. 1. 2022. 09:56

Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije donio je Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. za područje Međimurske županije.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 17. 1. 2022. 08:52
Zbog velikog broja inficiranih učenika ravnatelj I. osnovne škole Čakovec, odlučio je da će se  od utorka, 18.  siječnja 2022. nastava odvijati prema "C" modelu -  online. 
Na nastavu u školu (u živo) vraćamo se u utorak 25.  siječnja 2022.

[OPŠIRNIJE]EVIDENCIJA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED - ŠK.GOD. 2022./23.
Emilija Žitnjak / datum: 14. 1. 2022. 13:18

Poštovani roditelji/ skrbnici,

osnovne škole grada Čakovca u periodu od  7. do 19. veljače 2022. vršit će evidenciju djece dorasle za upis u prvi razred (upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. i djeca kojoj je školske godine 2021./ 2022. odgođen upis) na temelju utvrđenih upisnih područja.

U skladu s epidemiološkom situacijom, evidencija će se vršiti za svaku školu elektroničkim putem ili pozivom na određeni broj ako roditelj nije u mogućnosti poslati mail.

U mailu treba navesti: Ime i prezime djeteta, datum i mjesto rođenja, OIB djeteta, je li dijete polazilo dječji vrtić i koliko godina, ime i prezime majke djeteta, ime i prezime oca djeteta, točnu adresu prebivališta/ boravišta, brojeve telefona roditelja  i adresu elektroničke pošte roditelja preko koje ćemo komunicirati vezano uz upis djeteta u 1. razred

Područje I. OŠ Čakovec obuhvaća sljedeće ulice:

Stjepana Bencea, Ruđera Boškovića,  Ivane Brlić Mažuranić, Mihalja Bučića, Augusta Cesarca, Dobriše Cesarića, Dragutina Domjanića, Franjevački trg, Ivana Gundulića, Antuna Gustava Matoša, Rudolfa Horvata, Istarska, Bana Josipa Jelačića, Marije Jurić Zagorke, Andrije Kačića Miošića, Bartola Kašića, Slavka Kolara, Ante Kovačića, Otona Kučere, Josipa Kozarca, Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, Ivana Kukuljevića, Mate Lovraka, Marofska, Tome Masaryka, Ivana Mažuranića, Kalmana Mesarića, Mihovljanska, Jurice Muraia, Nova, Ivana Pergošića, Franca Prešerna, Ognjena Price, Park Rudolfa Kropeka, Petra Preradovića, Martina Pušteka, Koče Racina, Stjepana Radića, Lavoslava Ružičke, Aleksandra Schulteissa, Ante Starčevića, Rudolfa Steinera, Strossmayerova, Augusta Šenoe, Nikole Tesle, Trg Eugena Kvaternika, Vjekoslava Špinčića, Uska, Stanka Vraza, ZAVNOH-a, Marije Zidarić, Jurja IV. Zrinskog, Otona Župančića, 17. rujna 1991., te naselja Mihovljan, Krištanovec i Novo Selo Rok.

Podaci se šalju na mail pedagoginje/ defektologinje škole:

 upisi@os-prva-ck.skole.hr

Mob. broj: 095/ 289 7777

Molimo roditelje da sve daljnje informacije prate na web stranici pripadajuće škole.

Ako će epidemiološka situacija dozvoljavati, održat će se roditeljski sastanci. U protivnom, roditelji će na mail dobiti prezentaciju sa svim bitnim informacijama o polasku djeteta u školu.

Roditeljski sastanak/ slanje prezentacije planira se za 23. veljače 2022.

 

 


[OPŠIRNIJE]POTVRDE ZA UČENIKE
Emilija Žitnjak / datum: 12. 1. 2022. 08:11

PONAVLJAM OBAVIJEST od 24 rujna. 2021.

Poštovani roditelji/staratelji,

od sada možete samostalno izraditi potvrde o školovanju učenika.

Procedura je sljedeća:

Za pristup potvrdama otvorite poveznicu:

https://potvrde.skole.hr/login

Učenici se prijavljuju putem @skole.hr računa.

Roditelji se prijavljuju putem sustava e-Građani.

Nakon prijave, otvara se novo sučelje.

Odaberite ”izdaj potvrdu” i svrhu zbog koje vam je potvrda potrebna.

Potvrdu je moguće preuzeti odabirom ikone ”moje potvrde”.


[OPŠIRNIJE]BUDI MATEMATIČAR I RECIKLIRAJ, BUDI COOL ZA 5+
ŽELJKA KOLAR / datum: 23. 12. 2021. 17:04

Predajom prikupljenih plastičnih čepova Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma završen je još jedan uspješan projekt Matematičara I.osnovne škole Čakovec (učiteljica Sanja Murk, Tanja Debelec, Željka Kolar i učitelj Aleksandar Jerosimić) u suradnji s Gradom Čakovcem "Budi matematičar i recikliraj, budi cool za 5+".

 

Učenici su marljivo skupljali plastične čepove tijekom školske godine te su time pomogli u prikupljanju financijskih sredstava za nabavu lijekova osobama oboljelim od teških i rijetkih bolesti.  

U sklopu projekta učenici su plastične čepove iskoristili i u brojnim matematičkim aktivnostima računanja postotaka određene boje, proučavanju utjecaja plastike u izumiranju kornjača, iskoristili smo plastične čepove u izradi geometrijskih likova te ukrasa za sobu. 

Vidjeli smo da je matematika svugdje oko nas, da učiti možemo čak i pomoću plastičnih čepova! 

Mali i veliki matematičari Vam od srca žele Sretan Božić i uspješnu novu godinu!


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka
Maja Hižman / datum: 21. 12. 2021. 15:18

Pogledajte našu božićnu čestitku i dopustite čaroliji da zavlada vama!


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
ŽELJKA KOLAR / datum: 15. 12. 2021. 13:59

Prošli se tjedan, već tradicionalno, u našoj školi obilježavala Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. 

Zbog epidemioloških mjera  aktivnosti nisu bile ograničene na jednu večer pa bi ove godine projekt mogli nazvati i Tjedan matematike. 

U matematičkim igrama uživali su učenici 1.c razreda s učiteljicom Ivom Gavez, 1.b s učiteljicom Aleksandrom Pospišil, 1.d razred s učiteljicom Matejom Brzuhalski, 1.razred Novo Selo Rok s učiteljicom Brankom Hranjec, 2. a s učiteljicom Vesnom Horvat, 2.c s učiteljicom Jasminkom Štefić, 2. razred Krištanovec s učiteljicom Teom Bogdan, 2. razred Novo Selo Rok s učiteljicom Alexandrom Sašek Strbad te učenici 5., 6. i 8. razreda s učiteljicama matematike Tanjom Debelec, Sanjom Murk i Željkom Kolar. 

Koliko smo se zabavili možete pogledati OVDJE


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u našoj školi
Nina Somođi / datum: 12. 12. 2021. 18:01

Ove godine posjetio nas je sveti Nikola, zaštitnik djece. U Godini čitanja poklonio nam je dječju Bibliju. Radosno iščekujemo njegov dolazak i sljedeće godine. heart  

Pod OPŠIRNIJE (priloženi dokumenti) pogledajte video o posjetu sv. Nikole našoj školi. angel   

 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA ZAKUP SPORTSKE DVORANE
Emilija Žitnjak / datum: 6. 12. 2021. 07:07

[OPŠIRNIJE]Odličan uspjeh učenika na međunarodnom natjecanju Dabar 2021.
Ivana Ružić / datum: 26. 11. 2021. 11:03

Dabar je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja koje se od 2016. godine provodi u Hrvatskoj. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Stranice međunarodnog natjecanja su http://bebras.org, a hrvatsko sjedište je na portalu ucitelji.hr.

Natjecanje je održano od 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Na natjecanju je sudjelovalo preko 42500 učenika iz 679 osnovnih i srednjih škola. Već tradicionalno, u natjecanju su sudjelovale učenice i učenici I. osnovne škole Čakovec i ostvarili iznimne rezultate. Među 10% najuspješnijih natjecatelja  u Republici Hrvatskoj plasiralo se čal 47 učenica i učenika, po kategorijama to su:

MiliDabar: Gabrijel Hižman

KiloDabar: Nataša Drakulić, Dorian Gombar, David Koštarić, Niko Trupković, Tadej Božić, Jan Fišter, Klara Kipke, Morin Tkalec, Eva Radiković, Emma Krištofić, Dora Vujanić, Paula Šalamon, Lana Miličević, Ema Rodinger, Rafael Džanko, Arien Kovačić, Vida Horvat, Ana Marija Dančo, Maša Šopar, Adrian Horvat, Lucija Žagar, Adrian Murk, Sara Ružić, Mislav Maračić

MegaDabar: Ana Korent, Martin Krištofić, Rafael Šimunić, Martin Radovan, Lara Hajdinjak, Nikola Dolenec, Saša Ovčarić, Korana Drakulić, Dominik Dukić, Vito Panić, Vanesa Hatlek, Keti Tropša, Matteo Demario Časni, Kevin Matjašec, Ana Barić, Marko Bungić, Lovro Jeđut, Hana Kovač, Filip Sinković, Lorena Stojko, Marinela Vincetić i Marcel Vočanec.

Čestitamo svim učenicima!


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec na međunarodnoj konferenciji EDUvision 2021.
Ivana Ružić / datum: 26. 11. 2021. 10:34

Od 25. do 27. studenog 2021. održava se međunarodna konferencija EDUvision 2021. Konferencija okuplja obrazovne stručnjake iz cijele regije, izvorno se održava u Ljubljani, a s obzirom na pandemiju održava se online.

Ravnatelj Siniša Stričak i učiteljica informatike Ivana Ružić, aktivno su sudjelovali na konferenciji i predstavili stručni rad pod nazivom Umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju - izazovi i mogućnosti koji predstavlja provedbu projektnih aktivnosti i razvoj intelektualnih rezultata u međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija  Erasmus+ Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students.

I. osnovna škola Čakovec prepoznata je kao jedna od pet digitalno zrelih škola u Republici Hrvatskoj. Put razvoja do digitalno zrele škole predstavi je ravnatelj Siniša Stričak na okruglom stolu pod nazivom Korištenje informacijsko komunikacijske tehnologije u obrazovanju kojeg je vodio dr. sc. Matija Varga.

Program konferencije


[OPŠIRNIJE]POMOĆNICI U NASTAVI - informacije o projektu
Emilija Žitnjak / datum: 22. 11. 2021. 08:27

Pod "opširnije" se nalaze informacije o provedbi projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca – V“.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka
ŽELJKA KOLAR / datum: 19. 11. 2021. 09:29

                      

U našoj školi po prvi put je održano natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka. Projekt Sudoku natjecanja smišljen je kako bi se kod djece i mladih razvile vještine rješavanja  logičkih i problemskih zadataka. Nositelj i organizator  natjecanja je Hrvatska Mensa uz financijsku podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

 Na školskom natjecanju 25. listopada 25   učenika   viših razreda natjecalo se u   kategoriji „Kadeti“   te 12 učenika nižih   razreda u kategoriji „Bistrići“.

 "Bistrić“ Adam Oslaković, pod   mentorstvom   učiteljice Slavice Pospiš,   branio je boje                 I. osnovne škole Čakovec na regionalnoj razini 13.   studenog. Zadaci su bili doista raznovrsni, od   uobičajenih sudoku zadataka do vrlo složenih koji   zahtjevaju posebnu dozu koncentracije, brzine i   kombiniranja.

 Ponosni smo na njegovo 18.mjesto u konkurenciji   od 95 natjecatelja!

 

 

Čestitamo svim sudionicima, a posebno Adamu!


[OPŠIRNIJE]Završen program "Želim biti snažan"
Dubravka Kečkeš / datum: 17. 11. 2021. 16:07

Program „Želim biti snažan“ razvijen je u sklopu projekta NeOvisnost kojeg Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec provodi u suradnji s I. osnovnom školom Čakovec.

Cijeli program prilagođen je učenicima petog razreda. Kroz razne zabavne i zanimljive aktivnosti  informira se učenike o sredstvima ovisnosti, utječe na njihova normativna uvjerenja, promovira zdrav život, jača njihove socijalne vještine i vještine donošenja odluka. Dio atmosfere s radionica možete vidjeti u ovom promotivnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Što su nam pripremili odgovorni građani
Helena Slamek / datum: 11. 11. 2021. 18:27

U sportskoj dvorani  11. studenog 2021. godine održana je revija u nazočnosti učenika, nekolicine roditelja, učitelja, ravnatelja, pročelnika Davida Vugrinca i gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini.


Revija je dio Erasmus + projekta „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, a započela je pjesmom „Šaputanje“ koju su za goste otpjevali učenici 4. c razreda. Na modnoj reviji mali odgovorni građani naše škole ponosno su nosili odjeću, torbice i nakit od otpadnih i recikliranih materijala koju su kreirali i izrađivali uz manju pomoć svojih razrednica.

Učenici su na reviji pokazali da se mnogi materijali mogu ponovno upotrijebiti i reciklirati, ali i poručili da žele postati odgovorni građani koji će svoj okoliš održavati čistim, poduzeti mjere za zaustavljanje klimatskih promjena kako bi spasili planet Zemlju.

Program su obogatili Adam Oslaković - učenik 3. a razreda koji je prezentirao aktivnosti provedene u projektu „Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future“, Lena Kovačić - učenica 4. b razreda prezentiravši aktivnosti projekta „DON'T CHANGE THE CLIMATE; CHANGE THE SYSTEM“.  Korana Drakulić, učenica 8. c razreda ispričala je svoju priču s kratkoročne razmjene učenika u partnerskoj školi Henryka Sienkiewicza u Pulawy-u u Poljskoj koja se odnosila na projekt „What's up Mr Bug? - Insects As the Wonder of Ecosystem“.

   


[OPŠIRNIJE]Od ponedjeljka, 8. studenog 2021. NASTAVA UŽIVO
Emilija Žitnjak / datum: 5. 11. 2021. 11:46

Poštovani učenici i roditelji!

Od ponedjeljka, 8. studenog 2021. nastava će se odvijati prema redovitom rasporeldu prema A modelu - UŽIVO.


[OPŠIRNIJE]Dvije škole iz Međimurske županije, I. osnovna škola Čakovec i Osnovna škola Hodošan dobile status AI certificirane škole
Ivana Ružić / datum: 3. 11. 2021. 17:29

Priliku za suradnju, razmjenu informacija, znanja i iskustava svim učiteljima, nastavnicima i ravnateljima iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske pruža CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC koja se obilježava svake godine. Konferencija osim učitelja, nastavnika i ravnatelja okuplja i članove znanstveno-istraživačke zajednice, profesore na fakultetima, CARNET inženjere i koordinatore te informatičke stručnjake i poduzetnike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. CUC svim sudionicima omogućava razmjenu informacija, iskustava i znanja povezanih s informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i korištenjem iste u edukaciji uz prilagođavanje i pedagoški pristup. 

Tradicionalno se održava već dugi niz godina, a ove se godine oko 1000 sudionika okupilo na 23. po redu  CARNET-ovoj konferenciji za korisnike pod nazivom „Nove prilike“ te je program ponajviše bio posvećen hibridnom i fleksibilnom obrazovanju, odnosno nastavi na daljinu i tehnologijama koje pomažu u provođenju iste, implementaciji umjetne inteligencije u obrazovanju i primjeni tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školama. Konferencija se odvijala u razdoblju od 27. do 29.10.2021. u Konvencijskom centru Šibenik. 

Tijekom tri danja trajanja konferencije održane su mnoge radionice, interaktivna izlaganja i panel rasprave  kroz koje su sudionici stekli nova i usavršili postojeća znanja i iskustva. Nekolicina radionica i interaktivnih izlaganja bila je o umjetnoj inteligenciji koju su učenici prošlogodišnjih osmih razreda diljem Lijepe naše imali prilike upoznati prošle školske godine rješavajući besplatni online tečaj Elements of AI koji su pokrenuli CroAI, Agencija 404 te Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Rektorom i Sveučilištem u Helsinkiju. Svi sudionici aktivno su sudjelovali, učili, promišljali, rješavali problemske zadatke i primjenjivali naučeno. 

Tečaj je završilo sveukupno 713 učenika iz osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a među najboljima našle su se i dvije škole iz Međimurske županije – I. osnovna škola Čakovec i Osnovna škola Hodošan koje su postale AI certificirane škole dok su učenici dobili prigodne majice. Uz to, škole su dobile i poziv CARNET-a za sudjelovanje na ovogodišnjoj konferenciji za korisnike. Tako su na konferenciji sudjelovali ravnatelj I. osnovne škole Siniša Stričak te učiteljice informatike Ivana Ružić i Ivana Vadlja, a iz Osnovne škole Hodošan ravnatelj Damir Kovačić i učiteljica informatike Jasminka Horvat. 

Sudjelovali su na zanimljivim radionicama i interaktivnim izlaganjima te su se vratili puni zanimljivih dojmova te novih i kreativnih ideja za daljnji rad.


[OPŠIRNIJE]JESENSKI ODMOR UČENIKA I ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 29. 10. 2021. 14:09

U ponedjeljak, 1. studenog 2021. blagdan je Svih svetih, a jesenski odmor učenika počinje u utorak 2. studenog i traje do srijede 4. studenog 2021.

Nastava će se 4. i 5. studenog 2021.  prema preporuci Grada Čakovca i Stožera civilne zaštite Međimurske županije održavati prema „C“ modelu (na daljinu).


[OPŠIRNIJE]Stella Jezernik, dobitnica 2. nagrade na Književnom natječaju Zvonimira Bartolića
Emilija Žitnjak / datum: 28. 10. 2021. 14:13

Svjesni važnosti govorenja i pisanja na kajkavskome narječju naši su učenici i ove godine sudjelovali na tradicionalnom Književnom natječaju za Nagradu Zvonimira Bartolića u kajkavskom izričaju. Natječaj organizira Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu.
Stella Jezernik sa svojom pjesmom Moj pes osvojila je 2. nagradu!

26. listopada 2021. u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu održana je i svečana podjela nagrada i pohvala učenicima i njihovim mentorima. Stellina mentorica i učiteljica iz hrvatskoga jezika je Jelena Filo.  

Rad naše Stelle bit će objavljen u Hrvatskome kajkavskome kalendaru 2022. godine.

Čestitke Stelli sa željom da nastavi pisati njegujući našu kajkavsku riječ.

                           MOJ PES

                           Mali, beli,

                           Slatki i veseli.

                           Fletno beži,

                          Dok te vidi,

                          Od sreče doleti.

                          Ak bi mogla

                          Zapisala bi ga

                          V školu.

                          Nek z menom sedi

                          I nek se vuči!

                                                          Stella Jezernik

 


[OPŠIRNIJE]Veliki AI izazov za škole
Ivana Ružić / datum: 26. 10. 2021. 14:38

CroAIAgencija 404 te Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Reaktorom i Sveučilištem u Helsinkiju na proljeće 2021. godine predstavili su Elements of AI – besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije.

Učenici prošlogodišnjih osmih razreda aktivno su sudjelovali u online tečaju, učili, promišljali, rješavali problemske zadatke i doprinjeli uspjehu I. osnovne škole Čakovec koja je postala AI certificirana škola. Više o programu i popis svih AI certificiranih škola  možete potražiti na poveznici.

U Republici Hrvatskoj tečaj o umjetnoj inteligenciji uspješno je završilo 713 sudionika iz osnovnih i srednjih škola, a sljedeći učenici naše škole: Stjepan Ružić, Matija Molnar, Larisa Košak, Dea Levačić, Sara Marcus, Josip Džerdži, Leona Radek, Leon Ljušaj, Fran Medlobi, Nela Novak, Dario Radek, Tena Horvat i Ivano Rodek, završili su tečaj među prvih 200 učenika i nagrađeni su prigodnim majicama. 


[OPŠIRNIJE]NAGRAĐENO 1O% NAJUSPJEŠNIJIH UČENIKA NA NATJECANJU „KLOKAN BEZ GRANICA“
Sanja Murk / datum: 26. 10. 2021. 11:48

Učenicima koji su na međunarodnom natjecanju „Klokan bez granica“ postigli zapažene rezultate stigle su nagrade organizatora. Nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima uručio je ravnatelj Siniša Stričak tijekom kratkog druženja s učenicima. 


[OPŠIRNIJE]Osmaši bez greške u novoj sezoni MATlige
Sanja Murk / datum: 20. 10. 2021. 14:21

Naši učenici i ove školske godine nastavljaju s odličnim rezultatima na matematičkom terenu. Popularno ekipno natjecanje MATliga iznova se vratilo u školske klupe pa je 38 učenika pod vodstvom svojih mentora krenulo u lov na prve bodove. Nakon održanog 1. kola stanje na ljestvicama izgleda jako dobro 

Posebno smo ponosni na naše najmlađe natjecatelje Andro Štefulj i Ivan Logožar koji su se po prvi puta okušali u natjecanju. Dečki su kategoriji 2. razreda osvojili 96. mjesto od 223 ekipe.

U petim razredima je konkurencija najjača pa je priliku sudjelovanja na natjecanju dobilo čak 8 ekipa. Među najboljima su se našli Klara Kipke i Max Varga (36. mjesto), Adrian Horvat i Roko Barišić (66. mjesto), te Jakov Bužić i Neda Mesarek (106. mjesto) u konkurenciji od 304 ekipe. Vjerujemo da će ih početnička trema napustiti u slijedećem kolu pa će rezultati biti još bolji.

    

Ekipama šestih razreda je sam koncept natjecanja već dobro poznat pa je jedini problem bio uparivanje učenika. Najbolji među šestašima na ljestvici su Nataša Drakulić i David Koštarić (11. mjesto) te Dorian Gombar i Tesa Trbović (37. mjesto). Svoje mjesto na ljestvici među 271 ekipom pronašli su Adrian Murk i Arien Kovačić (100. mjesto) te Ema Rodiger i Marko Topolnjak (114. mjesto).

  

Sedmaši nas uvijek obraduju svojim rezultatom i snalažljivošću. Pri samom vrhu ljestvice našla se ekipa koju čine Maja Slaviček i Nikola Dolenec s osvojenim 2. mjestom od ukupno 226 ekipa. Mjesta za napredak ima i u ekipama u sastavu Fran Ivan Marić i Marko Strbad (37. mjesto) te Lucija Bočkaj i Mirta Žerjav (63. mjesto).

Najveće iznenađenje priredili su nam svestrani osmaši - Korana Drakulić i Lovro Gašparić, koji su ispit riješili bez greške i osvojili 1. mjesto od ukupno 153 ekipe. Nadamo se da će i preostale dvije ekipe koje čine Gabriel Murk i Ilan Kovačić (30. mjesto) te Kala Križnik i Katja Plevnjak (91. mjesto) iz kola u kolo poboljšati svoj rezultat.

Iza odličnih učeničkih rezultata stoje ponosni mentori učenika - Vesna Horvat, Tanja Debelec, Aleksandar Jerosimić, Željka Kolar i Sanja Murk koji predanim radom i stručnošću uvijek izvlače najviše iz svojih učenika.

Veliki i mali matematičari s veseljem očekuju zimsko kolo MATlige i u međuvremenu se pripremaju za nadolazeće Natjecanje u rješavanju sudoku zadataka.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekt Together for Safer Internet nagrađen oznakom kvalitete
Ivana Ružić Ivana Vadlja / datum: 18. 10. 2021. 08:36

Učenici i učitelji I. osnovne škole Čakovec koji su prošle školske godine marljivo i aktivno sudjelovali u eTwinning projektu Together for Safer Internet kojim se promicala sigurnost na internetu i odgovorno ponašanje u virtualnom svijetu, za svoj rad i trud nagrađeni su nacionalnom oznakom kvalitete koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu. Glavna koordinatorica projekta bila je učiteljica informatike Ivana Vadlja koja je osmislila i pratila aktivnosti za učenike, učitelje, stručne suradnike i ravnatelje iz gotovo dvadesetak škola širom Europe.

Sudjelovanjem u projektu svi sudionici zajednički su usvajali ključna znanja o sigurnom i odgovornom ponašanju na internetu, vještine rada potrebne za poučavanje i učenje na daljinu te razvijali suradnju u međunarodnim timovima. 

Dobivenim priznanjem prepoznat je kontinuirani rad svih sudionika. 

Čestitamo svim dobitnicima!

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan tablice množenja
Tanja Debelec / datum: 7. 10. 2021. 08:06

I.OŠ Čakovec uključila se u međunarodni projekt povodom Svjetskoga dana tablice množenja koje se održava 1.listopada. Sudjelovalo je 5 634 škola iz 27 zemalja, a naša je škola bila jedna od 70 škola iz Hrvatske. 

 

 

Učenici su na zabavan način ponavljali tablicu množenja rješavajući kvizove, puzzle, logičke igre, križaljke, magične kvadrate...  Glavna svrha događaja je popularizirati zabavne oblike poučavanja matematike. Događaj potiče sve da se na ugodan, netipičan način prisjete činjenica o tablici množenja. 

Za domaću zadaću učenici su kod kuće ispitali ukućane tablicu množenja. Bilo im je interesantno vidjeti kako se i odrasli koriste tablicom množenja.

  

U organizaciju događanja uključile su se učiteljice Snježana Drabić, Željka Perko, Tanja Žganec, Sanja Murk, Željka Kolar i Tanja Debelec.        


[OPŠIRNIJE]World Robotic Olympiad 2021.: drugo mjesto na državnoj razini natjecanja
Ivana Ružić / datum: 4. 10. 2021. 07:18

Najuspješniji robotičari naše Škole, Dominik Dukić i Roko Novinščak uspješno su sudjelovali na dražvnoj razini natjecanja iz robotike. Treću godinu za redom  sudjelovali su na državnoj razini natjecanja World Robotic Olympiad i osvojili izvrsno drugo mjesto.

World Robotic Olympiad je globalno natjecanje koje se provodi u 85 zemalja širom svijeta. To je natjecanje koje djecu i mlade od 8 do 19 godina potiče na rješavanje problema na inovativan i kreativan način povezujući obrazovanje, znanost i tehnologiju. 

Svaki natjecateljski tim konstruirano je vlastitog robota koristeći Lego Spike Prime setove, osmislio i izgradio program koji omogućuje uspješno obavljanje zadane misije.

Čestitke našim robotičarima, želimo im puno uspjeha u budućem radu!


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021. Računala u obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 1. 10. 2021. 12:54

Na međunarodnoj konferenciji MIPRO 2021., sekcija Računala u obrazovanju, I. osnovnu školu predstavljali su ravnatelj Siniša Stričak i učiteljica informatike Ivana Ružić predstavivši dva stručna rada:

 1. ARTIE: Umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju - izazovi i mogućnosti novog doba: razvoj kurikuluma, priručnika za učitelje i obrazovnih materijala za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju i
 2. ‘CodeInnova’ Teaching Programming in Primary School

Radovi predstavljaju projektne rezultate dva međunarodna partnerstva za razvoj inovacija u obrazovanju:

ARTIE kojem je glavni koordinator I. osnovna škola Čakovec i

CodeInnova kojem je glavni koordinator Zamojskie Towarzystwo Oświatowe.

Na konferenciji su predstavljena ukupno 352 znanstvena i stručna rada autora iz tridesetak različitih zemalja.


[OPŠIRNIJE]PRIMANJE RODITELJA
Emilija Žitnjak / datum: 30. 9. 2021. 14:24

Primanje roditelja pod "opširnije".


[OPŠIRNIJE]POTVRDE O ŠKOLOVANJU - OBAVIJEST
Emilija Žitnjak / datum: 24. 9. 2021. 09:52

Poštovani roditelji/staratelji,

od sada možete samostalno izraditi potvrde o školovanju učenika.

Procedura je sljedeća:

Za pristup potvrdama otvorite poveznicu:

https://potvrde.skole.hr/login

Učenici se prijavljuju putem @skole.hr računa.

Roditelji se prijavljuju putem sustava e-Građani.

Nakon prijave, otvara se novo sučelje.

Odaberite ”izdaj potvrdu” i svrhu zbog koje vam je potvrda potrebna.

Potvrdu je moguće preuzeti odabirom ikone ”moje potvrde”.


[OPŠIRNIJE]Prvi transnacionalni sastanak partnera u projektu ARTIE
Ivana Ružić / datum: 22. 9. 2021. 09:46

Početkom rujna 2021. godine u Zamoscu u Poljskoj održan je prvi transnacionalni sastanak partnera u projektu „ARTIE: Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students“, koji je financiran sredstvima Europske unije unutar programa Erasmus+. 

Riječ je o dvogodišnjem projektu za razvoj inovacija u obrazovanju u kojem partneri zajednički razvijaju kurikulum, scenarije poučavanja za učitelje i nastavnike te e-tečaj za učenike sa ciljem uvođenja umjetne inteligencije u nastavni proces za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Na sastanku su sudjelovali partneri iz Hrvatskog robotičkog saveza (Hrvatska), Nefinije (Nizozemska), Agrupamento de Escolas do Barreiro (Portugal), domaćin sastanka I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu (Poljska) i glavni koordinator u projektu I. osnovna škola Čakovec. Našu školu su na sastanku predstavljali Siniša Stričak, ravnatelj i Ivana Ružić, voditeljica projekta. 


[OPŠIRNIJE]POZIV RODITELJIMA
Emilija Žitnjak / datum: 20. 9. 2021. 11:28


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU UŽINU U ŠK. GOD. 2021./ 2022.
Emilija Žitnjak / datum: 14. 9. 2021. 08:53

VAŽNA OBAVIJEST ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU UŽINU U ŠK. GODINI 2021./ 2022. 

Emilija Žitnjak / datum: 11. 5. 2021. 07:13 

Poštovani roditelji/ staratelji, 

otvara se natječaj za novu školsku godinu. Kriterij je isti kao i ove školske godine - pravo na dječji doplatak. 

Budući da su rokovi kratki (podatke moramo poslati do 14. svibnja), molimo vas da se HITNO javite ako ostvarujete pravo na dječji doplatak. 

Roditelji koji su dostavili potrebnu dokumentaciju za tekuću školsku godinu NE TREBAJU se javljati, stavit ćemo ih na popis. 

Obavijest se odnosi na pojedince koji su stekli pravo NAKNADNO i BUDUĆE PRVAŠIĆE. 

Vezano uz gornju obavijest (vidi datum), roditelji koji su stekli pravo i imaju važeće Rješenje o pravu na dječji doplatak NE TREBAJU dostavljati dokumentaciju. Dokumentaciju dostavljaju samo roditelji koji su to pravo stekli naknadno i do sada je nisu predali razrednom učitelju ili pedagoginji škole.  

Roditelj kojemu je ukinuto pravo na dječji doplatak OBAVEZAN  je to javiti razredniku ili pedagoginji škole. 

Roditelji/ staratelji učenika prvog razreda koji su propustili obavijest na web stranici u svibnju, mogu HITNO (do kraja ovoga tjedna) dostaviti dokumentaciju. 


[OPŠIRNIJE]SATNICA PRIJEVOZA UČENIKA
Emilija Žitnjak / datum: 7. 9. 2021. 06:23

Objavljujem satnicu prijevoza dobivenu od prijevoznika:

6:45 Krištanovec-6:50 NS Rok-1. OŠ

13:05 Krištanovec-13:10 NS Rok- 1. OŠ

12:50  i 18:50   1.OŠ-NS Rok-Krištanovec

 

Mihovljan 7:05 i 13:05 za 1. OŠ

1.OŠ   12:05 , 12:50 , 18:05 i 18:55 za Mihovljan


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA PRVAŠIĆE
Emilija Žitnjak / datum: 6. 9. 2021. 11:19

Rodidtelji  prvašića s učenicima u 17,00 sati dolaze na dvorište kod sportske dvorane odakle zajedno s razrednicama odlaze u razrede.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Emilija Žitnjak / datum: 31. 8. 2021. 09:18

Grad Čakovec – prijatelj djece i Društvo Naša djeca Čakovec

 

O B A V I J E S T

 

DJEČJI ZBOR ČAKOVEČKI MALIŠANI

 

ZAPOČINJE S RADOM U ČETVRTAK 9. RUJNA 2021. GODINE

U 17:45 SATI U DOMU AMATERA ČAKOVEC

(ČAKOVEC, STJEPANA RADIĆA 1)

 

PRVI SUSRET (9. 9.) BIT ĆE SASTANAK S RODITELJIMA

I UPOZNAVANJE S NAČINOM RADA ZBORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 

POHAĐANJE ZBORA JE ZA DJECU (RODITELJE) BESPLATNO!

 

ZBOR JE NAMIJENJEN DJECI U DOBI OD 4 DO 11 GODINA

VODITELJICA ZBORA JE LANA CVRTILA, prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE PŠ KRIŠTANOVEC
Emilija Žitnjak / datum: 30. 8. 2021. 11:15

Nastava za učenike PŠ Krištanovec počinje u ponedjeljak, 6. rujna, 2021. godine. Učenici od 2. do 4. razreda dolaze u 7:30 sati, dok učenici 1. razreda sa svojim roditeljima dolaze u 9 sati.

Svi učenici dolaze sa školskim torbama (zbog preuzimanja udžbenika) i papučama.

Zbog epidemioloških mjera roditelji đaka prvaka moraju imati maske.

Vidimo se!

Veronika Kapelari Horvat                                 

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 27. 8. 2021. 09:06

 

Nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021.

Roditelji i učenici trebaju pratiti obavijesti na web stranici škole o vremenu/ satnici kada počinje nastava.

A smjena počinje ujutro, a B poslije podne.

A smjena: 1. a, b; 2. a, b; 3. a; 4. a, b; 6. i 8. razred

B smjena: 1. c, d; 2. c, d; 3. b, c; 4. c, d; 5. i 7. razred

PRODUŽENI BORAVAK POČINJE S RADOM OD PONEDJELJKA, 6. rujna.   

         VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE PRVOG RAZREDA

PRVOG NASTAVNOG DANA SVI UČENICI DOLAZE U 17 sati. Nastava po smjenama počinje od utorka. MJESTO I NAČIN OKUPLJANJA BIT ĆE NAKNADNO OBJAVLJENO, PREMA UPUTAMA ŽUPANIJSKOG STOŽERA!!!


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNO NATJECANJE „KLOKAN BEZ GRANICA“
Sanja Murk / datum: 26. 8. 2021. 08:31

Učenicima naše škole već postaje tradicija sudjelovati u natjecanju „KLOKAN BEZ GRANICA“. Cilj natjecanja je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatorno mišljenje.

Ove godine natjecanje se održalo 10. lipnja. Natjecanje je okupilo 6 100 000 sudionika u 87 država Europe, Amerike, Afrike, Australije i Azije. Među njima se našlo i 126 sudionika I. osnovne škole Čakovec.

 

Učenici su natjecanje shvatili izrazito ozbiljno i pod budnim okom naših učiteljica prionuli rješavanju zadataka. Možemo reći da se velik broj učenike istaknuo postizanjem izvrsnih rezultata te da je većina njih pokazala da matematika ne mora biti bauk. U svakoj kategoriji navodimo one koji su svojim rezultatom ušli u 10% najboljih i čije se ime našlo na nekoj od rang lista. Oni su:

PČELICE (2.r OŠ): Leda Borlinić, Adam Oslaković, Leona Kozjak i Jan Tkalec;

LEPTIRIĆI (3.r. OŠ): Lena Kovačić, Lota Križnik, Ivan Raguž, Leda Križnik, Karlo PerčićViktor Baumhak;

ECOLIER (4.r i 5.r OŠ): Nataša Drakulić, Arien Kovačić, Adrian Murk i Eva Radiković;

BENJAMIN (6.r i 7.r OŠ): Lovro Gašparić i Katja Plevnjak.

 

    

Ponosni smo na njihovu izvrsnost kao i na hrabrost svih onih koji su se okušali ove „izazovne“ godine u natjecanju. Nagrade najboljima stižu kroz mjesec rujan.

 


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA U MATIČNOJ ŠKOLI
Emilija Žitnjak / datum: 22. 7. 2021. 16:15

Molimo roditelje da prate mail koji su dali na upisu u školu, jer će na njega dobiti podatak o razrednom odjelu koji će njihovo dijete polaziti.

Maksimalno smo poštivali do sada iskazanu želju za smjenom, kako je bilo i dogovoreno, do 30. lipnja. Zamjene razrednog odjela nisu moguće, osim u slučaju da se dvoje roditelja međusobno dogovori i javi nam se poslije 24. kolovoza.

Pod "opširnije" se nalazi popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala.


[OPŠIRNIJE]Grad Čakovec i ove školske godine sufinancira obrazovne materijale osnovnoškolcima
Emilija Žitnjak / datum: 15. 7. 2021. 20:40

Na poveznici:       https://www.cakovec.hr/web/grad-cakovec-i-ove-skolske-godine-sufinancira-obrazovne-materijale-osnovnoskolcima/#

možete pročitati obavijesti   o sufinanciranju drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2021./2022.


[OPŠIRNIJE]UDŽBENICI ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.
Emilija Žitnjak / datum: 8. 7. 2021. 08:49

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 116/2018.) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima  osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (NN, br. 46/2019).

U školskoj godini 2021./2022. u uporabi u osnovnim školama bit će:

- udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za śk. god. 2021./2022. za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (4. razred, Geografiju u 7. razredu i 8. razred osim Biologije, Kemije, Fizike), tzv. novi udžbenici

- udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2020./2021. (2., 3.,4. razred — Informatika, 6., 7. razred osim Biologije, Kemije, Fizike, 8. razred — Biologija, Kemija, Fizika),  tzv. postojeći udžbenici

- udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2019./2020. (1., 5.,7. razred — Biologija, Kemija, Fizika), tzv. postojeći udžbenici.

Sredstvima državnog proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici obveznih i izbornih predmeta. Sredstva nisu osigurana za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava  (radne bilježnice, zbirke zadataka, radni materijali za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi, udžbenici za Glazbenu kulturu 1. – 3. razred i dr.).

Obavijest o stranom jeziku za buduće prvašiće

Učenici PŠ Novo Selo Rok i PŠ Krištanovec učit će engleski jezik.

Odluka koji će jezik učiti učenici matične škole donijet će se nakon formiranja razrednih odjela, što ovisi o dobivenom rješenju.

Udžbenike za novu školsku godinu učenici će dobiti u školi prvi nastavni dan.

Pod „opširnije“ nalazi se popis odabranih udžbenika.


[OPŠIRNIJE]DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI
Emilija Žitnjak / datum: 30. 6. 2021. 21:33

Temeljem čl. 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ("Narodne novine", broj 116/18), objavljujemo popis drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Obavještavaju se roditelji budućih prvašića da će popis učenika po razrednim odjelima biti OBJAVLJEN NAKON DOBIVANJA RJEŠENJA MZO o formiranju razrednih odjela.


[OPŠIRNIJE]AI School Challenge u I. osnovnoj školi Čakovec
Ivana Ružić / datum: 18. 6. 2021. 08:18

U Republici Hrvatskoj je krajem studenog prošle godine pokrenut besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI koji je dosad upisalo preko 20 tisuća sudionika. Edukacija je naišla na veliku potporu akademske i poslovne zajednice, a svoju podršku dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Vlada Republike Hrvatske i premijer Andrej Plenković osobno.

Za učenike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokrenuto je natjecanje ‘AI School Challenge’ čiji je cilj motivirati učenike da aktivno sudjeluju u  Elements of AI online tečaju i saznaju osnove tehnologije koja je danas omogućuje rad sve većeg broja raznih uređaja i servisa.

I. osnovna škola Čakovec spremno se odazvala pozivu Carneta i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Desetak djelatnika naše škole uspješno je završilo tečaj i steklo globalno priznat i prepoznatljiv certifikat Elements of AI kojeg prepoznaju i vrednuju poslodavci u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama.

Učenici 8.a i 7.c razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Ružić također su sudjelovali na online tečaju i stekli certifikate Elements of AI. Svi ponosni vlasnici certifikata dobit će priliku sudjelovati na ekskluzivnom predavanju poznatog hrvatskog inovatora. S obirom na broj polaznika koji su uspješno završili tečaj, u rujnu naša će škola biti proglašena AI školom i dobit će ekskluzivan certifikat ‘AI škola’.

Ponosimo se novim uspjehom naše škole.

Naša škola je prepoznala mogućnosti i potencijal umjetne inteligencije u obrazovanju i glavni je koordinator u međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija i razmjenu primjera dobre prakse u obrazovanju pod nazivom Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students.

Također, učenici naše škole sudjeluju u inovativnom STEAM projektu Škola budućnosti, a učiteljice informatike Ivana Vadlja i Ivana Ružić održale su predavanja na dva državna stručna skupa naziva Rješavanje problema pomoću umjetne inteligencije i Strojno učenje, a predstoji i treće predavanje na državnom stručnom skupu za učitelje  i nastavnike informatike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje naziva Info@EDU koje će se održati 28. lipnja.


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec - Škola budućnosti
Ivana Ružić / datum: 18. 6. 2021. 07:59

I. osnovna škola Čakovec je jedna od 60 škola s područja Republike Hrvatske koja je odabrana za provođenje inovativnog STEAM programa uvođenja umjetne inteligencije u obrazovni sustav u organizaciji STEMI Laba i Infobipa.

Umjetna inteligencija je tehnologija koja svojim ubrzanim razvojem olakšava obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti. Chatbot je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji. To je računalni program s kojim komuniciramo putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pruža pomoć ili pristup informacijama koje su nam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo. Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. Pomoću ekspertize i iskustva Infobipovih inženjera i stručnjaka želimo omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da iskorače u chatbot svijet i okušaju se u izradi vlastitog chatbota.

Formirano je sedam timova učenika koji su puni entuzijazma prihvatili potpuno novi i drugačiji izazov i spremno prionuli stvaranju svojih chatbotova čija je misija rješavanje 17 globalnih ciljeva Ujedinjenih naroda za održivi razvoj do 2030. godine.

SmartTech: Amalia Senčar, Lucija Žagar, Tesa Trbović, Paula Šalamon i Vita Vadlja

Budućnost svijeta: Eva Marčec i David Koštarić

LL2: Lovro Gašparić i Luka Zlatarek

Plan B: Nika Ivec, Ena Škvorc, David Sabo i Mihael Želežnjak

Æπ: Jan Blagus i Gabriel Murk

SkulOS 2.0: Matteo Demario Časni, Martin Krištofić i Marcel Vočanec

CityBot: Korana Drakulić, Roko Novinščak i Dominik Dukić

Mentorica: Ivana Ružić


[OPŠIRNIJE]Pobjednici nacionalne razine natjecanja World Robotic Olympiad
Ivana Ružić / datum: 18. 6. 2021. 07:49

Po drugi puta naša škola sudjeluje na globalnom natjecanju u sastavljaju i programiranju Lego robota imena World Robotic Olympiad. Natjecanje se provodi u 85 zemalja, a u Republici Hrvatskoj organizator natjecanja je Hrvatski robotički savez. Misija ovog natjecanja je mladim ljudima pružiti priliku da na zabavan i zanimljiv način razvijaju svoju kreativnost i vještine rješavanja problema.


Mladi i uspješni robotičari Korana Drakulić, Dominik Dukić i Roko Novinščak osvojili su  prvu nagradu na nacionalnoj razini natjecanja koja se ove godine provela na daljinu. Učenike je kroz natjecanje vodila učiteljica informatike Ivana Ružić. Uspjeh naših robotičara je još značajniji s obzirom da su naši robotičari osvojili prvo mjesto i na prošlogodišnjem natjecanju. Čestitamo i želimo puno uspjeha u budućem radu!


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec: nagrada za najbolji učenički projekt na natječaju Digitalni učenički inkubator
Ivana Ružić / datum: 11. 6. 2021. 07:57

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su Digitalni učenički inkubator. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti, educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata, promovirati timski rad i zajedništvo unutar razreda, omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. 

U Digitalnom učeničkom inkubatoru sudjelovalo je više od 1900 učenika iz 160 škola s područja cijele Republike Hrvatske. 30 učenica i učenika I. osnovne škole Čakovec spremno je prihvatilo izazov, razvijalo je i predstavilo tri poduzetnička projekta uz menstorstvo učiteljica Silvije Martišek i Ivane Ružić. Potepuh je projekt kojim se promiče aktivni turizam u Međimurju, Geo Escape Room je obrazovna računalna igra koja provjerava znanje iz geografije, a Natural disaster survival je obrazovna računalna igra koja poučava o sigurnom i odgovornom ponašanju tijekom prirodnih nepogoda.
 
 
Za razvijene poduzetničke ideje i radove učenika, I. osnovna škola Čakovec je osvojila četvrto mjesto, a projekt Natural disaster survival je proglašen najboljim učeničkim projektom.
U četvrtak, 10. lipnja 2021. Filip Vrhovnik, organizator natječaja posjetio je I. osnovnu školu Čakovec, upoznao učenike i njihove poduzetničke ideje te im je svečano uručio nagrade i priznanja. Na svečanosti je sudjelovala i gradonačelnica grada Čakovca, gospođa Ljerka Cividini koja je izrazila zadovoljstvo i oduševljenje znanjem i vještinama učenika te ih ohrabrila i motivirala na daljnji napredak.
 

[OPŠIRNIJE]Učenici šestih razreda vas pozivaju da zaštitimo kornjače i skupljamo plastične čepove
Tanja Debelec / datum: 10. 6. 2021. 15:59

U petom mjesecu učenici 6.razreda izrađivali su istraživački zadatak vezan uz sedmoprugu usminjaču. Samostalno su tražili nove informacije iz različitih izvora i uspješno primjenjivali znanje pri rješavanju problema. Aktivnost su provodili kroz 10 dana rješavajući zadatke iz geografije i matematike. Zadatke su pripremile učiteljice Željka Kolar, Silvija Martišek i Tanja Debelec. 

Promatrali su i označili kornjačino putovanje na karti svijeta, saznali njezinu težinu i duljinu oklopa te čime se hrani. Primjenjivali su inovativna i kreativna rješenja te koristili digitalnu tehnologiju. Objasnili su kako stanje u okolišu utječe na dobrobit kornjača u Jadranskom moru. Ukazali su na problem plastike u Jadranskom moru.

     

Na sljedećoj poveznici https://ed.ted.com/lessons/the-survival-of-the-sea-turtle možete se i sami upustiti u svijet kornjača i naučiti nešto više o njima. Iako se ne susrećemo svakodnevno s kornjačama itekako svojim svakodnevnim ekološkim ponašanjem utječemo na njihove živote. Zaštitimo svi zajedno kornjače i reciklirajmo plastiku.   

U tijeku je školska akcija Odvoji čep, skupi za lijek! Pridružite se 😊

Na ulazima naše škole postavljene su kante u koje možete ubaciti čepove. Osim što ćemo čepove iskoristiti u sakupljanju potrebnih sredstava za skupe lijekove, mi ih u matematici koristimo za računanje tako da ih brojimo, razvrstavamo po boji i veličini te računamo udio pojedine boje i veličine.

              


[OPŠIRNIJE]I. OŠ Čakovec sudjelovala je u projektu Zrinijana
Emilija Žitnjak / datum: 8. 6. 2021. 06:47

Ove se godine navršilo 400 godina od rođenja Petra Zrinskog, hrvatskog bana i junaka protuosmanskih ratova, te 350-ta godišnjica njegove tragične smrti na kraju Zrinsko-frankopanske urote. U želji da se ova jubilarna godina nekako obilježi pokrenut je projekt Zrinijana od strane kolege povjesničara Milivoja Dretara (OŠ Petar Zrinski Jalžabet). Namjera mu je bila okupiti čim više škola koje su na neki način povezane s obitelji Zrinski. U projekt se uključila i naša I.OŠ Čakovec. Kao zadatak u projektu trebalo je u školama urediti panoe s temom Petra Zrinskog i pripremiti učenike za sudjelovanje u kvizu o obitelji Zrinski. Pitanja za kviz  pripremio je Hrvatski povijesni muzej. Kviz je održan 7.6.2021., a našu školu predstavljalo je dvoje učenika šestih razreda (Maja Slaviček i Bela Veronika Lovrenčić) te dvoje učenika sedmih razreda (Zara Nedeljko i Filip Katanović). Iako su pitanja na kvizu bila dosta teška, naši su se učenici veoma dobro snašli i zauzeli visoko drugo mjesto od 9 škola koje su sudjelovale. Mentori učenicima su bili Višnja Matotek i Mario Šestak.

                     Maja, Bela, Zara i Filip u iščekivanju početka kviza


[OPŠIRNIJE]Robotički klub Prva na FIRST Lego League
Ivana Ružić / datum: 7. 6. 2021. 08:13

U subotu, 29. svibnja 2021. na Fakultetu elektrotehnike i računalstva održano je međunarodno natjecanje u robotici imena FIRST LEGO League. Organizator natjecanja je udruga „For Inspiration and Recognition of Science and Technology“, skraćenog naziva FIRST. Organizator natjecanja u Hrvatskoj je Hrvatski robotički savez. Natjecatelji se natječu u četiri kategorije: robotska igra, tehnički intervju, projekt i temeljne vrijednosti.

Po prvi puta na natjecanju je sudjelovao i tim učenika iz I. osnovne škole Čakovec okupljenog u timu imena Robotički klub Prva: Dominik Dukić, Lovro Gašparić, Roko Novinščak, Korana Drakulić, Eva Marčec, Gabriel Murk, Jan Blagus, Hana Krištofić, Fabijan Horvat i David Koštarić pod mentorstvom učiteljice Ivane Ružić.

Učenici su predstavili svoja znanja i vještine u osmišljavanju i izgradnji robota, programiranju robota, predstavili su inovativni projekt kojim prijatelje i članove obitelji motiviraju na kretanje te vještine rada u timu. Čestitamo svim sudionicima!


[OPŠIRNIJE]Dan škole, 4. lipnja 2021.
Sanja Murk / datum: 2. 6. 2021. 11:04
 
Zavirite u digitalnu razglednicu naše škole!
 
 

[OPŠIRNIJE]Virtualna šetnja I. osnovnom školom Čakovec
Ivana Ružić / datum: 1. 6. 2021. 21:17

Prošećimo našom školom virtualnom šetnjom u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg uređaja povezanog na internet. Doživimo I. osnovnu školu Čakovec najnovijom interaktivnom višemedijskom tehnologijom.

Virtualna šetnja je dostupna na: https://tinyurl.com/f7c6huz4

 


[OPŠIRNIJE]Hrvatska matematička olimpijada za kadete
Tanja Debelec / datum: 31. 5. 2021. 20:40

Nakon održanog županijskog natjecanja iz matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva provodi se Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK). Natjecanje se organizira za učenike 4., 5. i 6. razreda s ciljem popularizacije matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi.   

Na osnovu odličnih rezultata postignutih na Županijskom natjecanju iz matematike na HMOK su pozvane i dvije naše učenice Nataša Drakulić (mentorica Željka Kolar) i Maja Slaviček (mentorica Tanja Debelec).

     

Čestitamo Nataši i Maji na uspjehu te im želimo puno sreće i dobrih ideja na daljnjem natjecanju 😊

 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠENO JE I DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE
Sanja Murk / datum: 31. 5. 2021. 19:33

Naša učenica 7.c razreda, svestrana Korana Drakulić, osvojila je 3. mjesto na državnom Natjecanju iz biologije. Iako je natjecanje održano 12.5.2021. u prostorijama naše škole, uzbuđenje je svejedno bilo veliko. Korana i njezina učiteljica Saša Hladki danima su se pripremale za natjecanje. Nakon održanog ispita, zaključak je bio suglasan – uporan trud i rad uvijek se isplate. Korana je po običaju dala sve od sebe, a rezultat toga vidio se kad su došli i službeni rezultati.

    

Kako se približava kraj školske godine te završavaju i zadnja natjecanja, svi bi se učitelji naše škole složili da je pravo zadovoljstvo raditi s učenicima poput Korane. Oni su naša inspiracija i motivacija. Zbog njih volimo svoj poziv.


[OPŠIRNIJE]Završena još jedna MAT liga
Sanja Murk / datum: 28. 5. 2021. 15:00

Naši veliki i mali matematičari i ove su školske godine u velikom broj sudjelovali na MAT ligi. MAT liga je postala jedno od neizostavnih natjecanja koje okuplja sve zaljubljenike u matematiku iz čitave Hrvatske od 2. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Situacija koju je uzrokovala pandemija malo je izmijenila sam tijek natjecanja pa su učenici viših razreda zadatke sva četiri kola rješavali subotama i to online. Međutim, ni to ih nije spriječilo da postignu odlične rezultate i postanu najbolje rangirane ekipe iz najsjevernijeg dijela Lijepe Naše u svojim kategorijama.


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU UŽINU U ŠK. GODINI 2021./ 2022.
Emilija Žitnjak / datum: 11. 5. 2021. 07:13

Poštovani roditelji/ staratelji,

otvara se natječaj za novu školsku godinu. Kriterij je isti kao i ove školske godine - pravo na dječji doplatak.

Budući da su rokovi kratki (podatke moramo poslati do 14. svibnja), molimo vas da se HITNO javite ako ostvarujete pravo na dječji doplatak.

Roditelji koji su dostavili potrebnu dokumentaciju za tekuću školsku godinu NE TREBAJU se javljati, stavit ćemo ih na popis.

Obavijest se odnosi na pojedince koji su stekli pravo NAKNADNO i BUDUĆE PRVAŠIĆE.

Za sada ne treba dostaviti dokumentaciju/ rješenje o dječjem doplatku, već se samo javiti mailom pedagoginji škole. U mailu treba navesti: Ime i prezime djeteta, datum rođenja, OIB djeteta.

Mail:     dubravka.keckes@gmail.com


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 6. 5. 2021. 13:01

Organizacija nastave od 10. do 14. svibnja 2021.

Obzirom na  epidemiološku situaciju i stava županijske epidemiološke službe, te na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije, Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te odluke gradonačelnika Grada Čakovca, nastava će se u tjednu od 10. do 14. svibnja 2021. odvijati na sljedeći način:

- učenici svih  razreda osnovne škole, produženi boravak i PRO prema modelu A - u školi.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 30. 4. 2021. 09:43

Organizacija nastave od 3. do 7. svibnja 2021.

Obzirom na lošu epidemiološku situaciju i stava županijske epidemiološke službe, te na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije, Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te odluke gradonačelnika Grada Čakovca,nastava će se u tjednu od 3. do 7. svibnja 2021. odvijati na sljedeći način:

- učenici od 1. do 4. razreda, produženi boravak i PRO prema modelu A - u školi

- učenici od 5. do 8. razreda prem modelu C - online prema redovnom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE 2020./2021.
Emilija Žitnjak / datum: 28. 4. 2021. 12:06

Na ovogodišnjem državnom Natjecanju iz kemije, naša Korana Drakulić, osvojila 3. mjesto!!!!!!

U ovoj pandemijskoj školskoj godini, državno Natjecanje iz kemije održano je matičnim školama pojedinih natjecatelja. Za učenike osnovnih škola natjecanje se sastojalo od dva dijela – dva zadana pokusa i održalo se 21.travnja, a 22.travnja 2021.godine za učenike srednjih škola.  Nažalost, zbog nemogućnosti održavanja samog natjecanja uživo, učenici pokuse nisu mogli izvoditi. Zbog toga su, rješavanjem dva različita testa na temu zadanih pokusa, odmjeravali svoja teorijska znanja kemije.  

U prostorijama školske knjižnice održan je prvi dio u vremenu od 9.00 do 11.00 sati po imenom Vapaj vapnika, a drugi dio, drugi pokus naziva Kad je kisik sreo… od 13.00 do 15.00 sati.

 

  Korana prije početka natjecanja

Nakon prvog dijela, Korana je iz školske knjižnice izašla s osmjehom na licu! Pokus je bio poznat, sličan je odradila sa svojom mentoricom Renatom Najman za vrijeme proljetnih praznika!

Uslijedila je pauza za ručak te nastavak natjecanja u opuštenijem tonu. Trema je nestala!

I drugi pokus Korani nije predstavljao problem. Po završetku natjecanja, došavši u učionicu kemije gdje ju je s nestrpljenjem očekivala njezina mentorica, komentirala je pitanja i moguća rješenja zadataka. Obje su bile zadovoljne!

Sada su samo trebale pričekati 26. travanj 2021. godine i 10.00h za kada je Državno povjerenstvo najavilo online sastanak s učenicima i mentorima radi uvida u zadaće učenika i privremene ljestvice poretka. Konačnu je ljestvicu poretka Povjerenstvo objavilo 27. travnja nakon rješavanja svih pristiglih žalbi.

Korana Drakulić, učenica sedmog razreda I.osnovne škole Čakovec, na ovogodišnjem je natjecanju osvojila 3.mjesto!

Nažalost, svečani završetak natjecanja te javna dodjela priznanja i nagrada i ove je godine izostala ali se nadamo da će iduće školske godine situacija biti drugačija, povoljnija, normalnija te da će Koranin osmjeh i tada blistati.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Emilija Žitnjak / datum: 26. 4. 2021. 11:25

Od 22. do 23. travnja 2021. godine održavalo se Državno natjecanje iz njemačkog jezika.   Učenici su se natjecali u tri kategorije: Kategorija I (A) – učenici koji uče njemački kao prvi strani jezik, Kategorija I (B)  - učenici koji su duže vrijeme boravili u zemljama njemačkog govornog područja i Kategorija II – učenici koji uče njemački kao izborni predmet.

Našu školu predstavljao je Marko Mihalović učenik 8. b razreda u Kategoriji I (A) i zauzeo 3.mjesto.

Učenika je za natjecanje pripremala učiteljica Gordana Ovčar.

Čestitke Marku na postignutom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 23. 4. 2021. 09:38

Organizacija nastave od 26. do 30. travnja 2021.

Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije, Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te odluke gradonačelnika Grada Čakovca, nastava će se u tjednu od 26. do 30. travnja 2021. odvijati na sljedeći način:

- učenici od 1. do 4. razreda, produženi boravak i PRO prema modelu A - u školi

- učenici od 5. do 8. razreda prem modelu C - online prema redovnom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]Dan planete Zemlje - akcija digitalnog čišćenja
Ivana Ružić Ivana Vadlja / datum: 23. 4. 2021. 06:07

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, učenici naše škole prionuli su akciji čišćenja digitalnog otpada. U svakodnevnom životu, za zabavu i razonodu, povezivanje s prijateljima, a u vrijeme pandemije i za učenje, koristimo društvene servise, obrazovne i osobne oblake za spremanje i dijeljenje podataka.

Vrlo često nismo ni svjesni da korištenjem digitalnih podataka stvaramo digitalni otpad zbog kojeg se povećavaju emisije CO2 koje su usporedive s emisijama svjetske zrakoplovne industrije.

Što je digitalni otpad, kako nastaje i kako očistiti digitalni otpad, pitanja su o kojima smo promišljali, raspravljali, tražili ideje i prijedloge za poboljšanje vlastitih navika kako bi doprinjeli smanjenju digitalnog otpada koji doprinosi globalnom zatopljenju Zemlje.

Prionuli smo akciji čišćenja digitalnih uređaja  tako što smo  obrisali nepotrebne digitalne dokumente, staru i nepotrebnu e-poštu, aplikacije koje ne koristimo, kopije, bezvrijedne fotografije i videozapise itd. Nova znanja i vještine prikazali smo lecima sa savjetima za provođenje digitalnog čišćenja.

Učenici 2. i 3. razreda Područne škole Novo Selo Rok također su se  uključili u akciju Zelene čistke Digitalno čišćenje održanoj povodom Dana planeta Zemlje. Učenici 2. razreda su samostalnim pretraživanjem interneta i pregledavanjem mrežnih stranica istražili što je to Zelena čistka. Nakon zajedničke rasprave i zaključivanja što je to digitalno čišćenje te što sve obuhvaća krenuli su u digitalno čišćenje školskih laptopa. Obrisali su sve nepotrebne datoteke, a nakon njih čišćenje su nastavili učenici 3. razreda. Obrisali su sve iz koša za smeće te provjerili preostale laptope i mape na njima te također obrisali sve nepotrebne datoteke.


[OPŠIRNIJE]DEVET UČENIKA NAŠE ŠKOLE NATJECALO SE NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE
Ivana Ružić / datum: 19. 4. 2021. 20:07

Od 12. do 14. travnja 2021. godine održavalo se Državno natjecanje iz informatike. S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje se održalo na daljinu iz prostorija škole. Na natjecanju je sudjelovalo devet učenica i učenika naše škole te četiri učiteljice  informatike u ulozi mentorica.

U kategoriji Logo na državnoj razini natjecanja sudjelovala je učenica petog razreda Nataša Drakulić i osvojila deseto mjesto. Natašina mentorica je učiteljica Sanja Murk.

U kategoriji Digitalne kompetencije na državnoj razini natjecanja sudjelovala je učenica petog razreda Tesa Trbović. Tesa je osvojila šesto mjesto, a njezina mentorica je učiteljica Maja Hižman.

U kategoriji Algoritmi sudjelovao je učenik šestog razreda Saša Ovčarić. Saša je osvojio sedmo mjesto, a njegova mentorica je učiteljica Ivana Vadlja. Saša ima i vanjskog mentora.

U kategoriji Razvoj softvera softverski rad imena Natural Disaster Survival predstavili su učenici sedmog razreda Korana DrakulićDominik Dukić Roko Novinščak te su osvojili četvrto mjesto.

U istoj kategoriji natjecali su se i učenici osmog razreda Dominik VidovićParis Posavec i Stjepan Ružić koji su predstavili softverski rad imena Geo Escape Room i osvojili šesto mjesto. Mentorica natjecateljima u kategoriji Razvoj softvera je učiteljica Ivana Ružić.

Svima čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo puno uspjeha u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 16. 4. 2021. 06:46

Organizacija nastave od 19. do 23. travnja 2021.

Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije, Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te odluke gradonačelnika Grada Čakovca, nastava će se u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. odvijati na sljedeći način:

- učenici od 1. do 4. razreda, produženi boravak i PRO prema modelu A - u školi

- učenici od 5. do 8. razreda prem modelu C - online prema redovnom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ BIOLOGIJE
Emilija Žitnjak / datum: 12. 4. 2021. 08:50

Na županijskom natjecanju iz biologije, održanom 15.3.2021. sudjelovalo je sedmero učenika naše škole koji su se natjecali u dvije kategorije.

U kategoriji sedmih razreda najbolja u našoj županiji bila je učenica Korana Drakulić koja je ujedno i pozvana na državno natjecanje. Zavidno znanje iz biologije pokazali su i Filip Kitanović  (2.mjesto), Jelena Lesjak (4.mjesto), Filipa Međimurec  (14.mjesto) i Katja Plevnjak  (16.mjesto).

U kategoriji osmih razreda sudjelovali su Klara Martinjak (4.mjesto) i Jakov Hamonajec (15.mjesto).

Mentori učenicima su učiteljica Saša Hladki i učitelj Zvonimir Malić.

Učenicima čestitamo na izvrsnom uspjehu te im zahvaljujemo na uloženom trudu, a Korani želimo puno uspjeha na državnom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA NASTAVE
Emilija Žitnjak / datum: 9. 4. 2021. 11:23

Obzirom na epidemiološku situaciju, nastava za sve učenike (od 1. do 8. razreda) od ponedjeljka 12. travnja 2021., odvijat će se prema modelu "C" - online.

Nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu - B smjena ujutro, A - smjena poslije podne.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE
Emilija Žitnjak / datum: 9. 4. 2021. 08:03

Naša učenica petog razreda Nataša Drakulić pozvana je na državno natjecanje iz geografije koje će se održati  3. i 4. svibnja 2021.

Čestitke!

 


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE
Sanja Murk / datum: 6. 4. 2021. 11:59

Ove godine županijsko Natjecanje iz matematike održano je u matičnim školama 29. ožujka 2021. godine. I. osnovnu školu Čakovec predstavljalo je 13 učenika u tri kategorije.

Naši učenici pokazali su zavidna znanja i ostvarili odlične rezultate u svim kategorijama.

 

Učenica petog razreda Nataša Drakulić osvojila je izvrsno 2. mjesto. Kako petaši usvajaju matematička znanja i vještine velikom brzinom pokazali su i učenici Eva Radiković (6. mjesto), David Koštarić (7. mjesto) te Arien Kovačić (9. mjesto).

Maja Slaviček s osvojenim 1. mjestom i Nikola Dolenec s osvojenim 2. mjestom dokazali su da su trenutno najbolji šestaši u županiji. U kategoriji šestih razreda natjecali su se još i Fran Ivan Marić (7. mjesto), Mirta Žerjav (9. mjesto), Lucija Bočkaj (11. mjesto) te Liam Mičić (12. mjesto).

Među našim vrijednim sedmašima moramo istaknuti uspjeh učenice Korane Drakulić koja je osvojila odlično 3. mjesto. Sedme razrede predstavljali su još i Katja Plevnjak (10. mjesto) te Lovro Gašparić (12. mjesto).

Učenike su za natjecanja pripremale mentorice Željka Kolar, Tanja Debelec i Sanja Murk.

Radovi učenica Nataše Drakulić, Maje Slaviček i Korane Drakulić zatraženi su na uvid od strane Državnog povjerenstva. Djevojke s nestrpljenjem čekaju rezultate revizije i mogući poziv na državno natjecanje i/ili olimpijadu.

 

Velike čestitke svim učenicima na uloženom trudu i postignutim rezultatima!

 


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ KEMIJE
Emilija Žitnjak / datum: 1. 4. 2021. 07:54

KORANA DRAKULIĆ, županijska prvakinja, pozvana na državno natjecanje!

 

Ovogodišnje županijsko natjecanje iz kemije održavalo se u matičnim školama plasiranih učenika u skladu s epidemiološkim mjerama 11. ožujka 2021. godine. Našu je školu predstavljalo petero učenika sedmih:

Korana Drakulić, Dominik Dukić, Lovro Gašparić, Zara Nedeljko i Helena Veselko

 i tri učenice osmih razreda – Klara Kolac, Leona Janković i Asja Kasapović.

Dijelić atmosfere sa županijskog natjecanja vidljiv je na slikama.

   

Nakon provedenog natjecanja, Županijsko je povjerenstvo ispravilo testove svih sudionika natjecanja te objavilo privremenu listu poretka. Državno je povjerenstvo 29. ožujka 2021. godine listu potvrdilo te proglasilo konačne rezultate.

Naši su učenici postigli fantastične rezultate!

U kategoriji sedmih razreda najbolja je bila Korana Drakulić koja je zbog osvojenih 39 bodova među dvadesetpetero najboljih mladih kemičara u Republici Hrvatskoj te stoga pozvana na državno natjecanje koje će se održati 21. i 22. travnja 2021. godine. Zbog pandemije i epidemioloških mjera, natjecanje će se održavati  u matičnim školama natjecatelja.

Čestitke Korani na postignutom uspjehu!

I ostali učenici sedmih razreda pokazali su zavidno poznavanje kemije! Dominiku je za dlaku izmakao poziv na državno natjecanje! Želimo mu puno uspjeha iduće godine kao i Zari, Heleni i Lovri! Vjerujemo da će i iduće godine biti tako marljivi i postići zapažene rezultate.

I osmašice su nam, svojim rezultatima, osvjetlale obraz. Najbolja među njima bila je Klara Kolac kojoj na žalost, osvojeni bodovi nisu bili dovoljni za prolaz na višu razinu natjecanja.

Vjerujemo da će i nadalje, u srednjoj školi, pokazivati i razvijati daljnju ljubav prema kemiji i prirodnim znanostima.


[OPŠIRNIJE]Geografi postigli vrhunske rezultate na županijskom natjecanju
Emilija Žitnjak / datum: 30. 3. 2021. 19:21

Na županijskom natjecanju iz geografije, održanom 25.3.2021., sudjelovalo je 80 učenika, od čega 17 iz I. OŠ Čakovec.

U svakoj kategoriji natjecanja naši su učenici bili među tri najbolja.

Prva mjesta su ovojili: Nataša Drakulić u kategoiji 5.razred

                                       Matija Šopar u kategoriji 6. razred

Plasman svih učenika po kategorijama

5. razred (mentor D.Perenc-Jaušovec): Nataša Drakulić, 1.mjesto

                                                                Arien Kovačić, 4. mjesto

                                                                Morin Tkalec, 5. mjesto

6. razred (mentor S.Martišek): Matija Šopar, 1. mjesto

                                                    Patrik Rakić, 7. mjesto

                                                    Bela Veronika Lovrenčić, 10. mjesto

                                                    Franka Strnad, 13. mjesto

7.razred (mentor D.Perenc-Jaušovec): Keti Tropša, 3. mjesto

                                                               Korana Drakulić, 4. mjesto

                                                               Zara Nedeljko, 6. mjesto

                                                               Dominik Dukić, 10. mjesto

                                                               Roko Novinščak, 15. mjesto

                                                               Nela Levačić, 19. mjesto

                                                               Lovro Gašparić, 20. mjesto

8. razred (mentor D.Perenc-Jaušovec): Matea Bočkaj, 2. mjesto

                                                                Asja Kasapović, 5. mjesto

                                                                Borna Martinjak, 9. mjesto

Za državno natjecanje predoloženi su učenici:

Nataša Drakulić,  Arien Kovačić, Matija Šopar, Keti Tropša, Matea Bočkaj.

Čestitke svim učenicima na uloženom trudu i postignutim rezultatima!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE
Sanja Murk / datum: 30. 3. 2021. 17:45

Rezultati županijskog natjecanja održanog 29.3. 2021. nalaze se u privitku.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike - obavijest
Tanja Debelec / datum: 29. 3. 2021. 06:28

Županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola održava se u matičnim školama u ponedjeljak 29. ožujka 2021. u 10.00 sati.         

                                                      

Županijsko povjerenstvo prikupljat će učeničke radove do 14 sati u školi domaćina, I.osnovna škola Čakovec, Kralja Tomislava 43. 

Rješenja s uputama o bodovanju biti će objavljena javno nakon što svi predsjednici Županijskih povjerenstava jave Državnom povjerenstvu da su prikupili sve testove, a najkasnije u utorak 30. ožujka 2021., na stranici https://natjecanja.math.hr/zupanijsko2021/

Županijsko povjerenstvo vrednovat će testove u utorak 30.ožujka 2021. Nakon vrednovanja svih učeničkih radova, objavljuje se privremena ljestvica poretka (samo sa zaporkom i brojem bodova) na mrežnim stranicama I.osnovne škole Čakovec u 18 sati zajedno s uputom na koji način učenik može uložiti online žalbu od 18 do 18:30 sati. Nakon rješavanja svih žalbi priprema se i objavljuje ljestvica poretka učenika u 19 sati.

Rezultati su konačni nakon što Državno povjerenstvo pregleda testove i uskladi bodovanje svih Županijskih povjerenstava kako bi svi učenici bili ocijenjeni prema istom kriteriju. Objedinjeni rezultati županijskih natjecanja s eventualnim korekcijama bodova bit će objavljeni do srijede 14. travnja 2021.godine.

                                                       predsjednica Županijskog povjerenstva                                                                     za provedbu Natjecanja iz matematike                                                                                  Tanja Debelec, prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE
Emilija Žitnjak / datum: 26. 3. 2021. 19:22

Planirani ispiti predznanja za buduće prvašiće u I. osnovnoj školi Čakovec provodit će se prema planu -  planiranom datumu i vremenu.


[OPŠIRNIJE]OD 29. OŽUJKA 2021. NASTAVA PRREMA MODELU "C"
Emilija Žitnjak / datum: 26. 3. 2021. 14:05

Na osnovu preporuke Stožera civilne zaštite Grada Čakovca i odluke gradonačelnika Čakovca, od ponedjeljka, 29. ožujka do 1. travnja 2021. nastava za SVE učenike provodit će se po modelu "C" - online.


[OPŠIRNIJE]I. osnovna škola Čakovec nagrađena oznakom eTwinning škole
Ivana Ružić / datum: 23. 3. 2021. 20:07

I. osnovna škola Čakovec nagrađena je eTwinningovom oznakom kvalitete za škole. eTwinning oznakom se nagrađuje uključenost, predanost, marljivost - ne samo pojedinih eTwinnera, već i timova učiteljica i učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja škole. Djelatnici naše škole aktivno su sudjelovali u eTwinning projektima, na mrežnim edukacijama u organizaciji eTwinning nacionalne službe u Zagrebu i središnje eTwinning službe u Brusselsu. 

Koncept dobivanja statusa eTwinningove oznake za škole sastoji se u razvoju svih komponenti koje se mogu objektivno ocjenjivati, a pokazuje napredak ustanove. eTwinning oznaka kvalitete našoj školi osigurava veliku vidljivost na europskoj razini, u europskoj mreži vodećih eTwinning škola koje su poticaj i motivacija daljnjem razvoju eTwinninga.

eTwinning oznaka našu školu ističe kao vodeću odgojno-obrazovnu ustanovu na području: digitalne prakse, prakse iz eSigurnosti, inovativnih i kreativnih pristupa poučavanju, promicanju stalnog profesionalnog razvoja i obrazovanja djelatnika, promicanja suradnje u nastavnoj praksi među učiteljima i učenicima.


[OPŠIRNIJE]OCJENA UPORABLJIVOSTI I. OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC
Emilija Žitnjak / datum: 23. 3. 2021. 14:22

Nakon nedavnih potresa napravljen je preliminarni pregled i ocjena uporabljivosti konstrukcije građevine I. osnovne škole u Čakovcu, a prema kojem je data ocjena "uporabljivo".


[OPŠIRNIJE]LiDraNo
Emilija Žitnjak / datum: 22. 3. 2021. 12:16

Komentar učenice Lucije Skender predložen za državnu razinu smotre LiDraNo!

Nakon održane županijske razine smotre LiDraNo (16. ožujka 2021.) Povjerenstvo za novinarski izraz predložilo je rad naše učenice Lucije Skender (7.d) - „Odjeća (ne)govori o nama: Koju priču priča naša odjeća?“ – za državnu razinu. Mentorica joj je bila učiteljica Maja Magdalenić. Neizmjerno smo zadovoljni što upravo njezin rad ima priliku predstaviti našu školu, ali i županiju. Nestrpljivo čekamo rezultate Državnoga povjerenstva za odabir radova iz cijele zemlje, a Luciji želimo puno uspjeha i sreće!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NTJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Emilija Žitnjak / datum: 19. 3. 2021. 07:20

U srijedu, 17.3.2021., je održano županijsko natjecanje u poznavanju njemačkog jezika.  

Sudjelovalo je petero učenika iz naše škole i to u sve tri kategorije: 

Kategorija I, Lista A (učenici koji uče njemački jezik kao prvi strani jezik):

 • Marko Mihalović (8.B) zauzevši 4. mjesto.  

Mentorica: Gordana Ovčar 

Kategorija I, Lista B ( učenici koji su boravili u zemljama njemačkog govornog područja) :   

 • Morgana Magdalena Popović (8.C)  osvojivši 1. mjesto             
 • Lana Lepen (8.A) 2. mjesto.   

Mentorica: Monika Turk

Kategorija II (učenici koji uče njemački jezik kao izborni predmet):

 •  Lea Bartolić (8.C) 1. mjesto 
 • Sara Hassan (8.D) 7.mjesto.                                            

Mentorica: Monika Turk 

Čestitke svima! 


[OPŠIRNIJE]Devet učenika I. osnovne škole Čakovec pozvano je na državnu razinu Natjecanja iz informatike
Ivana Ružić / datum: 17. 3. 2021. 09:38

I. osnovna škola Čakovec unatrag nekoliko godina ulaže resurse i napore u IKT infrastrukturu, a posebice u razvoj digitalnih kompetencija učitelja. Prema Europskom okviru za digitalno zrele obrazovne institucije, I. osnovna škola Čakovec je jedna od tek tri digitalno zrele škole u Republici Hrvatskoj. U središtu obrazovnog procesa škole su učenici koji redovito sudjeluju u različitim inicijativama, na natjecanjima i smotrama predstavljajući usvojena znanja, vještine i sposobnosti. 

Na županijskoj razini natjecanja iz informatike, održanoj 3. ožujka 2021. godine, sudjelovalo je šesnaest učenika naše škole. Odlukom Državnog povjerenstva za provedbu Natjecanje iz informatike, na državnoj razini natjecanja našu školu predstavljat će čak devet učenika.
 
        
 
U kategoriji Logo na državnu razinu natjecanja pozvana je učenica petog razreda Nataša Drakulić. U kategoriji Digitalne kompetencije na državnoj razini natjecanja natjecat će se i učenica petog razreda Tesa TrbovićSaša Ovčarić, učenik je šestog razreda koji će se natjecati u kategoriji Algoritmi. U kategoriji Razvoj softvera svoje softverski rad imena Natural Disaster Survival predstavit će učenici sedmog razreda Korana DrakulićDominik DukićRoko Novinščak te učenici osmog razreda Dominik VidovićParis Posavec i Stjepan Ružić koji će predstaviti softverski rad imena Geo Escape Room. Mentorice učenicima su učiteljice informatike Maja HižmanSanja MurkIvana Ružić i Ivana Vadlja. Učenik Saša Ovčarić ima i vanjskog mentora.
 
 
Svima čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo puno uspjeha na državnoj razini natjecanja koja će se održati virtualno od 12. do 14. travnja.

[OPŠIRNIJE]Repopulacija crvene vjeverice na području Perivoja Zrinski
Emilija Žitnjak / datum: 16. 3. 2021. 14:06

2017. godine pokrenuta je ideja o projektu Repopulacija crvene vjeverice na području Perivoja Zrinski u Čakovcu.

Do ideje smo došle u razgovoru sa Sinišom Golubom iz Javne ustanove Međimurska priroda koji je predložio da vratimo crvene vjeverice u naš park jer se njihova populacija u zadnjih desetak godina dosta smanjila i gotovo nestala, a razlog je ugroženost staništa i invazivne sive vjeverice koje su naselile park i istrijebile postojeće crvene.

Prijedlog nam se dopao, dogovoreno je da ga iznesemo ravnatelju Siniši Stričaku, te  predstavnicima grada Čakovca.

Zadatak Škole bio je najprije napisati plan projekta koji je prihvaćen od strane Grada. Zatim oformiti dječju radnu skupinu, koju čine 11 učenika tada šestih, a danas osmih razreda, a projektu se pridružila i  učiteljica iz biologije i kemije, Saša Hladki.

Prijedlog projekta je prihvaćen, te se krenulo u podjelu zadataka, a projektu su se u međuvremenu pridružili i predstavnici Zoološkog vrta Zagreb, te Cedrus forest d.o.o. iz Čakovca. Dogovoreno je da nositelj projekta bude l. osnovna škola Čakovec, a svi ostali partneri.

 Preko ljeta prikupljeni su i pripremljeni materijali s podacima o vjevericama koji su stavljeni na informativne ploče. Za izradu i postavljanje tih ploča bila je zadužena tvrtka ELTEL d.o.o., a iste su postavljene u rujnu 2018. na ulazima u Perivoj i uz samu nastambu za vjeverice. U isto vijeme izrađena je i nastamba  koja je netom prije dolaska vjeverica postavljena sa zapadne strane dvorca u Perivoju Zrinski.

  

(više pod "opširnije")


[OPŠIRNIJE]Hrvatski jezik - spoj znanja i kreativnosti
Emilija Žitnjak / datum: 12. 3. 2021. 13:17

Hrvatski je jezik predmet u kojemu pokazujemo svoju kreativnu stranu i primjenu znanja u jezičnim zadatcima.

Ove su školske godine tri učenice 7. razreda pozvane na županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika: Keti Tropša (7.b) i Vanja Novak (7.b) te Nina Fric (7.e). Mentorica im je učiteljica Jelena Filo. Županijsko se natjecanje održalo 10. ožujka. Rezultate željno iščekujemo!

Naravno, I. OŠ Čakovec imala je i svoje predstavnice na LiDraNu i to u dramsko-scenskom i novinarskom izrazu. Međuopćinska se razina održala u veljači,  a nedavno je Povjerenstvo odlučilo pozvati tri naše učenice na županijsku smotru koja će se održati 16. ožujka 2021. Učenice Meri Matjačić (8.a) i Stella Jezernik (7.b) imat će „online izvedbu“ svojih monologa. Meri će izvesti monolog Razmišljamo previše, osjećamo premalo (ulomak iz filma Charlieja Chaplina), voditeljica: učiteljica Julijana Levak. Stella će izvesti ulomak iz knjige Stjepana Tomaša Mali ratni dnevnik, voditeljica: učiteljica Natalie Plešnar.
U novinarskom će nas izrazu predstaviti učenica Lucija Skender (7.d) koja je napisala komentar Odjeća (ne)govori o nama: Koju priču priča naša odjeća?, mentorica: učiteljica Maja Magdalenić.

Čestitamo na postignutim rezultatima i želimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]VAŽNO! - ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Emilija Žitnjak / datum: 11. 3. 2021. 12:55

Poštovani roditelji/staratelji,

u ponedjeljak, 22. ožujka počinjemo s procjenom psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole. Točan termin (datum i vrijeme) dobit ćete na vaš mail najmanje pet dana prije zakazanog termina. Prije dolaska obavezni ste djetetu i osobi u pratnji izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je povišena (37, 2 i viša), NE dolazite, već nas obavezno kontaktirajte na broj 095/ 289 7777.

Ispit zrelosti je prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada.

Razgovor kod pedagoginje i defektologinje traje približno pola sata. Nakon toga dijete odlazi na razgovor s psihologinjom; razgovor također traje oko pola sata.

Molimo vas da na ispit zrelosti dođete točno na zakazani termin.

Ispit zrelosti održava se u novom dijelu škole, ulaz 1 kod sportske dvorane. Molimo pričekati ispred ulaza (ne zvoniti na zvono), da netko dođe po vas. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba (roditelj ili staratelj) koja treba nositi pravilno stavljenu zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Na ispit zrelosti molimo donijeti otpusna pisma, medicinske nalaze (ako dijete boluje od neke kronične bolesti), nalaze logopeda i/ili psihologa te drugih stručnjaka.


[OPŠIRNIJE]Digitalni učenički inkubator
Ivana Ružić / datum: 7. 3. 2021. 17:32

Online inkubator za razvoj kreativnog potencijala učenika i stvaranje nove vrijednosti.

I. osnovna škola uključila se u projekt Digitalni poduzetnički inkubator. Pozivamo sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da svoje sudjelovanje prijave učiteljici Ivani Ružić, najkasnije do srijede 10. ožujka.

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokreću Digitalni učenički inkubator na platformi StellarPlatform.com. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je:

Aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje

Stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti

Educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata

Promovirati timski rad i zajedništvo unutar razreda

Omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima

Mrežne stranice projekta: https://digitalniinkubator.eu


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli u školu budućnosti!
Ivana Ružić / datum: 5. 3. 2021. 14:56

 

I. osnovna škola Čakovec jedna je od 60 elitnih škola u kojima započinje projekt Škola budućnosti. Sve zainteresirane učenike (od 5. do 8. razreda) pozivamo da se prijave za sudjelovanje učiteljici informatike Ivani Ružić, voditeljici projekta u školi najkasnije do četvrtka, 11. ožujka.

Učenici će u sklopu projekta u svojim školama formirati razvojne timove, a pri prvom koraku će istražiti UN-ove ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od navedenih ciljeva i detektirati problem koji mogu riješiti izradom chatbota.  

Inženjeri tvrtki STEMI i Infobip razvili su za učenike edukacijske video materijale i programsko okruženje, pomoću kojih će se učenici, između ostaloga, upoznati s obradama prirodnog jezika, tehnologijama koje stoje iza proizvoda kao što su Google Translate, Siri, Amazon Alexa, Gmail.

Također, naučit će kako pisane rečenice pretvarati u brojeve koje algoritmi strojnog učenja razumiju te pomoću njih u rečenicama prepoznaju  korisnikovu namjeru ili pojedine entitete.  Kroz praktičan rad znanja i vještine o umjetnoj inteligenciji razvijat će učenici, ali i njihovi učitelji.  

„Kroz ovaj projekt najmlađima želimo približiti i naše priče iz industrije, prenijeti vlastito iskustvo rada u globalnoj tehnološkoj kompaniji i ispričati kako izgleda jedan životni put inženjera. Želimo da učenici sutra s lakoćom mogu prepoznati koje to probleme mogu rješavati umjetnom inteligencijom, a da učitelji u budućnosti sve to dalje mogu prenijeti i na nadolazeće generacije. Drago nam je da smo projektom obuhvatili škole iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a pogotovo ona područja koja možda i nemaju doticaj s takvim edukacijama i tehnologijama“, izjavio je Izabel Jelenić, tehnički direktor Infobipa. 

Veselimo se novim izazovima. 

Mrežne stranice projekta: https://skolabuducnosti.stemi.education


[OPŠIRNIJE]17 naših geografa pozvano na županijsko natjecanje
Emilija Žitnjak / datum: 2. 3. 2021. 13:56

Školsko natjecanje iz geografije održano je 22.2.2021. Po prvi puta održano je online putem platforme Microsoft Forms. I u ovakvoj novoj situaciji naši su se učenici dobro snašli i pokazali svoje veliko geografsko znanje.

Na školskom natjecanju je sudjelovalo 23 naših učenika u kategorijama od 5. do 8. razreda, a čak je njih 17  pozvano na županijsko natjecanje.

5.razred: Nataša Drakulić, Arien Kovačić, Morin Tkalec

               Mentor: Danijela Perenc-Jaušovec

6.razred: Matija Šopar, Franka Strnad, Bela Veronika Lovrenčić, Patrik Rakić

               Mentor: Silvija Martišek

7. razred: Keti Tropša, Korana Drakulić, Roko Novinščak, Nela Levačić, Zara 

                Nedeljko, Lovro Gašparić, Dominik Dukić

                Mentor: Danijela Perenc-Jaušovec

8. razred: Matea Bočkaj, Asja Kasapović, Borna Martinjak

                Mentor: Danijela Perenc-Jaušovec

Čestitke svim učenicima na plasmanu na višu razinu natjecanja.


[OPŠIRNIJE]RASPORED PRIMANJA RODITELJA
Emilija Žitnjak / datum: 28. 2. 2021. 13:25

Pod "opširnije" se nalazi raspored primanja roditelja učitelja predmetne nastave.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Emilija Žitnjak / datum: 23. 2. 2021. 12:35

Obavještavaju se roditelji budućih prvašića da se roditeljski sastanak (u živo) NEĆE održati.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno istraživanje: umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju
Ivana Ružić / datum: 17. 2. 2021. 18:23

17. veljače održan je radni sastanak partnerskih ustanova u međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija i razmjenu primjera dobre prakse u obrazovanju pod nazivom Artificial Intelligence in Education - challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students.

I. osnovna škola Čakovec nositelj je projekta u kojem zajedno s partnerima iz Hrvatskog robotičkog saveza, Nefinije,  Agrupamento de Escolas do Barreiro i  I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu, razvijaju kurikulum, priručnik za učitelje i online tečaj za učenike primijenjiv u obrazovnim ustanovama širom Europske unije.

Na današnjem radnom sastanku dogovoreni su ciljevi i smjernice za provođenje međunarodnog istraživanje koje će se provoditi u europskim školama, udrugama i drugim obrazovnim ustanovama sa ciljem utvrđivanja koristi li se umjetna inteligencija u osnovnoškolskom obrazovanju, na koji način umjetna inteligencija poboljšava proces učenja i poučavanja, koji je oblik podrške potreban učiteljima pri uvođenju umjetne inteligencije u obrazovanje. Umjetna inteligencija je ključni element STEM područja koja na različite načine ulazi u naše učionice, a zajedničkim radom partnera nastoje se ponuditi obrazovni sadržaji koji će učenike i učitelje iz korisnika pretvoriti u stvaratelje digitalne tehnologije.


[OPŠIRNIJE]Troje učenika 7. razreda I. osnovne škole Čakovec pozvano na Županijsko natjecanje iz povijesti!
Emilija Žitnjak / datum: 17. 2. 2021. 14:17

Županijsko povjerenstvo za natjecanje iz povijesti, nakon pregledanih i ponovno ispravljenih testova sa školske razine natjecanja pozvalo je troje naših učenika 7. razreda na Županijsko natjecanje iz povijesti.

To su učenici/eJelena Lesjak iz 7. d, Zara Nedeljko i Filip Kitanović iz 7. a razreda.

Učenicima je mentor bio učitelj Mario Šestak.

Županijsko natjecanje iz povijesti održat će se 12. ožujka 2021. godine u Osnovnoj školi Kotoriba u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Čestitke učenicima pozvanim na Županijsko natjecanje!


[OPŠIRNIJE]Najbolji kemičari I. osnovne škole pozvani na Županijsko natjecanje iz kemije!
Emilija Žitnjak / datum: 16. 2. 2021. 19:53

Nakon pregledanih i ponovno ispravljenih  testova školske razine Natjecanja iz kemije za učenika sedmih i osmih razreda, Županijsko povjerenstvo sastavilo je pozivnu listu za dvadeset najboljih učenika naše županije u pojedinačnom natjecanju znanja kemije u kategorijama sedmih i osmih razreda.

Na županijskom  će natjecanju našu školu predstavljati čak petero učenika u konkurenciji sedmih razreda i tri učenice u kategoriji osmih. Naši najbolji kemičari sedmih razreda su Zara Nedeljko, Korana Drakulić, Dominik Dukić, Helena Veselko i Lovro Gašparić.

U 8.b razredu nalaze se tri najbolje kemičarke osmih razreda – Klara Kolac, Leona Janković i Asja Kasapović.

Svim je učenicima mentorica učiteljica Renata Najman.

Županijsko natjecanje održat će se 11. ožujka 2021. godine u osnovnoj školi Sveti Martin na Muri u skladu s epidemiološkim mjerama.

Čestitke svim učenicima pozvanim na županijsko natjecanje!


[OPŠIRNIJE]16 učenika pozvano na županijsku razinu natjecanja iz informatike
Ivana Ružić / datum: 15. 2. 2021. 19:58

Na županijskoj razini natjecanja iz informatike, I. osnovnu školu Čakovec predstavit će učenice i učenici koji će svoja informatička znanja i digitalne vještine predstaviti u svih pet kategorija natjecanja.

U kategoriji Logo na županijskoj razini natjecanja sudjelovat će učenici petih razreda David Koštarić, Lucija Žagar i Nataša Drakulić. Njihova mentorica je učiteljica Sanja Murk. Školu će predstavljati i Filip Kitanović, učenik sedmog razreda koji ima vanjskog mentora.
U kategoriji Algoritmi na županijskoj razini natjecanja sudjelovat će Saša Ovčarić učenik šestog razreda koji ima vanjskog mentora i Gabriel Murk, učenik sedmog razreda čija je mentorica učiteljica Ivana Vadlja.
 
 
U kategoriji Digitalne kompetencije natjecat će se učenici petih razreda Tesa Trbović i Lana Miličević. Njihova mentorica je učiteljica Maja Hižman. U kategoriji Osnove informatike na županijskoj razini natjecanja sudjelovat će učenica sedmog razreda Korana Drakulić i učenik osmog razreda Matijas Jesen. Njihova mentorica je učiteljica Maja Hižman.
U kategoriji Razvoj softvera sudjelovat će dva tima učenika i predstaviti dva softverska rada Geo Escape Room: Dominik Vidović, Paris Posavec i Stjepan Ružić, te Natural Disaster Survival: Dominik Dukić, Korana Drakulić i Roko Novinščak. Njihova mentorica je učiteljica Ivana Ružić.
 

[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2021. - Together for Safer Internet
Ivana Ružić / datum: 15. 2. 2021. 19:46

Tradicionalno, svake veljače u I. osnovnoj školi Čakovec obilježavamo Dan sigurnijeg interneta raznovrsnim aktivnostima sa ciljem razvoja sigurnog i odgovornog ponašanja u virtualnom svijetu. Dan sigurnijeg interneta 2021. godine obilježili smo 9. veljače pokretanjem međunarodnog projekta imena Together for Safer Internet. Koordinatorica projekta je učiteljica informatike Ivana Vadlja koja je uz pomoć učitelja engleskom jezika Jure Cmrečaka i učiteljica informatike Maje Hižman, Sanje Murk i Ivane Ružić, osmislila niz aktivnosti za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce.

Zajedničkim radom učiteljica i učitelja, stručnih suradnika, ravnateljica i ravnatelja iz više od dvadeset škola širom Hrvatske i Europe, učenici će upoznati svoje vršnjake, njihove aktivnosti u virtualnom svijetu, mogućnosti sigurne i odgovorne komunikacije i suradnje, razmijeniti pozitivna i negativna vlastita iskustva, posebice iskustva tijekom nastave na daljinu. Pravila lijepog i sigurnog ponašanja, zaštita i poštivanje autorskih prava, digitalni tragovi, čuvanje identiteta i sl. samo su neka od područja projektnih aktivnosti. Aktivnosti za učenike omogućuju usvajanje novih znanja, razvoj vještina i sposobnosti iz domene e-Društva, vještina rada u timu, kreativno pisanje, digitalno komuniciranje i stvaranje te kritičko i logičko razmišljanje. Učenici će osmisliti i izraditi vlastite prijedloge za logo projekta, crteže, plakate, rješavati zagonetke i kvizove, naučiti stvoriti sigurnu lozinku, čuvati vlastiti digitalni identitet. S posebnim veseljem očekujemo virtualne sastanke s našim partnerima, upoznavanje vršnjaka, škola, tradicije i kultura različitih mjesta širom Europe. Projektne aktivnosti će trajati mjesec dana nakon čega će se provesti online glasanje za najbolje učeničke radove.

Projektne aktivnosti uključuju i aktivnosti za učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje partnerskih škola koji će razmijeniti vlastita iskustva i stavove, primjere dobre prakse, obrazovne materijale i scenarije poučavanja o sigurnom i odgovornom ponašanju na internetu.


[OPŠIRNIJE]CodeInnova - testiranje i evaluacija intelektualnih rezultata
Ivana Ružić / datum: 12. 2. 2021. 08:15

CodeInnova: Teaching programming in Primary school: curriculum, didactic methods, texbooks, online suport ime je međunarodnog partnerstva financiranog sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+ KA201, strateška partnerstva za razvoj inovacija.

Projektni tim iz I. osnovne škole Čakovec u partnerstvu s timovima iz škole Zamojskie Towarzystwo Oswiatowe iz Poljske, škole Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres iz Portugala, fakultetom Jyvaskylan Yliopisto iz Finske i timom iz Školske knjige, razvili su novi kurikulum za poučavanje i učenje programiranja učenika od 1. do 8. razreda, dva priručnika i pedesetak scenarija poučavanja primijenjivih na škole u partnerskim zemljama.

Nakon godine dana zajedničkog rada, svi obrazovni materijali su završeni i poslani na testiranje u škole diljem Europske unije. Ponosni smo radom i doprinosom projektnog tima iz I. osnovne škole Čakovec u ovom međunarodnom partnerstvu čime nastavljamo kontinuirani rast i razvoj na području razvoja digitalnih kompetencija učitelja i učenika u našoj školi, razvijamo status naše škole u zajednici europksih škola koje zajedničkim radom neprekidno rade na poboljšanju obrazovnog sustava s naglaskom na razvoj kompetencija potrebnih u budućem školovanju učenika i kompetencije potrebnih na tržištu rada.

U prilogu je dostupan kurikulum CodeInnova.


[OPŠIRNIJE]Škola nagrađena certifikatom Europske komisije za izvrsnost u programiranju
Ivana Ružić / datum: 9. 2. 2021. 20:54

I. osnovna škola Čakovec kontinuirano obilježava Europski tjedan programiranja svake jeseni od 2014. godine kada je Europska komisija pokrenula inicijativu za razvoj digitalnih kompetencija svih građana EU. Europsko društvo postaje multikulturno i unatoč velikim razlikama u svojoj povijesti i raznolikosti, susreće se sa sličnim izazovima. Jedan od tih izazova je osigurati digitalno zrelo društvo, s vrlo dobro razvijenim brzo rastućim digitalnim vještinama, obrazovanjem koje će osigurati potrebe budućih poslova i pridonijeti razvoju bolje i odgovornije budućnosti s obzirom na kulturne orijentacije, religije, socijalni i ekonomski status, ili čak dob, seksualnu orijentaciju itd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici svih uzrasta i učiteljice informatike u našoj školi sa svojim partnerima diljem EU organizirali su i proveli niz aktivnosti slaveći stvaranje programskim kodom. Spremno smo prihvatili izazov i zajedno s partnerskim školama uključili se u natjecanje EU Code Week 4 All. Naša škola i sve partnerske škole za zajednički trud i rad nagrađeni su Certifikatom izvrsnosti u programiranju. Posebno smo ponosni što smo Certifikatom izvrsnosti u programiranju nagrađeni treću godinu za redom.


[OPŠIRNIJE]Školska razina natjecanja iz informatike
Ivana Ružić / datum: 5. 2. 2021. 07:32

U srijedu, 3. veljače održano je školsko natjecanje iz informatike. Po prvi puta u našoj Školi održano je natjecanje u svih pet kategorija natjecanja: Algoritmi, Digitalne kompetencije, Logo, Razvoj softvera i Osnove informatike.

U kategoriji Algoritmi sudjelovali su Nikola Dolenec i Saša Ovčarić, učenici 6. razreda te Dominik Dukić, Gabriel Murk i Roko Novinščak, učenici 7. razreda. Mentorica učenicima koji se natječu u kategoriji Algoritmi je učiteljica Ivana Vadlja

U kategoriji Logo sudjelovali su učenici petih razreda Amalia Senčar, Branimir Murković, David Koštarić, Eva Marčec, Fabijan Horvat, Lucija Žagar, Nataša Drakulić i Tesa Trbović te učenik sedmog razreda Filip Kitanović. Mentorica natjecateljima u kategoriji Logo je učiteljica Sanja Murk.

Učenici Saša Ovčarić i Filip Kitanović imaju i vanjske mentore.

U kategoriji Digitalne kompetencije natjecali su se učenici petih razreda Amalia Senčar, Branimir Murković, Lana Miličević, Lucija Žagar, Tesa Trbović i Vita Vadlja. Mentorica natjecateljima u kategoriji Digitalne kompetencije je učiteljica Maja Hižman.

U kategoriji Osnove informatike natjecali su se Korana Drakulić, učenica sedmog razreda i Matijas Jesen, učenik osmog razreda. Mentorica natjecateljima u kategoriji Osnove informatike je učiteljica Maja Hižman.

U kategoriji Razvoj softvera sudjelovali su učenici sedmog razreda Korana Drakulić, Dominik Dukić i Roko Novinščak sa softverskim radom Natural disaster survival, te učenici osmih razreda Dominik Vidović, Paris Posavec i Stjepan Ružić sa softverskim radom Geo Escape Room. Mentorica učenicima koji se natječu u kategoriji Razvoj softvera je učiteljica Ivana Ružić.

Svim natjecateljima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.


[OPŠIRNIJE]EVIDENCIJA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED - ŠK.GOD. 2021./22.
Emilija Žitnjak / datum: 3. 2. 2021. 07:05

Poštovani roditelji/skrbnici,

osnovne škole grada Čakovca u periodu od 8. do 20. veljače 2021. vršit će evidenciju djece dorasle za upis u prvi razred (upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. i djeca kojoj je školske godine 2020./ 2021. odgođen upis) na temelju utvrđenih upisnih područja.

U skladu s epidemiološkom situacijom, evidencija će se vršiti za svaku školu elektroničkim putem ili pozivom na određeni broj ako roditelj nije u mogućnosti poslati mail.

U mailu treba navesti: Ime i prezime djeteta, datum i mjesto rođenja, OIB djeteta, je li dijete polazilo dječji vrtić i koliko godina, ime i prezime majke djeteta, ime i prezime oca djeteta i točnu adresu prebivališta/boravišta.

Područje I. OŠ Čakovec obuhvaća sljedeće ulice:

Stjepana Bencea, Ruđera Boškovića,  Ivane Brlić Mažuranić, Mihalja Bučića, Augusta Cesarca, Dobriše Cesarića, Dragutina Domjanića, Franjevački trg, Ivana Gundulića, Antuna Gustava Matoša, Rudolfa Horvata, Istarska, Bana Josipa Jelačića, Marije Jurić Zagorke, Andrije Kačića Miošića, Bartola Kašića, Slavka Kolara, Ante Kovačića, Otona Kučere, Josipa Kozarca, Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira, Ivana Kukuljevića, Mate Lovraka, Marofska, Tome Masaryka, Ivana Mažuranića, Kalmana Mesarića, Mihovljanska, Jurice Muraia, Nova, Ivana Pergošića, Franca Prešerna, Ognjena Price, Park Rudolfa Kropeka, Petra Preradovića, Martina Pušteka, Koče Racina, Stjepana Radića, Lavoslava Ružičke, Aleksandra Schulteissa, Ante Starčevića, Rudolfa Steinera, Strossmayerova, Augusta Šenoe, Nikole Tesle, Trg Eugena Kvaternika, Vjekoslava Špinčića, Uska, Stanka Vraza, ZAVNOH-a, Marije Zidarić, Jurja IV. Zrinskog, Otona Župančića, 17. rujna 1991.

te naselja: Mihovljan, Krištanovec i Novo Selo Rok.

Podaci se šalju na mail pedagoginje/defektologinje škole:

 upisi@os-prva-ck.skole.hr

Mob. broj: 095/ 289 7777

Molimo roditelje da sve daljnje informacije prate na web stranici pripadajuće škole.

Ako će epidemiološka situacija dozvoljavati, održat će se roditeljski sastanci. U protivnom, roditelji će na mail dobiti prezentaciju sa svim bitnim informacijama vezanim uz ispit zrelosti i polasku djeteta u školu.

Roditeljski sastanak/slanje prezentacije planira se za 24. veljače 2021.


[OPŠIRNIJE]Plan upisa u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.
Emilija Žitnjak / datum: 2. 2. 2021. 07:01

Na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ broj 87/08, 86/09, 92/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava („Narodne novine“ broj  67/14 i 63/20), Upravni odjel za obrazovanje i kulturu Međimurske županije donio je Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. na području Međimurske županije. (objavljeno pod "opširnije")


[OPŠIRNIJE]Za učenike od 5. do 8. razreda - nastava po A modelu
Emilija Žitnjak / datum: 28. 1. 2021. 11:28
Zahvaljujući povoljnim epidemiološkim kretanjima, donijeta je Odluka da će nastava za učenike od 5. do 8. razreda od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine biti u školi, odnosno po  A modelu nastave. 
Nastava će za prijepodnevnu, B smjenu početi u 7,15,  a za poslijepodnevnu A smjenu u 13,15.

[OPŠIRNIJE]“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”
Emilija Žitnjak / datum: 27. 1. 2021. 11:58

U privitku objavljujemo brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih koju je izdao Središnji ured za demografiju i mlade RH. 


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU
Emilija Žitnjak / datum: 14. 1. 2021. 15:23

Odlukom o izmjeni odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021., nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 18. siječnja 2021.

Učenici od 1.do 4. razreda nastavu će pratiti po A modelu – u školi i to:

 • A smjena – poslije podne
 • B smjena – ujutro

Učenici od 5. do 8. razreda imat će nastavu prema C modelu -  online prema sljedećoj satnici:

SAT 

TRAJANJE 

 1.  

7.30 – 8.00 

 1.  

8.15 – 8.45 

pauza 

8.45 – 9.15 

 1.  

9.15 – 9.45 

 1.  

10.00 – 10.30 

 1.  

10.45 – 11.15 

 1.   

11.30 – 12.00 


[OPŠIRNIJE]BUDI MATEMATIČAR, BUDI COOL ZA 5+
Tanja Debelec / datum: 8. 1. 2021. 09:36

Završen je projekt matematičara naše škole Budi matematičar, budi cool za 5 + koji je uz potporu Grada Čakovca proveden prošle godine.

Kroz program učenici su proširili znanje te su potaknuti na suvremeni način promišljanja primjenom matematičkih znanja, suradničkog učenja te stjecanja odličnih temelja za nastavak obrazovanja u STEM području. Program se odvijao u prostorima škole te online na platformi Microsoft Teams  tijekom  nastave na daljinu. Učenici su upoznali različite digitalne programe - Canva,  Matific,  GeoGebra, Nearpod,  Wizer.me,  Quizizz,  Genially,  Edpuzzle,  BookWidgets i ostalo.

    

Program se provodio u dogovoru s učenicima i u skladu s njihovim školskim obavezama po 2 školska sata tjedno. Učenici su paralelno sudjelovali na natjecanjima i stjecali nova znanja koja su mentori prilagođavali prema dobivenim rezultatima. Za svako sljedeće natjecanje mentori su uz pomoć kupljene stručne literature za dodatne sadržaje pripremali materijale za učeničke vježbe kroz složenije i raznovrsnije zadatke. U poboljšavanju vještina učenici su koristili i školski pribor nabavljen u sklopu projekta. Na svakom od sljedećih natjecanja učenički rezultati bili su sve bolji.  

      

Učenici su sudjelovali na natjecanjima u organizaciji AZOO i obrta za poduku MAT. Natjecanja u organizaciji AZOO su koncipirana na način da ponajbolji učenici idu u sljedeću kategoriju natjecanja, dok su se na natjecanju MAT LIGA zbrajali rezultati nekoliko kola natjecanja. Kako bi naši učenici bili prepoznatljivi u široj lokalnoj zajednici kroz projekt su nabavljene i majice s logom škole i matematičkog aktiva. Također je bilo planirano i ekipno natjecanje MATHEMA u Koprivnici, ali je s obzirom na epidemiološke mjere odgođeno.